Je v pořádku být bílej?

5. 11. 2017 21:43:14
Skupina trollů měla nalepit na sloupy prostý nápis "Být bílý je OK" jako past pro bojovníky za lidská práva. Ti se včetně médií okamžitě chytli a označili toto tvrzení za nacistické. Takže není v pořádku být bílý?

Kdo nesleduje události v progresivních zemích jako USA, Německo a Švédsko asi nechápe, o co jde, ale v těchto zemích se velice radikálně prosazuje idea bílé viny (white guilt). Běloch prý dědí všechny hříchy, co kdy bílí provedli. Je i úplně jedno, jestli ty samé zločiny prováděly jiné rasy.

Otrokářství, utlačování práv černých, koncentrační tábory pro Japonce... to vše a více jde údajně na hrb každému člověku, který má bílou pleť. Ten by se měl stydět. To je princip tzv. bílé viny.

Mezi provinilce se dobrovolně hlásí mnoho bílých na Youtubech a protestech v ulicích. Kupodivu koncept bílé viny je masivně propagován mnohými bílými.

Má to ještě jeden upgrade - vina bílého muže. Co může být horšího než být bílý a muž? To je v této škále úplně nejhorší. Bílá žena se může alespoň obhajovat, že je žena. Vinu sice nese za svou bílou pleť, ale je to přece jen žena. To je polehčující okolnost.

Trolové ze serverů jako je 4chan.org se spikli, že tyto bojovníky za lidská práva (dále jen SJW) vyprovokují k tomu, aby dali najevo své pokrytectví.

Co je totiž na větě "Být bílý je v pořádku" rasistického?

Někteří se vyjádřili, že nikdo přece nepopírá, že být bílý je v pořádku, ale tyto nápisy prý chtějí vyprovokovat rasové napětí. Strůjci jsou údajně ti, co věří v nadřazenost bílých.

Nevěřím tomu. Naopak dává smysl, že někdo chce poukázat na to obludné pokrytectví, kdy se na jednu stranu bojuje s rasismem, rozbíjí se kvůli tomu výlohy, lidé zastavují svými těly dopravu na dálnicích (tedy by měli být souzeni za obecné ohrožení), ale zároveň tvrdí, že samotná bílá pleť je proviněním.

Nejdebilnějším příkladem pokrytectví nebo vymývání mozku je prolhanost ve tvrzení, že nikdo nepopírá, že být bílý je ok. Taková lež skoro až provokuje k chuti takového člověka skutečně praštit, jak může tak bezostyšně lhát kamerám novinářů přímo do očí.

Samozřejmě že je tu masivní kampaň, která má démonizovat bělochy. Těch případů je až tolik, že může být člověku až špatně v kombinaci se záchvaty smíchu, když sleduje ty případy rasismu vůči bílým. Včetně a zejména všudypřítomných tvrzení, že běloch nemůže nebýt rasista, a že rasismus vůči bělochovi není rasismus.

Běloši nechť se přesunou dozadu

Čerstvě například zpěvačka, která zahlásila "Běloši, jděte dozadu.". Bílá fotografka odmítla a vznikla kontroverze, která se dostala do novin. Byla bílá a odmítla jít proto v publiku dozadu, aby pouze barevní mohli být v předu.

Těch případů je tolik, že je nad rámec tohoto článku je všechny popisovat. Koncept bílé viny není v dnešní době v ČR příliš rozšířený, ale jak kopírujeme Západ, tu potenciálně může být časem také.

Někteří jdou ještě dál. Je prý rasistické, aby běloška porodila bílé dítě. Aby přivedla dalšího bělocha na svět. Jsou lidé, kteří šli dál. Bílé děti by měli být zabíjeny. Kupodivu toto jsou tvrzení i samotných bělochů. Cítících bílou vinu.

Jen lidé s evidentní duševní poruchou mohou tvrdit, že vyzývat v publiku lidi bílé pleti, aby si stoupli dozadu, není zcela identické k rasové segregaci USA v minulosti, kde si černí museli sedat dozadu v autobusu.

Nicméně lidí s touto duševní poruchou je mnoho. Opravdu je nad rámec krátkého článku vyjmenovat případy i z posledních týdnů, kdy rasismus vůči bílým lidem otevřeně a beztrestně projevují.

Když někdo pak provokativně vylepí "It's OK to be white." hned v tom vidí opět nacisty. Ne. Nacisti jsou oni.

Kdo by protestoval, kdyby tam bylo napsáno "Je OK být černý/gay/transexuál", které jsme ostatně už viděli? Nikdo. A kdo by protestoval, šel by pravděpodobně do vězení za projevy xenofobie a rasismu. Tento trolling pouze potvrdil nemocnou psychiku celé té ideologie bílé viny. Já přece nemůžu za to, co dělali Španělé indiánům nebo bizonům, protože mám bílou pleť. Co může být rasističtějšího?

A nenechte se zmást pochybami, že tím přece nemysleli každého bílé pleti. Naopak je zdůrazňováno, že každý bez výjimky každý s bílou pletí nese tento dědičný hřích. To samé platí pro muže. Být bílý (heterosexuální) muž je být na nejspodnějším místě společenského žebříčku, a tito SJW lidé to tvrdí otevřeně.

Proto už se dnes stále více a více hovoří o tolerantním fašismu. O fašismu tolerance. O fašismu levice. (Už Marcuse to před desítky let nazval "Represivní tolerance", když volal po odebrání svobod pravicově smýšlejícím lidem)

Neustále obviňují ostatní z věcí, kteří oni sami dělají. Má to zcela obrácenou (či spíš zvrácenou) logiku.

Mimochodem v Německu je předkládán zákon, který učiní ilegálním číst tento článek. Ano, má být ilegální číst zakázané texty. Lidem toužící po absolutní ztrátě svobody slova se jistě zvedne pravice nebo levice či jiná část těla.

Dobře situaci popisuje rozhovor z článku na Lidovkách.

Lidé se obávají jakékoliv kontroverze. Politická korektnost došla tak daleko, že je z ní diktatura demokracie. Nové náboženství. Jestliže lidé kolem vás něco říkají, nemůžete si dovolit jim oponovat. Obzvláště ve státech jako je New York, nebo Kalifornie, které mají být liberální.
Pokud jste ale volil v těchto státech Trumpa, tak to nikdy veřejně nepřiznáte. Nikdy. Já ho nevolil, ale pamatuji si, že jsem seděl v kavárně a bavil se s nějakou ženou. Odmítala mi říct, koho volila, že je prý nevhodné se na to ptát. Ale když jsem jí pošeptal, že jsem volil Trumpa? Její reakce byla úplně jiná: „Vy jste ho volil?“ řekla mi rozzářeně. „Já taky.“

...

Částečně, ale zatím se to objevuje jen v otázce uprchlíků. Pokud řeknete, že jste proti jejich přijímání, jste okamžitě označen za nacistu. Kvůli jiné knize jsem mluvil s lidmi ve východním Německu, které je trochu více pravicové, a ti mi řekli, že mají pocit, že žijí v méně demokratické zemi, než byla NDR. Že nemohou mluvit. Nejpodivnější na tom je, že vám v tom, abyste promluvili, brání liberálové. Ti, kteří nejvíce bojují za svobodu projevu. Ale jen pokud říkáte to, co chtějí slyšet. Evropa, ale většinou následuje USA, takže se máte na co těšit.

https://www.lidovky.cz/musite-jist-bio-vitat-uprchliky-a-nenavidet-trumpa-rika-spisovatel-o-usa-1qn-/zpravy-svet.aspx?c=A171103_155714_ln_zahranici_mha

Podobně hovoří spisovatel Zábranský o mentalitě vznikající u nás v ČR:

http://video.info.cz/strunc/utoky-na-zemana-jsou-spina-a-eklhaft-tyrame-stareho-nemocneho-cloveka-rika-zabransky-18407.html

Další reference k článku:

http://knowyourmeme.com/memes/its-okay-to-be-white

https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2017/11/03/its-okay-to-be-white-signs-and-stickers-appear-on-campuses-and-streets-across-the-country/?utm_term=.b8dab5b67b5f

https://www.youtube.com/watch?v=BAPJwSzjBWw

https://www.youtube.com/watch?v=FYewf5IyobQ

Autor: Jiří Míka | neděle 5.11.2017 21:43 | karma článku: 45.63 | přečteno: 7753x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 18.00 | Přečteno: 564 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 188 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 155 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 228 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...