Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stačilo napsat Elvis žije. Samozřejmě s doprovodným "odkazem".

2 1
možnosti

Svatá prostato! Slyšel jste někdy o relativní vlhkosti vzduchu? Na fotce je jasně vidět, že i mimo contrails je jemná řasová oblačnost, je v ní i lom slunečního světla. Tedy vzduch je nasycen vodní parou a další voda se v něm nerozpustí. Proto stopy za letadly nemizí, ale slouží jako kondenzační jádra rozvoje oblačnosti. Elementary, dear Watson!!!

3 1
možnosti

J67i15ř33í 25M40í20k88a

11. 7. 2016 13:21

Zřejmě jste článek vůbec nečetl. Rozporujete něco, co tam vůbec netvrdím. Sám říkáte, že ty "mraky" JSOU způsobené letadly.

Kdyby občas na obloze zůstala nějaká čára, tak asi nic neřeknu, ale celá obloha je často pokryta tlumícím filmem blokující světlo. A sám říkáte, že je to způsobené letadly.

Nutno číst článek, než na něj člověk zbrkle reaguje, ale to se netýká jen Vás.

1 1
možnosti

J70i41ř93í 30M72í20k88a

11. 7. 2016 8:20

Mohl bych tu (nebo k článku) přilinkovat spousty odkazů na to, jak je toto práškování veřejným "tajemstvím", ale myslím stačí přidat odkaz i na zdejší článek z idnes http://technet.idnes.cz/globalni-oteplovani-sira-0he-/veda.aspx?c=A130311_224613_veda_pka

Já nevím, jestli je to dobrý nápad práškováním bojovat proti globálnímu oteplování. Já si to nevymyslel :-) Jen říkám, že takový je současný moderní výzkum, který nikdo nepopírá. Jen mi přijde, že jsem ale asi jeden z mála podivínů, komu to přijde divné bojovat proti oteplování práškováním nanočástic síry?

Fakta v článku uvedená jsou snadno ověřitelná na internetu ze seriozních zdrojů. Neuváděl jsem linky, protože je to jednak provokace z mé strany (jak se to bude někdo snažit popírat) a druhak časově nákladné. Každopádně to práškování nanočástic by skutečně mělo být diskutováno více, takže článek je imho palec nahoru R^

Ať už tomu věříte nebo ne, tak je zde velká skupina vědců, která se zabývá práškováním nanočástic pro odrážení slunečních paprsků. A linkovat tu na to zdroje je myslím nošením dříví do lesa, když existuje Google, kde si každý může fakta v článku ověřit.

0 1
možnosti

Hahaha ;-D, možná by stálo za úvahu se na okamžik zamyslet, kolik nanočástic vyprodukuje Příroda. Troufám si tvrdit, že to nedožene lidstvo ani kdyby se o to snažilo za tisíc let. Ale Chocholoušek má jistě práci..

2 0
možnosti

Další exot do sbírky, prima. R^ Už jste mluvil s panem Gabrielem? A se svým ošetřujícím lékařem?

3 1
možnosti

Autor sice smíchal podivuhodný koktejl fakt (pokusy ovlivňovat dešťové srážky - v realitě sypáním těžkých poletavých vodu vázajících částic z letadel do mraků) s holými nesmysly (nanočástice v atmosféře pomájhají proti globálnímu oteplování? Jak? - tím že brání odrážení tepla z zemského povrchu do vyšších vrstev atmosféry a tak umocňují skleníkový efekt? :-) ), ale soudně uvažujího člověka sotva o chemtrails nepřesvědčil.

Stačí 2 námitky:

Fotografové, milující snímků mračen, pořizovali snímky kondenzačních stop letadel již dobře před 60ti lety. Tehdy věda o nanočásticích nebyla ani v oblasti úvah.

Ti "vědci", kteří by realizovali systematicky takovéto pokusy by se sami vystavovali dopadu těchto "částic" na své zdraví.

Rv

2 1
možnosti

J85i68ř10í 96M46í83k90a

11. 7. 2016 8:26

Jak jsem reagoval výše. Doporučuji si ověřit, že ti vědci možná šílení jsou, ale já si je nevymyslel, a už jsem se nad tím podivoval před asi 10 lety, když jsem četl v seriozním tisku a nedávno o tom hodinu mluvili i na České televizi - ano, o práškování nanočástic v boji proti globálnímu oteplování.

Vlámáváte se do otevřených dveří. :) Tahle šílená věda má překvapivé silné zastoupení jak mezi samotnými vědci tak i novináři, kteří takové plány oznamují se stoickým klidem, jak jde ta věda kupředu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS