Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... fake neodmyslitelně patří k propagandě ať už ji vede kdokoliv a za jakýmkoliv účelem,- a pokud propagandu (obecně) rozeberem na "molekuly" pak se zákonitě dostaneme k propagaci, tedy prachsprosté reklamě, která nás atakuje denně. My žijeme ve světě "fejků" bílého prádla, bolestí kloubů, nepropustných vložek, nejlepších aut a chytrých mobilů každý den,- a jak to přežít ?!,- stačí zdravý úsudek, znalosti, zkušenosti, vědomosti, zkrátka selskej rozum !,- to samé platí v případě fake newsV !

6 0
možnosti

J34i89ř84í 88M18í44k72a

9. 1. 2017 15:18

Před časem jsem se v článku zaměřil na pana Bernayse, který je asi otcem moderní propagandy reklam. Sám ve své knize s názvem "Propaganda" píše, že lidi jsou blbci, a že jim stát nebo jiný mocenský skupiny musí říkat, co si mají myslet :)

Teď se tváří, že když používají termín Public Relations, se to v něčem liší od normální propagandy.

Selský rozum a trochu citu a asi hlavně myslet sám za sebe... při tlaku rodičů, společnosti a všudypřítomné propagandy je to těžké ale ne nemožné.

0 0
možnosti
Foto

No a vyvracením pečlivě vybraných zpráv cíleně vytvářejí dojem, že i další podobného obsahu, leč pravdivé, mohou být též pochybného původu.

V tom tkví hlavní kouzlo podobných aktivit.

6 0
možnosti

J21i34ř24í 27M37í54k95a

9. 1. 2017 15:23

Přesně. Je to jedna ze základních technik manipulace.

0 0
možnosti

naše media jsou očividně řízeny zpravodajskými agenturami , které jsou plně v rukách Diskrétní světové elity. Proto se nijak veřejně nemluví o tom, že bombardování Bývalé Jugoslávie ke kterému nebyl mandát a ani nebyl mandát k bombardování Libye. Přesto se nám to předkládá jako nutné humanitární bombardování. USA je impérium a jedná jako impérium, a obelhává světovou veřejnost..viz obrovská lež o ZHN při přepadení Husseina. Desítky dalších případů lží lze najít v odborné literatuře. Ovlivňování veřejného mínění je stará známá věc a vykonával ji jak Goebbles tak i Hitler, a říkali tomu boj na domácí frontě, tedy ovlivnění myšlení lidí. A to s námi dělají neustále , jen lidé to nevidí, protože platí..že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A tak naše veřejnost je již bohapustě zmanipulovaná a imperium nás nechce pustit ze svých drápů.

3 1
možnosti

J44i13ř36í 83M95í25k61a

9. 1. 2017 10:57

Šlo by najít mnoho případů, kde sama média šířila (ať už vědomě nebo nevědomě) nepravdivé informace, které vedly k válečným konfliktům. A nyní poučují veřejnost o fake news. Je to ironie.

Ale protože vešla do aktivní informační ofenzivy,asi ukazuje jejich klesající sledovanost. Hrdou dominanci na mediální sféře nahradilo strachování, že si lidé informace hledají jinde. A není divu.

1 1
možnosti
Foto

J80a54k53u39b 73R33o91t39h

9. 1. 2017 10:10

Ale vy jste neslyšel o mnohém. Mimochodem, protože jste asi ne zcela pochopil reportáž, tak jen pro vás - o těch fake z poslední doby neinformovalo MV, ale novináři. :-/

3 0
možnosti

J88i45ř19í 72M57í44k22a

9. 1. 2017 10:22

Já ani netvrdil, že onen výčet fake vymyslel právě vzniklý úřad na MV.

Jinak nejde jen o danou reportáž, ale obecně jakoby vyštrachají něco na facebooku, a vyvrací to.

To je nejklasičtější logický klam - dělat strašáka z něčeho, co nikdo netvrdí, nebo k tomu sjíždí třeba část online veřejnosti, ale jde o nepodstatnou kauzu.

Každopádně, jestli tu někdo dělá masivní vyvracení fake news kvůli údajnému ohrožení,tak neměl bych o těch věcech nejen slyšet, ale i je žít a sám na nich stavět nějaké teorie spiknutí?

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS