Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Pre Kotlebovcov zrušenie strany nie je žiadny problém, už majú pripravený názov novej strany, ktorá im vydrží zase nejakých pár rokov do zrušenia.

Kotlebovu stranu už raz zrušili. V roku 2006 najvyšší súd rozpustil Kotlebovu Slovenskú pospolitosť-Národnú stranu

kvôli tomu, že jej politická činnosť je v rozpore s Ústavou SR.

1 0
možnosti
VK

Ani se mi chtělo koukat na ten odpad do konce. Někomu to možná imponuje, ale i demokracie se musí bránit.

https://m.youtube.com/watch?v=RYqsBj7CE2w

2 0
možnosti
JM

J79i68ř56í 96M92í82k28a

28. 5. 2017 13:47

Jestli máme informace, že Marián Kotleba resp. spolustraníci porušuje zákon propagací nacismu, proc nejde do vezeni, a misto toho se rozpousti politicka strana?

Nelibi se mi zakazy apod. na zaklade "Tady mame fotografii, jak jeho kamos hajluje apod.". Strana by mela byt zakazana na zaklade jejiho programu. A pokud konkretni osoby z ni porusuji zakon, je zde prece normalni postup soudu s temito osobami.

Pro prirovnani me na situaci znepokojuje vic toto - doslo k mnoha teroristickym utokum, kdy policie a jine slozky o techto lidech vedeli, a nezasahli. Bratr utocnika z Manchestru mel na Twitter psat narazku na vyhlazovani Zidu... ten tweet tam visi doted, ale tito lide unikli ruce zakona,

zatimco kdyz nejaky kluk ucil psa sve pritelkyne halovat, tak masiroval k soudu, protoze to se prece nedela.. pry to byl vtip. ale terorista si z penez danovych poplatniku dotuje cesty do IS.. policie a tajne sluzby to sleduji, ale nic neudelaji, zatimco se tu aplikuje hypercitlivost na nacisticke symboly (jejichz uzivani je samozrejme znepokujici, ale proste nejsem pro hony na carodejnice.... a pokud tady bude jednou lyncujici dav chystajiciho se veset kazdeho, kdo je na fotce s nejakym Bilderbergem, budu delat dablovi advokata uplne stejne)

0 1
možnosti
MN

Já jsem před časem poslouchala asi tak hodinový rozhovor s Kotlebou na Slobodném radiu a za celou tu hodinu jsem od něj nic fašistického neslyšela.

Podle posledních průzkumů stranických preferencí je Kotlebova strana už na 3. místě, a proto začíná být nebezpečná pro ostatní strany. Co budou dělat slovenské soudy se všemi těmi Kotlebovými voliči? To jsou přece statisíce fašistů, když podporují fašistu, ne? Zakážou jim všem za trest volit v příštích volbách? Nebo že by ten Kotleba pro ně zase takový fašista nebyl?.............................

Europe Elects 25.5.

Slovakia, Polis poll:

Smer-S&D: 29% ↑

SaS-ECR: 16% ↑

ĽSNS-NI: 11% ↓

OĽaNO+-ECR: 9% ↓

SNS-ENF. 9% ↓

SME ROD-*: 7%, KDH-EPP: 6% ↑, Most/Híd-EPP 5%, SMK-EPP: 5%

7 0
možnosti
JM

J67i54ř86í 71M70í68k75a

28. 5. 2017 1:48

Taky mi prijde divné, že ho chtějí zakazovat teprve ted,kdyz nabírá na popularitě. Pokud jsou oprávněné důvody, měli ho rovnou zavřít a stranu zrušit. Tak má fungovat pravo... ne ad hoc resit,ze je něco vlastně neonacismus..

Kotlebu jsem na SV taky slyšel a ani já tam neslyšel nic ani vzdalene připomínající nacismus.

2 0
možnosti
ML

M52a15r35t25i77n 22L60a51c72o

27. 5. 2017 18:16

Generálny prokurátor Čižnár, ktorý zrušenie Kotlebovcov navrhol, bol do funkcie dosadený Smerom a je z VŠ spolužiakom predsedu Smeru Fica. Ministerka spravodlivosti Žitňanská je zo strany Most, ktorá je v koalícii so Smerom. Ficovi tečie do topánok, má problémy s financovaním svojho bývania, s prešľapmi ministra vnútra Kaliňáka a ďalšími kauzami svojej "sociálnej" zlodejskej vlády. Navyše sa blížia voľby do VÚC, kde Kotleba v B.Bystrici siaha takmer s istotou na obhájenie postu predsedu VÚC. Takže Fico dúfa, že zabije dve muchy jednou ranou - Kotleba nebude môcť kandidovať do funkcie, ktorú má na 99% istú a súčasne "kauza ĽSNS-Kotleba" prekryje Ficove obrovské problémy.

V skutočnosti sa stane to (ak Ficom ovládaná prokuratúra uspeje s návrhom u Ficom ovládaného súdnictva), že Kotleba postaví novú stranu a Fico a spol. budú ohromne prekvapení, že tá bude mať v parlamentných voľbách nie 8, ale 16 percent.:-P

9 1
možnosti
JZ

Kdyby v Německu v roce 1933 zakázali vítěznou stranu NSDAP, dobře by udělali. A to stejné platí pro Kotlebovce. Strana, která bagatelizuje nacistické zločiny, a obdivuje Slovenský štát, nemá v demokracii, co pohledávat.

5 4
možnosti
JP

A co by ten zákaz NSDAP asi tak změnil? A koho chce Kotlebova strana vyvraždit?

2 3
možnosti
Foto

Slovenská prokuratura zřejmě jen odhodila politickou korektnost,nácky označila za nácky a proto žádá jejich zrušení.

9 7
možnosti
JM

J89i39ř70í 58M48í32k26a

27. 5. 2017 14:11

Existuje tu něco jako právní řád a význam slov :) Nestačí pocit, že jím je, protože jeho aktivity se něčemu "podobají" ,)

Dotyčný by musel konkrétně citovat.. Kotlebu, zákony, atd.

Poslední dobou to vypadá jako ve Středověku, kde se seběhne nakonec dav lynčující "čarodějnici", protože má pihu! A obléká se jako čarodějnice!

I kdybych si byl nakrásně jistý, že je to "nácek", pokud právní stát sjede k McCartismu, přestaneme být svobodnou zemí.

6 7
možnosti
VH

"Není zákaz strany naopak porušením demokracie?"

Pokud bude zákazu (přesněji rozpuštění) strany dosaženodemokratickými prostředky - tedy rozhodnutím soudu na základě důkazů žalobce av souladu se zákonnými předpoklady, s možností odvolání a případného dovolání, nemůže jít o porušení demokracie. Zákony možnost rozpuštění strany, která nekoná v souladu se zákony (demokratickými zákony) své země, předpokládají a umožňují.

Zatím nebyla zveřejněna žaloba (a tedy ani důkazy žalobce), ale Vy už víte, že se nic takového neděje a že rozpuštění je nedemokratické. Víte, ona demokracie je velmi slabá (právě díky svým demokratickým principům). Ale nemůže být úplně blbá.

9 0
možnosti
JM

J66i72ř93í 69M37í46k11a

27. 5. 2017 14:06

Vyjadřuji pochyby, že se nějakých relevantních důvodů dočkáme i v budoucnosti vzhledem k předešlé zkušenosti z podobných kauz.

Neofašismus je benezpečný ale to i nová agresivní levice, která si může neonacisty podat v bezdůvodné agresi ruce.

Přijde mi zvláštní, že za ty roky nikdo nevytahl na Kotlebu jedinou věc, že jejich činnost nebo program strany jakýmkoliv způsobem volá po vyhlazování nějaké rasy resp. jejich násilné segregaci apod.

Jsem ochoten připustit, pokud mají tedy nějaké tajné informace, kde se tak v skytu mohl vyjadřovat, ale pokud připustíme, že nakonec bude skutečně takto bez důkazů zakázána, ať už si sebevíce myslíme, že je to "nácek", pak kdo se zastane nás, pokud budeme čelit nějakému vykonstruovanému honu na naši "nepohodlnost"? Ano, už teď vyjadřuju pochyby, že se v kauze objeví víc i u soudu,,, myslím, že kdyby NĚCO na něj bylo, tak už to dávno čteme v novinách celou dobu.

4 1
možnosti
MT

"demokracie" ??? 8-o;-D

Cim drive si uvedomime ze zijeme v totalite, tim lepe. A tim dříve se prestaneme divit...

4 5
možnosti
VH

Ano? Vy jste v ní asi nežil, že můžete psát takový nesmysl. Nechcete si odskočit alespoň do současného Turecka, když ne přímo do KLDR?

9 1
možnosti