Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Citoval jste Huxleye a porovnával jeho výroky s Junckerovou orientací a myslím, že jste se trefil. Jen dodám, že Huxley a fašismus jsou si velmi blízcí a o Junckerovi se říká, že je to nedovzdělanec, který je tam nastrčený právě pro svoji dutou palici, takže neohrožuje šedé eminence za oponou

1 0
možnosti

Bruselané se bohužel mají až moc dobře - na rozdíl od Řeků nebo nezaměstnaných Španělů - takže defenestrace se jen tak nedočkáme.

1 0
možnosti
JC

Gilotina je správnou nevěstou pro Junckera - to bude pravá demokratická svatba.

4 0
možnosti
AM

Článek mi mluví z duše, teda až na to Řecko... Zrovna před chvílí jsem dopsal článek na podobné téma, otevřu blogy Idnes a narazím na toto. :-) Také si myslím, že dnešní EU a obecně západní establishment pohrdá skutečnou demokracií, je to vidět i na postojích mnoha zemí k otázce celostátního referenda. Také mi to připomíná bývalý "demokratický centralizmus", jak to nazývala KSČ. :-(

4 0
možnosti
DB

Junkerův "Evropský názor

Lidské skupiny jsou různé. Když se chtějí bránit napadení, musí být veliké. Když chtějí ekonomicky prosperovat, musí být veliké, protože jen výrobky ve velikých sériích jsou levnější.

Každá lidská skupina, například fanoušci Baníku, nebo Sparty nebo sběratelé poštovních známek či chovatelé holubů, mají vždy něco společného, co je drží pohromadě.

Lidské skupiny organizované do států a podobných organizačních struktur mají také pocit sounáležitosti. A tento pocit sounáležitosti ke skupině se děje prostřednictvím nějakých symbolů.

Tak například dolar a dřívější DM byly perfektní symboly pro soudržnost dané lidské skupiny. I EURO mělo krom jiného plnit tuto funkci symbolu, kdyby ji ovšem někteří děsivě nepomlouvali a tím znemožnili lidem Evropy cítit sounáležitost k Evropě, ale hlavně aby cítili sounáležitost ke své JAZYKOVÉ SKUPINĚ. A něco takového může chtít jen někdo, kdo NECHCE, ABY SE lidé v Evropě dali dohromady a cítili pocit sounáležitosti k EU, k Evropě.

A pak musí následovat otázka, proč to nechce a co z toho má...CUI BONO

NEJDE tedy o nějaký jednotný názor v EU, ani my v Čechách nemáme jednotný názor, ani Němci nemají jednotný názor. To je naprosté nepochopení situace.

Jde o pocit sounáležitosti a to není stejný názor. Američané také nemají na všechno stejný názor. Ale mají pocit sounáležitosti k USA a jsou na úspěchy USA patřičně hrdí, jako byli Němci na Marku.

A tak prosím rozlišujte mezi jednotným názorem, o kterém mylně píšete vy, a jednotným pocitem sounáležitosti k Evropě, tedy k EU.

0 1
možnosti
JM

J16i27ř43í 83M27í44k64a

11. 5. 2016 16:52

Já myslím, že ty kořeny a potažmo Junkerovo vidění jdou dál, než je pocit sounáležitosti.

Opravdu ono jednotné myšlení, které tam obšírněji vysvětluje Huxley, že je správné myšlenky potřeba řídit. (sociální inženýrství, on je mimochodem biolog)

Síla v jednotě, sounáležitost a vzájemná pomoc i nejen vojenská síla ale i vědecká a intelektuální jsou myslím pravdivé výhody jednoty, ale tady jde myslím dál. Hlavně myslím, že jednotu nelze vynutit silou. Jednou možná jako lidstvo budeme žít v míru spolu v jakési jednotě a vzájemně se obohacovat.

Co vidím kolem EU je eliminace diskuze. Tedy národy jsou sjednocovány násilím. Nyní slovním a ekonomickými tlaky formou pokut.

Imigrační politika má mnoho možných řešení, ale kvóty jsou předkládány jako jediná možnost. Tam nevidím diskuzi ale nutnost se harmonizovat s tím jedním názorem.

Obávám se, že ten jednotný názor jde dál až do pěstování jakýchsi biologických robotů, co mají stejný názor na všechno.. a jak tam píše, má pak aviváž ze všech kultur světa z jakéhosi jednotného kotlíku umění a kultur. Nebo nevím, co myslel tím, že chce sjednocovat i umění.

Osobně nemám problém, když v Evropě chodí někteří zahalení od hlavy k patě v nikábu, mezitím indiáni polonazí pochodujíc kolem byznysmanů v obleku a neohippies s batikovaným oblečením, gotiky v černém nebo extravagantními lidmi s botou na hlavě. Na druhou stranu nutit pod pláštěm sounáležitosti ignorovat, že nikáb je spokojený v jejich kultuře s utlačováním žen, a že islám má v současné době velmi násilnou formu, že tohle vše vyřeší naše tolerance? :-) ,

Myslím, že tenhle plán při násilném vnucení může mít svou funkční podobu ve stylu Brave new world Aldouse Huxleyho, ale v současné době vede spíš k očekávanému konfliktu mezi místními a muslimy, který má zkolabovat civilizaci, aby na jejím popelu mohla vzniknout osvícená diktatura jako pták Phoenix.

3 0
možnosti