Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Válkou bych nestrašil. Americký zbrojní průmysl potřebuje studenou válku a pokud jde o skutečné konflikty, k tomu poslouží třetí svět. Zároveň potřebují USA oslabit a rozklížit Evropu a k tomu složí asijskoafrický exodus.

0 0
možnosti

Realistickemu popisu soucasneho deni kolem Ruska patri karma.

4 3
možnosti

RUsko se nemuze chovat tak, jak se v soucasnosti chova. Kazde placnuti pres prsty je treba - ja bych teda placnul i jinam.

2 0
možnosti
Foto

Ale to jak se Rusko chová, o tom víte toliko z médií? Jak víte, že jde o pravdivý obraz?

3 2
možnosti
Foto

Rusko je totiž státem, který jako jediný po roce 1945 v Evropě ukradl část území (Krym) jiné země (Ukrajiny), jejíž územní integritu předtím uznával. Je státem, jehož bombardéry opakovaně a často narušují vzdušný prostor zemí jiných, a nejen Pobaltí. A je státem, jenž – ačkoli ví, že ze strany NATO mu nic nehrozí – zahájil proti jejím členům na jejich území mediální propagandistickou válku. S tím vším může Rusko kdykoli přestat – a vztahy se okamžitě zlepší.O tom, že se nejedná o nějakou iracionální rusofobii, svědčí i postoj tradičně neutrálních zemí Švédska a Finska. Ony taky vnímají Rusko, jaké skutečně je, a proto navázaly spojenectví s NATO (a uvažují i o členství). Za to si Rusko může taky samo; svým chováním vehnalo Švédsko a Finsko do náruče NATO.

2 3
možnosti

Zapomněl jste ve svém výčtu na oblast Královce, Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Podkarpatskou Rus, Bukovinu. Aleuty, Pulku Sachalinu a východní Polsko. Ironií je že Hitler chtěl pro Němce větší prostor. Výsledkem bylo zmenšení Německa, okupace vyjmenovaných území a tím zvětšení SSSR.;-D

3 0
možnosti

R^, děkuji za Váš blog. Je velmi příjemné číst nebojácný text;-).

2 7
možnosti
Foto

Co říkáte tomu milici Putina. V roce 2013 uskutečnilo Rusko manévry s až 65.000 vojáky, během kterých se nacvičovalo obsazení Varšavy. Ani jedno jediné cvičení NATO nemělo ani vzdáleně charakter ruských manévrů. Ruský ministr obrany Šojgu oznámil, že dojde reaktivaci tří divizí Západního vojenského okruhu, které budou přesunuty k Pobaltí.

4 1
možnosti
Foto

Tak jestli o tom nevíte, tak NATO mělo právo na inspekci těchto manévrů pokud nebyly řádně ohlášené, včetně programu. Takže si fakt myslíte, že jsou Rusové padlí na hlavu?

4 3
možnosti
Foto

Rusko, porušuje zákony a násilně mění hranice, a tak se mu musí dát jasně najevo, že takhle to dál nejde a žádné další prohřešky tohoto druhu nebudou tolerovány. Nesmíme nikdy zapomenout, kdo je původcem agrese. Hranice byly jednostranně a násilím narušeny pouze Ruskem – a to je jasným porušením smluv. Jedná se o porušení dohod stálým členem Rady bezpečnosti OSN, která byla právě vůči Ukrajině garantem územní celistvosti, a která tak porušila svou vlastní záruku. Kdo si myslí, že může zaměnit slepici za vejce, ten by si opravdu měl zopakovat školní domácí úkoly.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg .R^R^

4 3
možnosti
Foto

Tak to je ten pán, který chtěl v Norsku rušit NATO a plánoval jakýsi útok na zastoupení NATO v Norsku a chodil na kafe se sovětským diplomatem?

1 2
možnosti
Foto

Putin samozřejmě nikdy nenapadne Británii, Francii, Německo, či USA. Ale je v pokušení napadnout a obsadit Pobaltí, to jest tři členské země Evropské unie a NATO a odstrašit jejich spojence od vojenské pomoci. Kdyby k tomu došlo, kdyby Rusové vpochodovali do Pobaltí pod jakoukoliv záminkou a odstrašili ostatní země NATO od vojenské pomoci Baltům, fakticky by to znamenalo zánik a konec NATO, tudíž velké ruské geopolitické vítězství, po kterém by mnohé evropské země ochotně přijaly nad sebou ruskou hegemonii a kuratelu, aby je nepotkal smutný osud Baltu. Rusko by v podstatě ovládlo či alespoň finlandizovalo, jak se tomu říkalo za studené války, celý evropský kontinent. Tomu je možné a nutné zabránit jedině tak, že Rusko bude ze strany NATO věrohodně přesvědčeno, že překročení hranic pobaltských hranic pod jakoukoliv záminkou, bude okamžitě znamenat válku se všemi členy NATO.

4 5
možnosti
Foto

Putin přece napadne všechny státy světa.

Jinak by Amíci tolik nevyváděli.

4 3
možnosti
Foto

Když jnom vezmu kolik válek na svém území vyvolalo Rusko. Válka v Čečně stála životy 80 000 civilistů a 40 000 dětí. Ruská armáda podlehající přímu Putinovi házel do domů, bytů sklepů granty. Tam všude se ukrývali civilní osoby před válkou. Tohle naučil ruskou armádu Afganistán. Válka v Gruzii 20 000 mrtvých civilistů, opět vinu ruské armády. Letecké svazy Ruské federace, včetně strategických bombardérů Tupolev TU-95, kódové označení NATO Medvěd, jež mají ve výzbroji jaderné zbraně, v uplynulých týdnech a měsících s velikou frekvencí nalétávaly na vzdušný prostor Islandu, Norska, Velké Británie, Nizozemí, Turecka, též od Ruska nejvzdálenější evropské země – Portugalska. V Severním Pacifiku přeletěly až k americkému pobřeží Kalifornie. Ruská vojenská letadla běžně narušují vzdušný prostor Finska, Švédska a všech tří pobaltských zemí, tedy Estonska, Lotyšska a Litvy. Ruské ponorky pronikají do pobřežních vod Švédska. A když na summitu asijsko-pacifických zemí v čínské Shanghai australský premiér Tony Abbott kritizoval prezidenta Putina, krátce poté k australským vodám připluly čtyři ruské křižníky.

4 8
možnosti
Foto

Velmi zajímavé informace, karma R^

7 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS