Jiří Drahoš je druhý nejpreferovanější kandidát na prezidenta?

7. 12. 2017 17:00:51
Moc o panu Drahošovi nevím, ale už první vyjádření v médiích ukazovala na vzorného kavárníka. Sám šíří seznam "konspiračních webů" a nijak mě pak nepřekvapilo, že ve svých akademických aktivitách zaštiťuje gender ideologii.

Takže to zase bude muset odtáhnout chudák Zeman, protože ti ostatní kandidáti nejsou v tomhle moc jiní. A co je špatného na Franzovi? Ten v těch průzkumech skoro vůbec nefiguruje, a přitom na mě působí krásně apoliticky. A co Karel Gott? Kromě zpěvu mu to dle některých rozhovorů hodně myslí i v oblastech politiky.

Co je špatného na gender ideologii? Vidím to jako nový komunismus. Nová vznešená ideologie, která ale už dnes ukazuje zuby. Snaží se umlčet opozici a v podstatě jakoukoliv kritiku. V některých zemích už jsou kritici gender ideologie i stíháni soudem, nebo přicházejí o zaměstnání, pokud odmítají onikat speciálním sněhovým vločkám.

Narodit se s odchylkou v sexuální orientaci je jistě pro většinu velmi nepříjemná zkušenost plná nutnosti čelit problémům zapadnout do kolektivu (ale kdo to do nějaké míry nezažil?). Ale vše má své meze. Nemám problém onikat nebo jinak oslovovat dle přání lidi, pokud si tak přejí. Ale když mi má kvůli tomu hrozit vězení, pokud odmítnu? Proč má hrozit vězení, pokud někdo s takovými novými slovy nesouhlasí?

To samé dělal pozvolna komunismus. Umlčoval a pozvolna začal věznit kritiky.

Setkal jsem se asi s dvěmi (vlastně třemi) hlavními názorovými polohami.

a) Obhajování gender ideologie (velice raritní - málokdy se setkáte s ochotou diskutovat)

b) Marginalizace konkrétní kritiky jako zveličování něčeho nepodstatného, co se ČR snad ani netýká (časté - kritika je prý jen zveličená paranoidní neonacistická misogynní šovinistická propaganda bílého patriarchálního muže)

c) Ticho a pouhé volání po cenzuře kritiky (jedna z nejčastějších poloh)

Marginalizace tématu, myslím, znamená absenci znalosti tématu nebo otevřená (vědomá?) lež. Připomíná to opět Orwellův doublethink. Uvědomují si totiž vůbec, že neříkají pravdu? Obrovské instituce typu OSN a EU propagují gender ideologii. Neziskovky propagují gender ideologii. České školy mají gender ideologii pozvolna více a více jako součást výuky. Ale ne. To je prý jen nějaká vlnka.

Tohle není žádná vlnka. Jde o masivní a desítky let vznikající ideologii už od dob Frankfurtské školy. Tedy ještě před 2. světovou válkou. Označit to za vlnku, musí ukazovat na naprostou neznalost problematiky. Či její ignoraci.

Rozdílu od komunistického totalitního režimu postupně ubývá. Zejména v zahraničí, kde je už gender kolotoč roztočen na vyšší obrátky (Německo, Kanada, USA, Británie, Švédsko, Norsko,...).

Gender ideologie je zcela provázána v kotlíku tzv. multikulturalismu. Mezi feminismem, LGBT, multikulturalismem a gender ideologií nejsou jasné hranice.

Je proto i vidět, že Jiří Drahoš samozřejmě ve všech bodech má multikulturně kompatibilní názor. Proto Drahoš zjevně zaštítil tuto konferenci: http://www.avcr.cz/cs/udalosti/4.-NARODNI-KONFERENCE-O-GENDERU-A-VEDE/

Dnes jsem četl v novinách

„Co se týče dětí v předškolním a mladším školním věku, jejich počet u mne v ordinaci se letos pohybuje kolem třiceti. Mladiství klienti a klientky přicházejí v počtu mnoha desítek,“ upřesňuje Fifková. Nejmladším je jen šest až sedm let.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/rostouci-trend-v-cesku-stovky-deti-zvazuji-zmenu-pohlavi-nejmladsim-je-sest-let-gp0-/zpravy-domov.aspx?c=A171117_214851_ln_domov_ele

Máme tu lidi, kteří říkají "Hele, už nám tu chodí i 6 leté děti zmatené svou pohlavní orientací."

A to se diví? S gender ideologií protlačovanou už od prvního stupně ZŠ a dokonce i v mateřských školkách? Není divu, že jsou děti zmatené.

Sexuální deviace se týkají minority lidí. Současná politika do toho zatahuje všechny děti, které škola učí, že pohlaví (gender) je pouhý sociální konstrukt. A diví se, že dítě ve věku 6 let je zmatené?

Blokace puberty

Co se týče změny pohlaví dětí v ČR ve věku i kolem 6 let, sice pohlaví lze legálně operací/hormony měnit až od 18 let věku, v článku se v propagačním obrázku hovoří o 2. fázi pro návštěvníky poradenství, jejíž součásti je "blokace puberty" pomocí chemických látek, aby bylo "více času na rozhodování".

Výborné cpát takové látky do dětí, které ještě pořádně neví, a jsou masírovány ve škole. Dítě už může být permanentně ovlivněno na celý život. Puberta má ve zdravém dospívání jistě svůj význam. Nakonec tento postup může být sebenaplňujícím proroctvím, kde chemicky poškozené děti už skutečně budou mít problémy s orientací.

V článku se i dočteme, že někteří (dospělí) si svou transexualitu po operaci rozmysleli. Český tramvaják z článku dokonce zažaloval doktory a chce 17 milionu odškodné.

Nemyslím, že 6 let staré dítě má řešit změnu pohlaví, a pravděpodobně ho sexualita zatím vůbec ani nezajímá, resp. se s ní pozvolna seznamuje.

A co řeší naše eurokomisařka paní Jourová? Bije se v EU za gender ideologii. Ještěže tam máme svého člověka. Prý tu sice nemáme rádi znásilňování, ale ignorujeme násilí na ženách. Kde? Podle Jourové k tomu dochází v ČR na pracovišti, a je potřeba s tím něco dělat.

Volme Drahoše a tohle vše může být pěkně podporováno i z Hradu. Můžeme zkusit Komunismus 2.0. Téma je trochu jiné. Už ne rovnost mezi třídami ale rovnost mezi pohlavím/rasou/doplňte. To je celkem jedno, co je přesně předmětem ideologie. Podstatné jsou praktiky, kterými je prosazována.

Osobně tíhnu k tomu být vegetarián, ale běda jestli nějaký kretén přijde se zákonem, že restaurace mají mít povinných 50% jídel bez masa. O tomhle mluvím. O autokratech. Totalitě, která se tu znovu protlačuje, a Jiří Drahoš se nechal slyšet, že tuto totalitu chce aktivně prosazovat.

K tomu dodává, že chce být nestranným prezidentem, který bude lidi spojovat. Na dotaz pana Veselovského v DVTV ale nebyl schopen poskytnout jasnou odpověď, jak to chce zařídit, když má evidentně odlišně vyhraněné názory oproti minimálně polovině populace ČR. Podle mě jsou to jen takové ty klasické kecy. "Budu spojovat. Nebudu nálepkovat", jenže k živým tématům má vyhraněný názor.a nálepkuje už nyní.

Já slyším něco jiného "Budu dělat, co mi řeknou. Budu poddajná neproblémová myška jako Macron. Všemu sluníčkovému budu dávat zelenou. Budu kádrovat kritiky jako 'xenofobní nálady ve společnosti', proti kterým se musíme morálně postavit".

Erik Best také není nadšený:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Erik-Best-vytahl-na-Drahose-nemilou-vec-z-minulosti-481432

Lide začnou vidět tu soudružskou mentalitu. Ty samé principy. Kdo nezažil komunismus v ČR, měl by si ho nastudovat - v čem spočívala jeho nesvoboda. Unikli jsme z nesvobody, jenže Západ se nyní ubírá do něčeho velmi podobného. Do nesvobody nepatřilo jen věznění za názor ale i ona autocenzurní mentalita a udávání, vyhazovy. To už je dnes realitou. Dokonce už i ono věznění za názor.

Konec svobody slova v Kanadě

Pro příklad šílenství gender ideologie použiju opět věšteckou kouli poukázáním na současnou realitu v "progresivnějších" zemích, kterou je Kanada.

Každý kdo alespoň trochu ví o gender ideologii, musí nutně znát kanadského profesora psychologie Jordana Petersona. Nedávno rozhovor s ním označila univerzita za srovnatelné jako pouštět "projev Hitlera". Tento profesor se proslavil oponování novému kanadskému zákonu, který gender ideologii o kousek posunul dál co se týče používání zájmen.

Lindsey Shepherd, studentka univerzity, uspořádala přednášku, kde také pustila rozhovor s Petersonem z televizního zpravodajství. Škola si na ni došlápla a další podobné promítání jí zakázala. Nevěděli ale, že si rozhovor nahrávala. Nahrávku zaslala médiím. Rozjela se debata o svobodě slova.

Dle nahrávky je komické, že na její obhajobu, že zaujímala neutrální postoj, dostala odpověď "V tom je ale právě ten problém. K takové nahrávce nemůžete zaujmout neutrální postoj. Vytváří transfobní nálady ve společnosti."

Ano. Jako komanči. Informace už musí být řízeny, ještě než vzniknou, aby náhodou někdo nemohl používat vlastní hlavu. Sama se obhajovala, že nic proti trans lidem nemá, a pokud je ona transfobik, pak jak chtějí nazývat skutečné transfoby? V nahrávce je vidět, že pod tlakem univerzitních autorit pláče. Někteří ji za to dokonce obvinili, že zneužívá své cituji "výhody bílých slz". Tahle ideologie je evidentně šílená a stejné principy jsou vidět všude. Furt dokola.

Debata pokročila až do rozpravy v kanadské vládě, kde postup školy hájila kanadská ministryně pro vědu, protože svoboda slova je prý v pohodě, ale dodala, že nemůže být dovolena svoboda slova pro hate (nenávistné projevy). Tihle sebespokojení ideologici se ani nenamáhají mít jasnou definici, co lze za nenávistný projev považovat. Za komunismu byly také nepsané zákony, co se vlastně nemohlo říkat. Hlavně nedělat problémy.

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 7.12.2017 17:00 | karma článku: 40.36 | přečteno: 3325x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...