Kdy ale Rusko tvrdilo, že se náš stát podílel na chemickém útoku?

Ruská kauza s údajným obviněním, že se Česká republika měla podílet na chemickém útoku... explicitně zdůrazňováno jakožto stát, ne jednotlivec. Ale nikde jsem takové vyjádření Rusů neviděl. Jen hysterii z "vlastizrady Zemana".

Fakt nevím, co je v té věci útoku pravda.. docela podivný, jak ale že ten ledoborecký hlavní pohled je, že pravda je naopak jasná.

Dehonestace každého "zrádce", očerňování udělat inteview s kacíři, cenzura nově pojmenovaná jako "regulace pravdy", takže to není cenzura. Něco se smaže, ale to už budou jen ty "vyslovené nepravdy" a "urážlivé výroky". 

Teď tu byla málem jaderná válka, kvůli tomu, že Rus měl otrávit nějakého Rusa jakýmsi jedem v Británii. Hned se vědělo, že je to novičok, a že je to ten nejsmrtelnější jed na světě, že se ho žádný slušný stát ani nepokouší vyrobit ani pro případné hledání protilátky. Ale pozor! Pouze stát ho může vyrobit, dle vyjádření odborníka. Ne, tu se nevyráběl. A Zeman je vlastizrádce, že chce výrobu tady nechat prozkoumat. Uvažovalo se o obvinění z vlastizrady, kdo to nesledoval. 

A ten megasmrtelný jed, co účinkuje během sekund, měl nějak dotyčný štěstí, a šel v tu sekundu zrovna někdo okolo s protilátkou. Nevím, jestli je v případu úplně jasnou, jakou protilátku mu kdo podal. Možná se to někde řešilo a mně to nějak uniklo, ale asi to nebylo podstatným tématem v případu vyšetřování trestného činu. :-)

Skripal i s dcerou se dle jejich vyjádření vrací nebo už oba vrátili z nemocnice. Moc nevíme. Média se o ně moc nezajímají, jen používají jeho jméno. A jméno Novičok. 

Autor: Jiří Míka | pátek 11.5.2018 9:06 | karma článku: 34,59 | přečteno: 794x