Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To já jsem stávkoval proti komunistickému režimu tím, že jsem při vyučování schválně nedával pozor. A vidíte, zafungovalo to, bolševik je pryč. ;-D

Ovšem v případě tzv. klimatických změn a pod. nevíme, jestli vůbec existují, co je případně způsobuje a už vůbec nevíme, jak to řešit (je-li co).

Jediná věc, která patrně nějaký neblahý vliv má, je kritické přelidnění. V době, kdy bylo na Zemi asi tak 1,5 až 2 miliardy lidí, to vypadalo OK.

A můžeme se ustávkovat a udemonstrovat, ale obyvatel bude přibývat. Až jednou už nebude co jíst, nebude voda atd., a planeta bude vyjedená až k jádru.

A pak bude pozdě bycha honiti.

2 0
možnosti
JM

J61i90ř74í 32M32í10k62a

14. 7. 2019 19:14

S těmi klimatickými změnami je to tak. Jak co se děje, tak jak to řešit, není jasné.

Greta také jednou zmínila, že by se mělo uvažovat i o použití jádra, i když jí to není sympatické. Dost se do ni někteří pustili, že se zaprodala. Jenže to byl už praktický návrh a asi skutečně jaderná energie je pro nás nejvhodnější co do ekologie (i bez ohledu na co2) a realizace. I když teď se někteří kompetentní tváří, že jadernou elektrárnu prý postavit neumíme a je drahá. Tedy že, pokud investujeme ty peníze, možná se ji stejně nepodaří postavit.

No a komunisti postavili dvě :) Chápu, že se možná nechtějí dostat do pasti nevýhodné smlouvy nějaké firmy, ale idea, že tedy neumíme postavit JE, mně přijde nadmíru komická ,) A argumentuje se, že obnovitelné zdroje jsou levnější.

Ad přelidnění. Já se do toho konceptu narodil. Myslím, že je téma uměle zveličováno. Dodnes uznávaný vědec předpověděl konec Evropy v roce 2000 kvůli přelidnění. Tohle téma je hlavně zrádné v pohledu posuzování, kdo má právo žít/být plodný.

0 0
možnosti
Foto

Nicnedělání může být prospěšné leda tím, že nic nezkazí. Z toho mi plyne, že jde o pouhé záškoláctví, dokonce ani ne šlechetné.

3 0
možnosti
VV

Netusim pane Miko jak u vas, ale u nas to slechetne zaskolactvi zacina obvykle v patek v 15:00 kdyz zu maji stejne vsichni po vyucovani.

0 0
možnosti
PB

P51e94t18r 83B79u37r10i66a17n

14. 7. 2019 12:36

Už jsem vám to jednou vyvracel. Je to stávka, ne demonstrace. Stávka se praktikuje místo práce. Tedy pokud ti školáci stávkují, a oni stávkují, je to vždy místo nějakého vyučování.

Zde: Na místo do školy organizují studenti pochody, happeningy a demonstrace. Nejvíce studentů stávkovalo zatím například v Austrálii, Švédsku a Německu, kde se minulý týden zúčastnilo stávek přibližně 25 tisíc lidí.

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropsti-studenti-a-zaci-po-vzoru-grety-thunbergove-misto-patecni-skoly-protestuji-proti-necinnosti-politku

---------

Z vlastní zkušenosti vím, že většina studentů se snaží o klimatických změnách a udržitelném rozvoji nastudovat co nejvíce informací. Učí se o fyzice, biologii, udržitelnosti, informatice, světové ekonomice, politice i o správě země. Tohle všechno by se ve škole nenaučili. Takže argument, že se jen chtějí "ulít" ze školy, mi přijde celkem chabý.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/klimatolozka-heike-hubener-fridays-for-future-stavky-klima/r~3d0b3804a48c11e9a049ac1f6b220ee8/

-----------------

Mluvčí místní správy upozornil, že i týden před začátkem prázdnin platí povinná školní docházka. „Povinná školní docházka platí do posledního školního dne,“ citovala mluvčího agentura DPA.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/7-dni-pred-zacatkem-prazdnin-zacala-v-nemecku-prvni-celotydenni-skolni-demonstrace-za-klima.A190708_130402_ln_zahranici_ele

2 0
možnosti