Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor je dostatecnym dukazem toho, ze na tvrzeni Alvarove, o kterych mluvi, neco je...tedy nemyslim co se tyce Ruska, ale je to dokonala ukazka toho, jak nepochopit prijate informace, pridat si k nim vlastni myslenky a nasledne je prisuzovat zdroji ktery komentuje, a vyvozovat z toho zavery. Takove kdyby mel Kreml platit, tak na to ani nema...tohle dokaze vyprodukovat pouze touha lidskeho ega poslouchat sebe sama, jak chytre zni.

0 2
možnosti

My starší to už známe, známá hesla "pravda začíná tam, kde končí signál TV" a "jak se pozná, že politik lže? Otevírá hubu." už jsou tady zase. Jenže tehdy jsme měli jen chrčící "svobodnou Evropu" a komanči nám nedali na stříbrném podnose " seznam webů co lžou". Dnes je výrazně snadnější si udělat názor. Nakonec i ten životní styl se vrátil, v pátek zdrhem na chatu a máme od těch blbů klid. Takže jediný přínos revoluce je, že si tam vezeme víc krkovičky a růžový hajzlpapír. ;-D;-D;-D

6 0
možnosti

Karma. Já si myslím, že je to spíš problém systému. On totiž každý systém, který začne určovat "tu správnou pravdu", který začne určovat, co je správné a co ne, jakým správným směrem mají uvažovat, nějak tak začíná být v řiti a začíná pozbývat i oné iluze demokracie. No a lidé včetně novinářů jsou pak rozdělěni na šiřitele oné propagandy, na ty ostatní a případně na šiřitele propagandy jiné.

Nevím, zda paní autorka s někým válčí, že má pocit prohrávané války. Já mám ve zvyku porovnávat informace z více zdrojů, ať je považuje kdo chce za co chce. A neválčím s nikým.

Můj závěr je takový, že systém, vytvářející tu jedinou pravdu, tedy vlastní propagandu, je před zhroucením. Dříve či později. Ale už není schopen svou existencí nějakou pravdu prezentovat, už ji musí vyrábět. A myslím si, že mi dá jak histore, tak dohledná budoucnost za pravdu.

3 1
možnosti

Propagandu u nas dela kdekdo a novinari typu Alvarova jsou ti posledni, kteri vubec tusi, kde je opravdova pravda. Protoze divat se na svet s ruzovymi brylemi ci s klapkama na ocich k jejimu poznani nesmeruje.

7 0
možnosti

A21d10a28m 19M90a79l82ý

10. 6. 2018 21:26

Od kdy příznivci Ruska potřebují důkazy?

6 4
možnosti

No, mě spíše vrtá hlavou, proč lidi, kteří chtějí nějaké důkazy k té hoře všemožných obvinění Ruska, jsou považováni za příznivce Ruska?8-o

Když Rusové uvedou ČR jako jednu ze zemí, která umí pracovat s Novičokem, můžeme se podělat z "nehorázného obvinění" (aniž by nás někdo obviňoval z jakékoli účasti na tom útoku).

Přitom, když se něco takového stane ..je Rusko naprosto natvrdo a přímo obviněno ..a to tak, že je to akce přímo Kremlu na pokyn samotného Putina.

Lze se divit, že někteří lidé vnímají jakousi informační a důkazovou nerovnováhu? Nejsou ty "proruské postoje" spíše jen jakýmsi kritickým postojem k přemrštěné protiruské propagandě?

Vítězí ruská propaganda? Nebo spíše selhává naše protiruská propaganda?

9 3
možnosti

J19a58n 82R24á98ž

10. 6. 2018 20:39

Po hlasatele jediné správné pravdy je největším strašákem svoboda šíření informací po internetu. Nemohou totiž používat rušičky radiových frekvencí, jak to dělali komunisté a nemohou strašit trestem smrti za poslech "nesprávných" informací ze zahraničí, jako nacisté. Všimněte si, že používám termín "správná pravda" neb pro šiřitele těchto správných pravd není důležité, zda jsou informace relevantní, ale jen a jen to, zda jsou v souladu s oficiální politikou evropských elit.

Relativizují proto snahy ovlivňovat veřejné mínění u nás ze strany USA a Německa a obrovsky zveličují ty samé pokusy

8 0
možnosti

J31a30n 31R39á28ž

10. 6. 2018 21:06

Zavřelo se to dřív, než jsem dokončil:

Relativizují proto snahy ovlivňovat veřejné mínění u nás ze strany USA a Německa a obrovsky zveličují ty samé propagandistické pokusy o ovlivňování veřejného mínění ze strany Rusů.

Problémem "západní" propagandy je, že to velmi přehání se zveličováním hrozeb Ruska a na druhé straně zakrýváním problémů, ve kterých se Evropa topí po zcela špatných rozhodnutích politických špiček EU. Na takto hloupě vedenou propagandu jsme alergičtí a máme na ni ještě z dob komunismu vycvičené obranné reflexy. Není tak pravdou, že jsme pod vlivem ruské propagandy, ale pravdou je, že se nenecháme oblbovat, že hlavní hrozbou je pro nás Rusko a ne destruktivní politika evropských elit..

5 1
možnosti

M32i77l73a92n 10V27i24k

10. 6. 2018 17:18

Koukám, že ti, kteří nesouhlasí s autorem, jsou mírně ;-D v menšině...

5 0
možnosti

J89a94n 62M63o81r37a84v28a

10. 6. 2018 17:01

Tisíckrát milejší a bezpečnější je pro nás Rusko a celá východní civilizace nezasažené rozežranou západní dekadencí než západ, který to má spočítané - podívejte se na situaci ve Švédsku, Německu, Belgii, Francii, Itálii a dalších zemích, ke kterým jsme v blahé nevědomosti díky socialistickému zadrátování hranic před kabátovým pučem 1989 vzhlíželi jako k zemí zaslíbené.

A až se ty hranice otevřely tak najednou s úžasem vidíme, že na tom vysněném západě jsou na denním pořádku teroristické útoky, že původní obyvatelé se jaksi vytrácejí a v Londýně nebo Paříži to vypadá jako v Nigérii, že existují no-go zóny kam se nedoporučuje bílým chodit ani ve dne a policie se tam v noci taky bojí atd. atd.

Tak to má být ten kdysi vysnívaný západ?

Ani Sovětský svaz by si nám nedovolil diktovat přijímání ekonomických migrantů z Afriky jako drze provádí Merkel a Macron!

Tak tohle se vám líbí? Aby vaše děti ve škole šikanovaly bandy imigrantských spratků, kteří podle zákona smečky drží pospolu proti nepříteli - bílému člověku a jeho dětem? A vlády těchto států - zatím bílé - se tváří jako že to nevidí? A že u nich žádné zastání vy - kteří jste tady doma - nemáte, ale zato plné zastání mají cizí invazisti?

Tak tohle chcete? Ale pozor! Toto přece nepřichází z Ruska, že? To přece přišlo z toho vysněného západu... A ptejte se: PROČ? Dokud nebude pozdě!

Lidé bděte!

9 5
možnosti

kolikrát jste byl za posledních 10 let v Rusku?

3 0
možnosti

Ona je totiž otázka, zda tzv. "proruská propaganda" nemá souvislost s omezováním svobody slova a nástupem ideologie multikulturalismu - další z tupých ideologií spojených se sociálním inženýrstvím, cenzurou, likvidací osobních svobod, pronásledováním oponentů, pozvolnou likvidací demokratických principů.

Hitlerovský nacismus stejně jako komunismus měl panický strach z pronikání necenzurovaných zpráv. Za nácků byl poslech Londýna či Moskvy zakázán, za komoušů se průniku necenzurovaných informací říkala ideologická diverze. A teď tu máme multikulturalismus. Příval migrantů vyvolal spoustu otázek, na které obyčejný občan nedostal poctivé odpovědi. Pouze pochopil, že některé otázky se nesmí klást, jinak je "nácek", "xenofob", "fašista". V brutální míře se objevuje nálepkování, v médiích skoro neexistuje článek, který by neobsahoval některou z nálepek, co si má člověk myslet, jako např. "populistický", "nesystémový", "protievropský", "proruský", "neonacistický", "krajně pravicový", atd. Z mainstreamových médií se na nás valí propaganda připomínající hloupoučké komunistické agitky 50-tých let, prudce se mění slovník, který je plně přizpůsoben kultuře hyperkorektnosti. Objevuje se příval nových termínů a slov, které ve zprávách před deseti lety neexistovaly, nebo se vyskytovaly jen sporadicky (např. "islamista"). Jedním z nově zaváděných termínů je právě "proruská" či "prokremelská" propaganda. Znamená to prakticky vše, co se jde proti multikulturalismu. Ve velké míře se jedná o nepohodlné názory, ale i pravdivé informace, které jsou pro ideologii multikulturalismu z různých důvodů nepohodlné. S Ruskem to většinou nemá nic společného, ale to není důležité. Důležité je tomu dát nějakou hanlivou nálepku. Důležité je, aby se některé nepohodlné informace neobjevovaly, pokud se objeví, tak shodit jejich informativní hodnotu (nejlépe nějakou nálepkou, jako např. "proruská").

Důležité je, aby se lidé v nastupující diktatuře nezačali ve větší míře ptát a dali se lépe ovládat.

15 1
možnosti
Foto

Michate hrusky s jablky. Tento clanek ani diskuze pod nim neresi multi-kulti. Je to o vlivu Ruska. A vy se snazite prevezt pozornost jinam.

3 6
možnosti