Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Australská policie začala cíleně útočit na novináře

Česká masmédia systematicky cenzurují dění v Austrálii. Možná si při intenzivní nelegální reklamní kampani na produkty firem Moderna a Pfizer nevšimli, že se opatření a jejich vynucování dostalo na zcela novou úroveň?

Austrálie, kde dělali lockdowny celých měst, i pokud měli jen jediného pozitvního člověka na COVID-19 celkově, se už na začátku léta vrátila ze stejného důvodu k lockdownování. Tentokrát ještě přísnějšímu

A lockdowny samozřejmě očividně fungují. To jen ta zpropadená nová variace viru. Sice pokud byste chtěli, aby vám smysluplnost lockdownů někdo obhájil, zavolá na vás asi policii. Tak se chová někdo hoden důvěry. Anebo vykřikne něco o selektivně vybrané korelaci "nakažených" a jak klesala spolu s lockdowny, což je tak leda na cenu Bludný balvan spolku Sisyfos.

Ale "vědeckou" stránku věci jsem tu řešit nechtěl. Celá záležitost COVIDu je už spíš na psychologa, do jaké psychózy se lidé dostali, a co se s tím dá dělat.

Pro pochybovače ale doporučuji si vyplnit COVID kvíz s grafy: https://www.covidchartsquiz.com/ , kde na konkrétní ulohách vidíme problém rozlišit na grafech země s opatřeními a bez.

Jde o to, že země jako Austrálie (a podobně Kanada nebo Nový Zéland) se tvrdostí dostaly ... no na úrovni Číny. Víme stále ještě, že je Čína totalitní země? Nebo teď spíš obdobu Československé socialistické republiky, ale asi bychom komunistům křivdili, protože co se děje v Austrálii dnes, je možná i trochu horší. Ale minimálně zcela srovnatelné bez jakékoliv nadsázky.

A to, že o tom česká mainstream média nehovoří (v čele s ČT24), nám indikuje, že i tady je svoboda ve vážném ohrožení. Jaký by média měla důvod, aby toto ignorovala, a systematicky celé měsíce cenzurovala? Něco tu sice z Austrálie i do médii probublalo, ale to byl slabý odvar, a pozornost médii na Austrálii naopak slábla více a více spolu s tamním přitvrzováním.

Jakoby českým novinářům někdo řekl, že o tomhle psát nemají. Nemůžou?

Z počátku tzv. pandémie se na ČT24 objevil komentář zamýšlející se nad tím, zda naše demokratické režimy COVID přežijí, a nepřesune se to tu k nějaké formě totality. To bylo asi naposled, kdy se v ČT někdo k tomu takhle vyjádřil.

Dnes jsem shlédl záznam z Austrálie, kde novináři dokumentují průběh protestů proti novému režimu v Austrálii. Ten totiž zavádí lockdown pro neočkované. A vytváří cituji "očkovanou ekonomiku", do které nebudou mít neočkovaní přístup. Politici doporučují lidem se očkovat, protože do té doby se prý nebudou moct účastnit jakéhokoliv společenského nebo i pracovního života.

Policie na těchto demonstracích dle vyjádření novinářů (i mainstreamových, ve videu slyšíme také novináře australských novin The Age) cíleně atakovala novináře slzným plynem resp. je zatýkala. 

Konkrétně novinář The Age vyjádřil silné znepokojení nad těmito událostmi (hovořící v YT reportáži Rebel News výše). Řekl, že v minulosti už mnohokrát dělal zpravodajství ze zemí Jižní Ameriky a Asie, kde se ne vždy chová policie zrovna v rukavičkách, a před jeho zraky se odehrávalo dramatické potlačování demonstrací, ale tentokrát se mu v Austrálii stalo, že se sám stal jako novinář předmětem útoku policie. Ne omylem ale naopak cíleného.

Až teď v Melbourne. Chápe, že nějaká rána při takových situacích může omylem padnout vedle, že bude stát na špatném místě, ale v tomhle případě údajně cítil, že jeho a ostatní policie cílila právě za to, že jsou to novináři. 

Vzpomínáte, jak ČT24 celé měsíce dělají drama, když se něco podobného děje v Rusku? To jsou celé měsíce masáže, jaká je tam totalita, a jak bychom to měli nějak změnit.

Pak když ruského novináře Sputniku v ČR napadla česká novinářka fackou a vyražením telefonu z ruky, tak bylo ticho.

No a teď tady v Austrálii nebo možná spíš hlavně ve Virginii probíhá kruté zacházení s nedodržovači, demonstranty i novináři. Tam pokud vyjdete byť jen před dům se nadýchat čerstvého vzduchu v době lockdownu/karantény, tak nedostanete výhružku pokutou jako tady. Tam budete rádi, když skončíte jen ve vězení bez nějakého zranění. 

Mají to tam drsné a je asi otázka času, kdy to tu bude podobné, pokud se aspoň ČR z téhle psychózy nevytrhne.

A je to tu. Nový světový řád

V Austrálii totiž státní představitelé a novináři řekli, že zavádí tzv. new world order (česky nový světový řád). Řekla to jejich obdoba hlavní hygieničky ale i politici a sami novináři. Nazvali to novým světovým řádem a já přemýšlel, kde jsem tenhle termín už slyšel.

Pak v reakci na poprask po internetech naběhli novináři se snahou zlehčit, proč tolika lidem přišlo to pojmenovat novým světovým řádem jako nějaká náramná konspirace. Že se prý konspirační teoretici chytnou každého neškodného termínu vytrženého z kontextu.

S novinářskou uhlazeností popsali, že tzv. Nový světový řád je zaběhlé klišé v konspiračních teoriích o nepodloženém plánu nastolit ve světě režim omezující lidské svobody, a vyfackcheckovali, že je to konspirační kravina.

Termín nový světový řád australští představitelé použili ve větě, když vláda oznamovala, že neočkovaní nebudou mít už skoro žádná práva. Že neočkovaní budou v lockdownu už nastálo. To asi tedy není omezování svobody. Krásný newspeakový doublethink.

Novinář se také kasal, že nový světový řád je termín, který se používá pro "velké změny". Žádná konspirace prý. No ano. Velké změny. Pád železné opony, Sovětského svazu, boj s terorismem. Jsou trvalé nebo dlouholeté permanentní změny světového řádu. To je jen termín. To je jedno, jestli to někdo nazve Nový světový řád, Velký reset nebo Nový normál, ale rozhodně to neindikuje nějaký návrat k normálu.

Každopádně ten termín si vymysleli politici a novináři, ne konspirační teoretici.

Je to arogance moci říkat taková velkohubá hesla, když se lidem zakazuje permanentně svoboda. A ještě se pak vykrucovat, že "to nám jen tak ulítlo".

Všechna ta opatření měla být dočasná a postupem času média a politici, jejichž jsou média PR mluvčími, mění narativ, že vlastně koronavirus tu bude furt, a že opatření budou muset mít trvalou formu. Od pravidelných očkovaní  po jiné praktiky (o Izraeli informovali, že bychom se měli připravit i na 6, 7, 8 dávku... a tedy pravidelná očkování).

Šéfka zdraví v Austrálii ještě na tiskové konferenci prohlásila, že by se "lidé měli přestat chovat jako lidé a přestat být přátelští". I pokud jsou očkovaní a náhubkem, "pokud uvidí někoho známého", nemají se s ním zdravit, a mají ho ignorovat.

Za co se teda v 1989 cinkalo klíči na Václaváku? Za plné ledničky? Bylo to o nespokojenosti s totalitou nebo jen kvůli nižší životní úrovni?

Jestli to bylo o těch ledničkách, tak vás asi budoucí vývoj moc nepotěší.

=============================================================

Zdroje

Očkování nadosmrti... Pandemický car připravuje Izraelce už na čtvrtou dávku

https://echo24.cz/a/SQPKv/ockovani-nadosmrti-pandemicky-car-pripravuje-izraelce-uz-na-ctvrtou-davku

„Takový budeme mít od nynějška život – ve vlnách,“ nastínil budoucnost Zarka.

Australian public health chief says Covid contact tracing is part of 'New World Order' | News | Independent TV
https://www.independent.co.uk/tv/news/new-world-order-australia-covid-v54072845

Health Official's 'New World Order' Remarks Spark Online Pandemonium

https://www.newsweek.com/health-officials-new-world-order-remarks-spark-online-pandemonium-1627444

Three words that sent Dr Kerry Chant global

https://www.news.com.au/technology/online/social/three-words-that-sent-dr-kerry-chant-global/news-story/726cb8758017c0ee8411a42cb2cbbf1a

An innocent slip of the tongue from the state’s chief health officer has sent some corners of the internet into a spin, led to furious commentary by fringe commentators and pricked up the ears of conspiracy theorists everywhere. (zde novináři tvdí, že šlo o další případ přeřeknutí, čímž kolidují s tvrzením jiných novinářů, že nový světový řád nebylo přeřeknutí nýbrž "neškodný" termín. Takto fungují mainstream média. Nečestnost. Neupřímnost. Zatajování. Spin. Pozměňování. Mlčení)

Kerry Chant’s ‘new world order’: how a throwaway comment went viral with conspiracy theorists

https://www.crikey.com.au/2021/09/10/kerry-chants-new-world-order-how-a-throwaway-comment-went-viral-with-conspiracy-theorists/

COVID-19 lockdowns cause global air pollution declines | PNAS
https://www.pnas.org/content/117/32/18984The Failed Experiment of Covid Lockdowns - WSJ
https://www.wsj.com/articles/the-failed-experiment-of-covid-lockdowns-11599000890Coronavirus distancing may need to continue until 2022, say experts | Coronavirus | The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2020/apr/14/coronavirus-distancing-continue-until-2022-lockdown-pandemicCovid-19 lockdowns may be making us more authoritarian | Torsten Bell | The Guardian
https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/jul/11/covid-lockdowns-may-make-us-more-authoritarianSome Britons crave permanent pandemic lockdown | The Economist
https://www.economist.com/britain/2021/07/10/some-britons-crave-permanent-pandemic-lockdownBloomberg - Are you a robot?
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-03-24/when-will-covid-end-we-must-start-planning-for-a-permanent-pandemic"... our lives and routines will by then have changed irreversibly. Going “back” won’t be an option; the only way is forward. But to what exactly?
"The good news is that we keep getting better at responding. In each lockdown, for example, we damage the economy less than in the previous one. And we may achieve scientific breakthroughs that will eventually make life better. Our Brave New World needn’t be dystopian. But it won’t look anything like the old world."
German virologist warns of 'permanent lockdown' amid rising Covid infections - The Local
https://www.thelocal.de/20210409/german-virologist-warns-of-permanent-lockdown-amid-rising-covid-infections/Beware the experts who want lockdowns to go on forever
https://nypost.com/2021/01/18/beware-the-experts-who-want-lockdowns-to-go-on-forever/Covid Sydney: Permanent lockdown possible without vaccines | news.com.au — Australia’s leading news site
https://www.news.com.au/world/coronavirus/australia/sydney-lockdown-could-be-permanent-until-majority-are-vaccinated/news-story/48b69865fe3e9c61d8807a784a49b546Covid 19 Delta outbreak: Accountants call for permanent legislative fix to work from home tax extension - NZ Herald
https://www.nzherald.co.nz/business/covid-19-delta-outbreak-accountants-call-for-permanent-legislative-fix-to-work-from-home-tax-extension/BOWAYRZPZMEJJ3QG3NSPV2H2AU/Sydney lockdown could continue ‘indefinitely’ as COVID-19 outbreak continues, according to AMA President | Sunrise
https://7news.com.au/sunrise/on-the-show/ama-president-says-sydney-could-be-locked-down-indefinitely-as-outbreak-continues-c-3451356

Autor: Jiří Míka | neděle 19.9.2021 18:48 | karma článku: 31,27 | přečteno: 1311x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

Státní úřad pro kontrolu léčiv nedoporučil očkovat děti 12 až 16 let booster vakcínou. Ministr Válek se rozhodl ministerstvem zdravotnictví vakcínu schválit a jít tak proti rozhodnutí státního úřadu na kontrolu léčiv.

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

Odborníci, politici i novináří začali používat nové významy českých slov. Nejznáměji "nemocný" = "zdravý" (čti "má pozitivní test"). Nově byl změněno význam slova "neočkovaný". Tím je člověk neočkovaný a lidé s 2. dávkami.

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

Hrozné jak se změnila mluva lidí. Válek válí: "Chronici půjdou do kytek. Ovšem, ano, nebudou tolik umírat lidi na covid,” ... "Půjdou do kytek".. jak to může takhle vyslovit?

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Proč byla přenesena povinnost prokazovat se na provozovatele?

Záměr je jasný. Donutit provozovatele přisvoji si pravomoce správního úřadu. Nelze kontrolovat vše, tak vytvoří situaci, kdy přitlačí provozovatele ke zdi, aby za ně dělali práci.

2.11.2021 v 22:37 | Karma: 24,08 | Přečteno: 679x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Novozélandská policie odhalila pašeráka KFC

Nový Zéland je v lockdownu a někteří se rozhodli pořídit si fastfood potraviny. Policie odhalila v podezřelém voze 3 kyblíky kuřat, 10 salátů coleslaw a nespecifikované množství hranolků. Hrozí jim 6 měsíců vězení a pokuta 4000$.

27.9.2021 v 19:45 | Karma: 19,28 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Matka vyjádřila potěšení nad tím, že se vakcinované dítě cítilo nadřazené

Přečetl jsem si příspěvek, kde žena napsala, jak ji potěšilo, když byla se svým dítětem u doktora, a zaslechla v čekárně jiné dítě říkat mamince, že chce vakcínu, protože nechce být lůzr jako nevakcinovaní spolužáci.

5.9.2021 v 11:29 | Karma: 26,64 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

Experti furt něco říkají. Ale od začátku to přece byl ohromně nebezpečný virus, ne? Nezavíraly se kvůli němu celá města? Co se "mutacemi" změnilo? Proč furt měnit pravidla.

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62 | Přečteno: 266x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vláda aplikovala do lidí včetně dětí radioaktivní látku

Když uvažujeme, že když vláda tvrdí, co je bezpečné, jak to může znamenat, že unesou vaši dceru, vloží ji do žíly LSD, na její tělo připevní zdroje elektrického proudu, a doslova přeprogramují její osobnost pomocí elektrošoků.

18.8.2021 v 12:15 | Karma: 18,42 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Idoti idotům... věci věcem a lidi lidem

Popravdě nevidím důvod vymýšlet ani název článku. Jebe vám? Fakt věříte tomu, co "říkaj", protože to "není konspirační teorie". Tím jste se právě nachytali.

18.8.2021 v 4:08 | Karma: 18,45 | Přečteno: 455x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Doktoři apelovali na lidi, aby se scházeli na protestech pokud možno ve velkých počtech

V době covidové to zní trochu zvláštně, ale tisíce doktorů apelovalo na lidi, aby šli do ulic a protestovali. Kam se ale poděl sociální distancing? Všechna ta hrozba šíření viru? Omezení počtu lidí, kteří můžou někam jít?

11.8.2021 v 22:02 | Karma: 17,07 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hlavní sestra IKEMu šíří konspirační teorie o nebezpečí vakcín

Hlavní sestru IKEMu okamžitě propustit a hanit na sociálních sítích a v médiiích, protože zpochybnila covidového Boha. V rozhovoru řekla " U žen jsou časté případy, že chtějí otěhotnět, a tam se očkování nedoporučuje." .

3.8.2021 v 20:35 | Karma: 17,97 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

Malé pozastavení nad voodoo současné koronavědy. Spekulace co se příliš často neliší od chytře znějících žvástů. V konečném důsledku ale prostě neměli pravdu.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

Podle nejnovějších expertů prý realita není skutečná a tak vlastně si můžeme představit, co chceme. A lidi by měli lidit. Zlidit všechno co najdou.To je náš tajný plán. Zlidit všechno a řídí to Putin, I všechny uklízečky v Rusku.

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08 | Přečteno: 205x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vzdávám to. Logiku už nebudu očekávat. Ať žije Covid! Ať žije vůdce!

Svého času jsem hloupě zkoušel polemizovat s lidmi na bázi argumentů a faktů. To se ukázalo jako nesmysl, protože většina z vás asi ví, co se děje okolo. Argumenty jsou fajn možná u soudu, ale teď už jsou asi k ničemu.

21.7.2021 v 4:26 | Karma: 27,68 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Česká školní inspekce nutí děti cvičit v respirátorech

Už jsem to napsal mnohokrát a napíšu to znovu. Podle Světové zdravotnické organizace by lidé rozhodně neměli cvičit v roušce nebo respirátoru. Co je na tom k nepochopení? To potvrdí i selský rozum, který fanatismus vytlačil.

16.4.2021 v 16:51 | Karma: 20,48 | Přečteno: 504x | Diskuse| Společnost