Dogma globálního oteplování je nebezpečný mýtus

12. 07. 2009 19:15:04
Oxid uhličitý není žádný jed a dýchají ho všechny rostliny. My ho vydechujeme s každým výdechem. Dobytek na farmách ho vyprodukuje více než provoz aut na dálnici. Není to karciogen a ani není návykový.
Kontroverzní publikace Johna P. Holdrena, nynejsiho vedeckeho poradce Bileho domu, r.v.1977
Kontroverzní publikace Johna P. Holdrena, nynejsiho vedeckeho poradce Bileho domu, r.v.1977

Jde zde spíš o globální zešilování nebo nějakou formu totalitní terapie, aby se lidé naučili hospodařit se zdroji, tak někteří environmentálně zaměření lidé tleskají budování stoocasého biče v podobě globální uhlíkové daně na všechny produkty (a nejen to ale i zelené policejní jednotky atd.). A zároveň u toho říkají, že to nemá se socialistickým centrálním řízení trhu nic společného. Vůbec nic.

Vedl jsem v posledních dnech polemiku s jedním člověkem na diskuzním serveru a zjistil, jak v něm bují ohromný obšírný idealismus o zodpovědnosti k přírodě a obhájení nutnosti této daně na všechny produkty, aby byl svět spravedlivější.

Použiji citát z jednoho jeho příspěvku:

"...zelene dane, nebo jiny zpusob jakym budou narovnany deformace kdy jeden konzumuje zivotni prostredi a spolecnost/vsichni ostatni na to doplaceji .. bez moznost volby .. je prirozeny vyvoj. a ses zabednenej jak poklop od kanalu pokud rikas ze by nekdo pochcipal. naopak, vysledkem bude postupny prechod k technologiim jejichz zasadnim a nutnym parametrem bude setrnost k zivotnimu prostredi a zlepseni/ozdraveni zivota vsech. ostatne, trend je zrejmy a jasny .. budto cestou dani/poplatku/fondu nebo regulaci/normama kterou bude muset vyrobek splnovat .. nebo oboje."

Když to tak čtu, tak je toto stejně jako většina jeho příspěvků víceméně stále tento stejný kafemlejnek o narovnávání deformací, a musím říct, že s ním v mnohém musím souhlasit (ne nutně v tomto konkrétním úryvku), ale když to čtu vidím jen ideologické fráze podobné těm, které používají politici v oné nekonkrétnosti.

Bylo skoro nemožné zapříst debatu na téma CO2 - oxid uhličitý, čemuž se mi vysmál, že píšu "nesmysly". Nerozumím tomu. Chceme si tu lhát?

Jednou se dotyčný v diskuzi vyjádřil v tom směru, že i pokud CO2 není problém, tak snaha ty emise a obecně znečišťování omezovat (třeba onou globální novou daní, která "pomůže narovnat deformace") bude tak nebo tak prospěšná. Neboli princip tzv. předběžné opatrnosti zakotvené v Chartě Země.

Tvrdil jsem, že globální daň zvedne ceny všeho včetně potravin a že mnoho lidí tak umře hladem. Bylo mi řečeno, že jsem patetický. Ale je to skutečně tak? Možná nutně tolik lidí umírat nemusí, ale hlad není nic příjemného ani tělu prospěšné, a v zemích třetího světa srkze MMF privatizovanými přírodními zdroji to znají velmi dobře, kde příjmy ani nestačí plně pokrýt potravu, natož léky.

Ale tím už úplně míjíme původní otázku, o které se již nehovoří a rádo na ni zapomíná.

  • Je zvýšené CO2 nebezpečné?
  • Je vůbec obecně CO2 nějak nadměrně zvýšené oproti minulým staletím a tisíciletím?
  • A paradoxně i zda vůbec dochází k nějakému oteplování? (přijde vám toto jako letní počasí?)

Jiní stejně fundovaní vědci totiž tvrdí, že naopak posledních 10 let probíhá globální pokles teploty a někteří vědci usuzují, že je pravděpodobné (*) , že nás spíše čeká naopak další doba ledová. Vždyť to jsou cykly (příroda nikdy není statická), o kterých jsme se učili na základní škole. A hlavně se tu trochu zapomíná na primární zdroj tepla, čímž je Slunce. To také prochází svými cykly a možná nebude kacířské říci, že je vědecky prokázáno, že toto ovlivňuje klima více než cokoliv jiného. Také i pohyby naší sluneční soustavy kolem galaktické roviny a jiné vesmírné cykly. Nicméně slunce je tím primárním faktorem, kolem kterého se to tu všechno točí. Asi není divu, že i doslova.:-)

Nyní projdu pár šíleností, na které jsem narazil v poslední době


Webstránka televizní sítě ABC na svých stránkách nabízí webovou minihru pro děti , která dětem říká, kdy mají zemřít, na základě jejich CO2 stopy v prostředí (např. kupováním "neekologických" produktů).


Což i zdá se velmi souvisí s podobnou šíleností, která je sice z roku 1977, ale dozvěděl jsem se o ní až dnes. Jde o knihu Johna P. Holdrena, současného vědeckého poradce Baracka Obamy , kde píše nehorázné věci. Doslova ve své knize navrhuje vkládání sterilizantů do pitné vody, nucenou sterilizaci a rozebírá jiné druhy a způsoby nutnosti redukce resp. řízení populace a dokonce opět i hovoří o nutnosti vytvoření Globální vlády (v jeho textu "The Regime" , režim v češtině), která bude obhospodařovat všechny pozemské i vodní zdroje, dohlížet na sterilizace a jiné formy řízení populace.

Více k této knize zde:

http://zombietime.com/john_holdren/

http://www.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=34198
Popravdě jsem dnes i viděl toto video s Al Gorem , který v něm říká to samé. Al Gore tam říká, že je nutné vytvořit cituji "globální vládu" pro řešení potíží s CO2.


O nápadu práškovat oblohu sírou (resp. jinými znečistujícími částečkami) jsem již jistě hovořil v některém z předchozích článků. Možná ne náhodou toto práškování strašidelně připomíná jednu epizodu z filmu The Animatrix. To je zběsilost, která některé lidi dost rozrušila, a tak Bílý dům uklidňoval, že jde jen o nouzový plán, ke kterému nemusí dojít . Nicméně sám Paul Crutzen, stojící za nápadem práškovat síru, říká, že s tímto plánem je potřeba začít ihned, pokud má uspět. Jinak prý už "bude pozdě". Práškovat oblohu bordelem, který má odrážet sluneční paprsky? Opravdu - globální zešilování. To je naprosto absurdní. Tim Flannery, jeden z vědců prosazujících toto práškování, dokonce sám připustil, že by to změnilo barvu oblohy do žluta. Navrhl přidávat síru do leteckého paliva a také řekl, že jen redukce CO2 podle něj k záchraně planety nestačí.

Vládní agentura EPA uvádí, že síra v atmosféře způsobuje kyselé deště.

Je navrhováno práškovat i jiné částice jako například barium (viz obrázek s popsaným návrhem vpravo).

A tento článek FOX News a jiné napovídají, že stejného názoru jsou i jiní členové akademické komunity, kteří tyto snahy o tzv. geoinženýrství práškováním oblohy berou naprosto vážně. Je to něco, o čem se zcela seriozně diskutuje.

Následující reportáž americké televize KSLA dokonce ukazuje, že někde už toto práškování oxidu baria a jiných velmi jedovatých částeček probíhá (podobnou reportáž odvysílala také německá televize RTL o zaznamenání práškování baria nad Německem ):

Je nyní diskutovaný plán práškování kvůli globálnímu oteplování formou krycího manévru jak legalizovat tzv. chemtrails ?

Na závěr uvedu některé další ofocené pasáže z knihy tohoto trojlístku autorů (Paul H. Ehrlich, Anne H. Ehrlich a John P. Holdren):




 

* Nedá se to říct s jistotou. Ani počasí na příštích 14 dní. Je absurdní, aby mohl někdo s jistotou tvrdit, že rozumí zemskému ekosystému, který je ohromně složitý systém.

Na závěr doporučuji se nezapomenout podívat na tento článek New Scientist o tom, že ledu neubývá nýbrž naopak ledu na Antarktidě přibývá.

Článek na serveru Euroekonom s titulkem "Zapomeňte na globální oteplování, možná přichází další malá doba ledová".

Nebo zprávu amerického senátu z roku 2007 , o více než 400 prominentních vědcích, kteří oponují ononomu údajnému "vědeckému konsensu" ohledně globálního oteplování a CO2.

Autor: Jiří Míka | neděle 12.7.2009 19:15 | karma článku: 30.43 | přečteno: 5358x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.49 | Přečteno: 587 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.65 | Přečteno: 894 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.59 | Přečteno: 1530 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 493 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...