Bojovnictví za lidská práva je podle mě psychická choroba, ne nutně politický směr

V řadě článcích na blogu jsem se zamýšlel nad absurditami kolem bojovníků za lidská práva, než se mi začal upevňovat dojem, že tu nejde o IQ nebo nějaký vrozený typ osobnosti, ale že jde o psychickou chorobu.

Nejnápadnějším znakem mi tam připadá ta absence snahy diskutovat nebo jiným způsobem argumentačně obhajovat svůj názor. Dlouho mi vrtalo hlavou, proč jim to nevadí. Proč jim nechybí možnost si testovat své pohledy, vystavit je pohledům ostatních, kritice a případně mít možnost je revidovat. Pro mě to je běžné a v průběhu let jsem i na některé věci názor změnil.

Každopádně jsem vždy potřeboval se v pravidelných intervalech ujistit, že si neulítám někam mimo. Do nějakých svých iluzí, rigidních přesvědčení. O některých věcech se vyjadřuju radikálně a jednoznačně, ale ta jistota nevznikla ze dne na den. A je to samozřejmě i forma určitého protestu a akcentace myšlenky v mediálním světě. Je to i v podstatě provokací. Potenciálem pro jiné, aby případně tato jasně vyhraněná tvrzení napadli.

A nyní mi připadá nutné uvážit, jestli skutečně bojovnictví za lidská práva (v angličtině SJW - Social Justice Warrior) není mentální choroba způsobená určitým druhem psychologické manipulace.

V tom směru mě hodně upoutalo, že existují i vyléčení SJW. Lidé s minulostí plnou obviňování světa z mužského patriarchátu, utlačování minorit, bílé nadvlády, kteří doslova ze dne na den náhle otočili. 

Lidé se mohou v ledasčem neshodnout a asi nikdo nemůže s jistotou říct, co je objektivní pravda. Každý má svůj tunel reality (výsek, který vidíme). Neřeším teď tedy jejich názory, se kterými nesouhlasím ale spíš, jak je prosazují, a jak je odmítají vlastně vůbec nějak hájit. A agresivitu těch radikálnějších s tím spojenou. Antifa v USA se dá bez jakékoliv nadsázky přirovnat k neonacismu resp. fašismu. 

Konkrétně agresivita extrémní frakce SJW je asi tou nejznepokojivější věcí na celé téhle dle mého epidemii. V posledních dnech dokonce i liberální americká média začala znepokojivě hovořit o tom, že Anti-fašisté jsou ve skutečnosti fašisté. Že jejich násilí je násilím pro násilí jako takové.

Tohle televize typu pravicové FOX News už tvrdí celou dobu, ale že se k podobným hlasům nyní připojuje i např. liberální MSNBC ukazuje poměrně překvapivý zvrat. Reportéři/moderátoři TV zpráv otevřeně vyjadřují znepokojení nad agresivitou Antifa, a jak jim to připadá identické k fašistům. Paradoxně když mají v názvu, že jsou proti fašismu. A slavné Bash The Fash - udeř nácka. 

Nevím, jak je na tom Antifa v ČR, resp. zdejší anarchistická komunita, ale co se děje zejména v USA na poli anarchismu a konkrétně Antifa, je něco srovnatelného s nacismem.

Tragikomedie kterou už nikdo nezastaví? Padák v Googlu a český seminář "Nenávistné projevy na internetu"

Na druhou stranu je (zatím) komické celou věc sledovat, ironizovat, satirizovat, protože tolik materiálu díky internetu člověk ani nemá čas projít. 

Tak na závěr přidávám příklad z nekonečné sbírky rostoucí každým dnem.

Například nedávná kauza propuštěného zaměstnance Google za špatný názor na diverzitu (různorodost) ředitelkou firemní diverzity. Zjevně je tam taková pozice. Rozhovor s ním odhaluje, že povýšení ve firmě je závislé na míře vaší snahy účastnit se přednášek a školení pro diverzitu a jinými způsoby být správně pro-diverzitu. Jestli jste někdo zažil komunismus a být správný soudruh, máte svou představu,

Události v Googlu mě ještě více utvrdili v dojmu, že bojovnictví za lidská práva je natolik prolezlé západní společností, že nejde jen o nějakou módní vlnku, jak někteří tvrdí. O nic míň než byl komunismus.

Často také slyším, proč řeším co se děje v jiných zemích. Protože jdeme stejným směrem posledních 26 let? Ohledně nucené imigrace je ČR a Visegradská skupina jako celek spis raritní výjimkou disentních zemí, které má čekat od EU odplata.

Obecně totiž EU/OSN je vládním ramenem skuhrání bojovníků za lidská práva. Jinými slovy - tohle šílenství je zastoupeno na všech rovinách společnosti - zdola v aktivistech a NGO, v korporátním sektoru i ve vládních strukturách. Tohle jen tak nepomine. Ale ČR může zůstat oázou v téhle šílené době.

Pokud jste rodiče dětí, doporučuju kontrolovat dětem učebnice pro představu, co a jak se tam učí (někdo bohužel rozhodl, že školní podklady už nejsou k dispozici na internetu veřejnosti). Nad hodinami majících "pomoci s rozvojem utváření si vlastního názoru" zpozorněte. Žijeme v orwellovské době, takže často slova znamenají pravý opak. 

Jak ukázala i kauza českého programátora/profesora ČVUT, který infiltroval státem financovaný seminář "Nenávistné projevy na internetu", kde zdokumentoval dokonce i k nabádání lidí k trestné činnosti vůči lidem s jiným názorem (rozuměj "nenávistným názorem"), a žádali návštěvníky, aby o obsahu konference pak zpětně s nikým nemluvili. Podle mého to už spadá do trestného činu zločinného spiknutí. 

Metody eliminace internetových hejtrů
Před pár dny mi přistál ve zprávách screenshot. Pocházel z diskuzního serveru Nyx. Uživatelka ZUZKAOU (Zuzana Ouhrabková, neziskovka PostBellum) v něm shání brigádníky na výpomoc. Výpomoc neziskovce InIustitia. S hromadným sepisováním TO, protože nestíhají. Trestních oznámení, udání. Na spoluobčany. Aby čelili stíhání, měli problém a přístě si dali pozor. Na jazyk.Zdroj:http://neviditelnypes.lidovky.cz/reportaz-hate-speech-aneb-jak-umlcet-hlas-internetu-fh0-/p_spolecnost.aspx?c=A170906_222318_p_spolecnost_wag

Tento seminář příkladně ukázal, že školní předměty mající rozvíjet vlastní názor, tohle s malou pravděpodobností myslí vážně. Jak je myšlena diskuze. Říkejte si cokoliv chce. Ale jinde!

Jako při pohledu na výkalem na podlaze - můžete polemizovat nad jeho strukturou, filozofickými přesahy, ale běda pokud řeknete, že by ho spíš měl někdo uklidit! Každý předmět má právo někde být, vy netolerantní zmetci!

Autor: Jiří Míka | středa 13.9.2017 15:38 | karma článku: 40,15 | přečteno: 2535x
  • Další články autora

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby