Diskuse

Je v pořádku být bílej?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono není problém v tom, kdo má jakou barvu, problém je v tom, kdo jaký je jako člověk. A že v některých odstínech je víc problematických jak v druhých, za to nemůže žádná skupina barevně odlišená. Ale největším problémem jsou tak zvaná "sluníčka" bez ohledu na barvu, která právě tyto vášně barevně odlišené jitří :-) Hezký den všem slušným lidem, bez ohledu na barvu.

0 0
možnosti

Je v pořádku být bílej, je v pořádku být černej a je v pořádku být žlutej nebo třeba modrej. Ale hlavně je v pořádku žít tam kde se člověk narodí. Bílí v Evropě, tmaví v Africe. Míchání ras ještě nic dobrého nepřineslo a nepřinese. Pokud by např. všichni muslimové žili jen v muslimských zemích, byl by problém s muslimy? Těžko. Byly by jiné problémy, ale snadněji řešitelné. K jiným kulturám bychom jezdili jen na dovolenou a obohaceni se velice rádi vraceli domů. Dnes je otázka, kam se vrátit. A další problém je asi vzdělání. Všeho moc škodí a na těch univerzitách obecně mají asi houby co na práci, tak vymýšlí takové zhovadilosti.

4 0
možnosti

pokud vím podle dnešního stavu vědění, jsme vlastně původně všichni černí a z Afriky..jen jsme změnili barvu pokožky....a to bylo nutné, protože slunce potřebujeme kvůli tvorbě vitaminu...

A proč se tedy tak moc chlubíme Jagrem, a dalšími, kteří žijí jinde, a proč se chlubíme mladými, kteří žijí a pracují v Silicon Valley? a jinde.......???

Na kolika univerzitách jste byla? jako student a jakou kantor? Nebo hovoříte o něčem o čem nemáte potuchu a jen se domníváte? a co jste učila?

0 7
možnosti

je to jen zdánlivě koncept bílé viny...v podstatě JE TO BOJ jiných proti jiným motivovaný vždy ekonomicky, tedy možnostmi a kariérou. A JE TO BOJ ODSPODU, kdy někdo říká, já jsme slabý a ty toho využíváš..........to je stará hra....zažil jsem ji s několika afroameričany před 30 lety.......chtěli lepší známku........

0 0
možnosti

Jen bych podotknul, ze z definice rasismu neni mozne, aby cernoch projevoval rasismus vuci belochovi. Rasismus je vzdy projev nesnasenlivosti ze strany dominantniho etnika ('rasy')

0 9
možnosti

Vy znáte nějakou definici rasismu? Sem s ní.

1 0
možnosti

Já na tom nic k divení nevidím. Maximálně tak naivitu a neschopnost empatie "bílého muže". Bílý můž po staletí silou i penězi ovládal velkou část světa, celé národy si porobil, nebo dokonce vyvraždil. Díky tomu dosáhl blahobytu, zatímco jiné národy žily v bídě. Dodnes z takto získaného bohatství celkem pohodlně dožívá. Pokud už není schopen/ochoten nadále udržovat svoji nadvládu, musí počítat s tím, že za minulá příkoří bude platit. Bílý muž si myslí, že může udělat bílou čáru a co jsme si to jsme si. Jenže to je naivní představa. Přece není tak těžké pochopit, že tito lidé dodnes cítí křivdu a touhu se pomstít.

Nechápat toto jej jako nechápat, že vás po několika letech kousne pes, kterého jste kdysi zmlátil a zlomil mu nohu. Vy jste zatím zapomněl, celou dobu se o něj staral, považujete váš vztah s ním za dobrý. jenže on nezaponěl, on dodnes pajdá, on tu křivdu v sobě má a jen čekal, až vám to bude moci vrátit.

0 15
možnosti

A pokud by chtěl někdo namítat, že "tak to nebylo", že bílý muž nepřinesl bídu a ponížení jiným národům či rasám, pak si uvědomte, že každý má svou pravdu, každý má své vidění světa. Pokud se nepokusíte vžít do "nich", tak jejich postoj a emoce samozřejmě nemůžete chápat. Navíc si uvědomte, že pokud má člověk (rasa, národ..) nějakou frustraci, je řešením ji obrátit proti někomu, najít někoho, kdo za vše může a vůbec tato vina nemusí mít racionální základ.

0 1
možnosti

Díky za zveřejnění tohoto případu "It's okay to be white". Kromě toho taky za znění článku. :-)R^

6 0
možnosti

J56a82n 60H36y75n95e61k

6. 11. 2017 10:13

V Americe byl rasismus vždy a je zakořeněn dost hluboko. Rasismus se teď obrátil proti bílým , ale jejich zásluhou. USA nemůže být pro Evropana vzorem. Bohužel si to západní Evropa nějak nechce uvědomit.

1 9
možnosti

A co je teda vzorem, Antarktida?

0 0
možnosti

Na americkych universitach je v soucasnosti "in" akce "day out", coz znamena, ze belosi (muzi) maji zakazany pristup na universitni campus. Vetsi projev cerneho rasizmu snad neni mozne uvadet. Zajimave na to je, ze tato akce je podporovana bud ze zbabelosti, nebo z ideologickeho silenstvi bilymi rektory i vyucujicimi profesory.

27 1
možnosti

J75i57ř29í 60M76í70k37a

5. 11. 2017 22:39

O tom jsem před nedávnem psal. Tu podporu moc nechápu. Ze zbabělosti ano... to tu bylo za komunismu, ale jestli tomu věří, tak asi fakt jde o nějakou psychickou chorobu. Nebo náboženství Tolerance.

Obhajovat se to ale nikdo nepokouší. Asi by to šlo skutečně obtížně odargumentovat kromě občasných výkřiků typu "rasisto!". Zatím je to spíš humorný, jak se chovají šablonovitě, ale z extrapolace do budoucnosti trochu humor přechází. Dávám si je na rovinu s neonacisty.

13 0
možnosti