Jiří Míka

Obhajoba útočení na jiné státy aneb proč jsme lepší než jiní

18. 04. 2018 12:44:29
Fakta mohou být sporná, protože v globalizovaném světě máme sice informace z jeho různých koutů, ale jsou často kusé, máme na ně omezený čas a do nějaké míry musíme důvěřovat v jejich pravdivost bez osobního ověření. Nicméně...!

V čem ale můžeme mít jasno, je naše morální nadřazenost. Jsme prostě lepší než například Rusko nebo Bashar Assad a jeho lidé. Nejenže jsme morálně lepší lidé, ale máme i lepší armádu. Rusko se nemůže vůbec naší armádě vyrovnat.

Rusové mohou být rádi, že USA jsou tak hodní, že je nezničí, ačkoliv plány jaderného útoku na Rusko tu byly, a možná ještě jsou. Tyto plány skutečně existovaly. Rozporovaly MAD (Mutually Assured Destruction) doktrínu, že by takový útok vedl k vzájemné likvidaci. Američané naopak uvažovali, že koordinovaný kombinovaný jaderný a konvenční útok by vyřadil ruské jaderné zbraně. Či-li Rusové by měli USA děkovat, že je nezničili, protože USA jsou nejen lepší lidé z evropského humanistického pohledu, ale mají i lepší armádu.

Tedy když Macron či jiný evropský vůdce České republice zavelí, že je potřeba šířit solidaritu, morálně lepší lidé vědí, co dělat. Jsme na stráži humanity. Když Macron řekne, že Assad použil chemické zbraně proti vlastním lidem, není důvod pochybovat, protože Macron je náš spojenec, tak proč by neměl mít ve všem pravdu? Hlavně je to náš spojenec a my musíme ze solidarity držet basu. I kdybychom se měli podílet na lži. Jsou totiž různé druhy lži. Ctnostné lži a odporné lži. Ctnostné lži jsou ty naše. Je lepší se mýlit s Američanem, než mít pravdu s Rusem. Tesat!

Ideu ctnostných lží velmi rozšířil Leo Strauss, učitel řady amerických politiků. Lidé jsou posedlí sebeuspokojením. Potřebují ctnostné lži, aby se mohli sjednotit. Podstatné je se správně zařadit. Za Macrona, za Mayovou. Ne ze Putina a jiné zlé lidí, kteří vraždí a lžou. Kde je pravda je vedlejší.

Podstatné je, jak zaznělo v České televizi, se správně zařadit. Když Velká Británie bila na poplach kvůli vraždě jedem ruského agenta, byli jsme na stráži, a solidárně jsme odsouhlasili cokoliv v Británii řekli. Jak mnoho českých politiků řeklo včetně tuším jednoho z Pirátů - nezáleží na tom, kde je pravda, ale podstatné je se vymezit vůči použití chemických zbraní a solidárně podpořit tvrzení Britů. Jsou to naši spojenci. Lepší se mýlit s Britem než mít pravdu s Rusem!

Už jsem napsal, že jsme lepší lidé než zbytek planety? Strážíme morálku této planety. Evropská humanita není holubník. Musíme ji bránit. My, kteří víme, co je dobré. Bashar Assad to neví. Je to nelidský řezník. Zabíjí děti chemickými zbraněmi. A bůh ví, co o něm ještě ani nevíme!

Nejhorší na tom je, že Bashar Asad nejenže prokazatelně použil chemické zbraně, ale dokonce mu to činí i potěšení. A to je problém. Jemu dělá potěšení zabíjet jako Rusům lhát a podvádět. Kéž by se jednou poučili od našich západních hodnot lásky a tolerance. Třeba je to naučí naše bomby, ale někdy pochybuju. I když stále je tu naděje, že nějaká silnější přesněji mířená bomba by jim snad mohla ukázat naše světélko lásky a pravdy.

Jak řekl Rafíd Džanámí:

"Měl jsem tu šanci. Měl jsem šanci vymyslet si něco, čím jsem svrhl režim," řekl Džanábí britskému listu. Svých lží nelituje. "Jsem hrdý, že i díky mě je dnes v Iráku aspoň trochu demokracie," řekl.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/valka-v-iraku-0cu-/zahranicni.aspx?c=A110216_072207_zahranicni_ipl

Jsou to moudrá slova. To je skutečnej spojenec! I ty si můžeš něco vymyslet a třeba tím přispět k lepšímu světu. Představte si celý svět zaplavený touto láskou a pravdou. Pokud se nám podaří odstranit Putina a Asada, nakonec celý svět může být protknut naši demokracií. Našimi lepšími hodnotami lepších lidí.

To potvrzuje i člen rady České televize, který jasně deklaroval, že je špatná propaganda a hodná spojenecká propaganda morálně lepších lidí. Lidí, kteří jsou hodnotově lepší než jiní.

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí­ dí­vat tak, jako kdyby byla součástí­ současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie"
Michal Jankovec, člen rady ČT

Slyšte, slyšte. Rusové vlastně nikdy nebyli dobří lidé. Vždy to byli v rámci morálky podřadní lidé, kteří nám nesahali ani po paty.

To pan Jankovec ví a jako správný humanista to bude obhajovat, dokud nepřijde nová revoluce a nové morální hodnoty, nicméně teď máme západní hodnoty, a je lepší lhát spolu s Američanem, než mít pravdu s Rusem. Jsou vyšší hodnoty, než je pravda. Lidem, co morálka nic neříká, to nevysvětlíte. Budou si dál jet svou proruskou propagandu. Budou trollit nad každou vaší lží. Jsou to proruští boti. Agenti Kremlu a jim sloužící armáda užitečných idiotů a trollů.

Kdo nelže s náma, lže proti nám. Co hůř. Má pravdu s nepřítelem. Neví, co je to láska a solidarita ke spojencům a vyšším hodnotám humanity. A jsou nejen ctihodné lži ale i láskyplné lži. Dětem také nebudeme říkat ve všem pravdu.

I TY máš možnost si vymyslet nějakou lež! Ať je na tebe Václav Havel hrdý!

Nejlepší byly ty lži, na základě kterých byly války. To byl přímo humanistický orgasmus. Nejlepší když za naši pravdu (mrky-mrk) umírají nějací lidé a demoluje se infrastruktura, budovy a dětem školy a univerzity. Nejlepší je úplně celou zemi srovnat se zemí do jedné hořící hroudy. To ty zlé morálně podřadné diktátory naučí, jaké jsou naše hodnoty.

Pokud někdo hází bomby na vlastní občany, hoďte tam někde bomby taky. Naše hodnoty jsou těžko sdělitelné. Podobně jako zvířata komunikující jiným jazykem musí občas zanechat hovno třeba v předsíni, aby upozornila na nějaký třeba zdravotní problém. My se snažíme pomocí dobře a koordinovaně umístěných bomb vyslat "signál" a třeba ho pochopí. Sic je to boj na delší běh, protože vyšší morální hodnoty jsou obtížně chápané morálně slabšími jedinci.

A teď stát potřebuje TEBE! I ty si vymysli nějakou lež!

Vymysli si nějakou lež kolem syrského chemického útoku. Důkazů je málo a je morální povinností nějaké důkazy vyrobit. Bashar Asad použil chemické zbraně a morální povinností Západu je bombardováním ukázat, že jsme lepší lidé. Že chemické útoky odsuzujeme. Naše potřeba dát světu najevo, že chemické útoky nemůžeme tolerovat, je nejvyšší prioritou. Svět případně bude muset zaplatit za naši potřebu odsoudit používání chemických zbraní. Žádná cena není dost velká, pokud můžeme dát najevo, co jsou naše lepší hodnoty. Evropské hodnoty. Evropského společenství. A není lepší příkladem těchto hodnot než EU.

EU správně rozhodla, že Rusko musí poznat hlad a zmar. Sankce byly dobrý nápad. Až budou Rusové umírat hladem, poznají, co jsou to evropské hodnoty.

------------------------------

Tento článek je myšlen jako ironická parodie skutečných názorů různých lidí. Bohužel není nadsázkou. Lidí, kteří se morálně povyšují nad "ruskými barbary", je mnoho. Podobně jako těch posmívající se údajné zaostalosti ruské armády. Některé dokonce velmi pobavilo, že Rusko vojensky nereagovalo na Trumpův útok na Sýrii, ačkoliv to Rusové slíbili. Hah. Já byl rád, že Rusové nakonec na USA nezaútočili. Ale já nemám evropské hodnoty. Raději bych mír než humanistické války. A na nějakou humanistickou třetí světovou nejsem zvědavej, i když je to pro některé asi lákavá myšlenka. Ozbrojený střet USA a Ruska by to potenciálně mohl zařídit, ale zbylo nám jen se posmívat nad jejich slabostí.

Autor: Jiří Míka | karma: 39.22 | přečteno: 1390 ×
Poslední články autora