Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Donedávna jsem byla příznivec sexuální výchovy ve škole a hádala se o to se svými katolickými přáteli. Jednak na základě ojedinělého názoru Miloše Rejchrta, který ve své knize O něco moudřejší napsal, že sexuální pud je určen k tomu, aby se děti měly sílu trhnout od rodičů, a proto je důležité, aby se poučily - ale právě ne od rodičů. Pak mě taky ovlivnila kamarádka, která byla v rodině dlouhodobě zneužívána - už od tří let. A teď ta změna. Přišla dcera ze školy - je ve třeťáku na gymnáziu, že měly poprvé sexuální výchovu, která jí něco dala. Nějaká rozevlátá hippesačka jim říkala, že si mají vážit svého těla, mít ho rády... Že už ji na základce otravovalo to věčné navlíkání preservativů na rohlík. Ptala jsem se dál a dozvěděla se, že její noční můrou byl v deváté třídě program od Magdaleny - ve třídě byli rozlosováni do dvojic kluk - holka a museli pantomimicky předvést orální sex nebo jinou vylosovanou praktiku před celou třídou. Dcera byla velmi vděčná, že si vylosovala kluka, který dvakrát propadl - bylo mu v devítce tedy sedmnáct let, a proto u dívčích pokusů mu ho pantomimicky vykouřit nepropadal záchvatům smíchu. Byl formát, řekl jí: Jdeme na to, musíme to nějak přežít. Třídní odešel, o dobrovolnosti nebyla řeč. A já se to dozvídám náhodou po třech letech. Všichni se tváří, že je to tak normální, že o tom netřeba mluvit. Nebo to neví, nebo se stydí?

1 0
možnosti
JK

Dějou se takové věci vůbec, nebo je to jenom strawman?

1 0
možnosti
JM

J14i97ř46í 94M69í72k72a

4. 8. 2017 11:34

Co se týče ČR těžko říct - každá škola si to může dělat po svém, a vzhledem k tomu, že některým to přijde normální...

Dobrým krokem mi přišlo, že metodický portál rvp.cz už nadále neumožňuje přístup veřejnosti k obsahu výuky... kdysi to byl podklad na pár mých článků.

Jediný způsob ověření je asi tedy osobně dohlédnout, co se vlastní dítě učí ve škole...

Zrovna SV bude asi hodně odviset od konkrétního učitele.

0 0
možnosti
RT

Dobře napsáno. Sexuální výchova by měla být součástí rodinné výchovy, nikoliv příležitostí k nechutnostem, o kterých správně píšete. Za článek velké plus.R^

2 1
možnosti
JM

J94i52ř26í 58M78í44k57a

3. 8. 2017 23:57

Rad ctu, ze nejsem jediny, komu tohle prijde ujete. Na jednom diskuznim serveru (nyx) me chteji zablokovat, ze jsem se tam k tematu rozepsal.

Zajimave, ze nikdo neposkytl jedinou reakci, ktery by muj pohled nejak kritizoval. Rovnou zacali v podstate jen nadavky a ted uz jen vyhruzky, ze pokud tam k sexualni vychove jeste neco napisu, dostanu ban. Ten nejvecnejsi komentar byl, ze je pry naopak uchylny rozporovat sexualni vychovu. Vic jsem se nedozvedel. Jen neco o idiotech a blbcich, ze bych se mel jit lecit atd.

Chapu, ze si nekdo muze myslet, ze skola je tu vhodna, ale ne takovou iracionalni reakci na kritiku. Zahledl jsem linkovany dokument pred dvema dny na CT2 a dost me sokoval.. az se da rict, ze nastval. Pro nektery lidi jsou deti jen tovary.. hrebiky, jejichz specifikace ma byt dana statem a prumyslem. A polem pro experimenty novych vznesenych ideii. Vzdyt jsou to "jen" deti. A rodina je "jen" rodina. To je nic proti Velkym ideam, ktere mohou posunout lidstvo dopredu. Do sveta tolerance a lasky... utoky na oponenty jsou nutnym zlem k Absolutni harmonii :-)

0 0
možnosti
Foto

školy místo, aby děti potřebné naučily a připravily je pro život, vymýšlejí nesmysly. Sexuální výchovu v době porna na netu je zbytečné vyučovat. Další nesmysl jsou asistentky ve školách. Do zavřených nádob můžete nalévat vědu z cisterny s deseti pomocníky a stejně se dovnitř nic nedostane.

1 4
možnosti
Foto

Ty zavrene nadoby, pane Bicero jsou mnohdy daleko inteligentnejsi nez ty otevrene. Jde jen o to jak spravne zvolit otvor k naliti vedomosti. A srovnavat porno sr sexualni vychovou muze jen opravdovy analfabet

1 0
možnosti
DT

Panu řediteli by slušela žaloba za sexuální obtěžování nezletilých! ;-€

10 1
možnosti
TH

Me to pripada taky nechutne, co on dela, nechtela bych tam sedet.

0 0
možnosti
JB

Koho to zajímá, ten si info najde, tak jako my všichni v době, kdy se o tom nemluvilo. A lidstvo nevymřelo.

2 1
možnosti
Foto

Ale mluvilo. Mam 56 a ve skole jsme tato temata probirali. Sice ne tak jak dnes ale hodne veci jsme brali. A pousteli nam Helgu coz byl pro kluky zazitek

0 0
možnosti
Foto

Sexualni vychova je nezbytna ale mel by existovat system. Tedy ne ze bude kazdy rikat co se mu hodi. Na otazky typu jestli zak masturbuje existuje jen jedna odpoved...co je ti po tom? Pripadne...a ty? Test, uciteli by zak asi vykal. Na druhou stranu, pokud ta hodina o ktere autor pise byla na bazi dobrovolnosti, pak neni co resit

0 0
možnosti
TH

Moc dobrovolny t neni, jinak mi ten koncept a i ten pan reditel, ktery to s nadsenim propafuje hodne mimo ... a mimo etiku.

0 0
možnosti
MZ

M25i27l60a82n 77Z75i11c92h

3. 8. 2017 15:40

muj profesor sexuologie byl vladimir storkup,bylo nam 13et a on mel 17letou sestru,psal se rok1981

0 0
možnosti
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby