Výchova ke zdraví - Vyjmenuj 10 důvodů, proč mám pravdu

15. 07. 2017 12:52:38
Trochu jsem si prolistoval jedny z materiálů Výchovy ke zdraví pro ZŠ na 2.stupni. Pobavil už teda hned ten dotazník na začátku. Celkově ukazují jasný (až mesiášský) příklon více k výchově než ke vzdělávání. Nahrazení rodičů.

Škola je tvůj milující partner na celý život

Žít v zemi Velkého Bratra asi bych měl obavy, ale protože našim vůdcům můžeme věřit, tak proč nespojit žáka, školu a lásku do jednoho kotlíku.

I když se to kromě zdravo-výživy podobá spíš materiálům pro terapii u psychologa (pokecat si pěkně o intimních věcech s učitelem a spolužáky).

Nechybí ani kapitola Sexuální výchova, která je integrální součástí Výchovy ke zdraví. Ta je součástí tzv. Průřezových témat. Neboli - informace a cíle dané skrze evropské vzdělávací instituce jsou rozprostřeny holisticky skrze vícero předmětu včetně technických.

K žákovi se přistupuje intimněji, než je běžné i v rodinách. Ani partneři si často nejsou schopni tolik otevřeně pohovořit o své sexualitě, masturbaci nebo o svém sebevědomí. Takový styl rozpravy je typický spíš pro psychologa nebo nějaký druh terapie.

Jeden z úkolů hned ze začátku:

Škola pátrá, radí, informuje

Mezi svými spolužáky najdi někoho, kdo se chová tak, jak je uvedeno v tabulce.Do každého políčka uveď jméno jiného spolužáka.

Činnosti | Jméno spolužáka

http://zs-zelatovska.cz/upload/files/VkZ_prac(1).pdf

Trochu bonzování ne?

Celé se to nese dost v tomhle přehnaně intimně výchovném duchu až s náboženskými rozměry ve stylu politické imanentizace eschatonu (snahy přivést božský ráj utopie na Zemi politickými prostředky) nebo výchovy Alfa skupiny nové generace v seriálu Wayward Pines. Kdy nestačí jen vzdělávat ale vědomě formovat osobnost nové generace s vědomím, že někteří rodiče nebudou souhlasit (jak se v tomto pracovním sešitu i dětem píše).

Co máš společného s jarní kytičkou?

Nakresli nebo formou koláže zhotov plakát, kterým bys chtěl ukázat, proč je na tom lépe ten, kdo nekouří.

Vypočti, kolik peněz ročně by ušetřil člověk, který vykouří denně pouze jednu krabičku cigaret za 50 Kč.

http://zs-zelatovska.cz/upload/files/VkZ_prac(1).pdf

Výchova k Arše

OSN jako apokalyptická organizace zachraňující svět před změny klimatu, přelidněním, netolerancí, nenávistí.. a bum je to tu.

A už teď kritiky označují za "popírače", "fašisty" atd. Jedna pravda a námitky se moc neřeší a spíš jen "peer presure" (tlak z okolí). Ve Wayward Pines měli pro tyhle lidi proceduru zvanou reckoning (zúčtování) - provinilec, kdo porušil Pravidla, byl na náměstí veřejně oběšen.

Taky zachraňovali lidstvo.

Měli morální autoritu sáhnout i ke krutým krokům, aby mohlo lidstvo přežít. OSN/EU tuto mentalitu děsně připomíná. Hlavně v tom deficitu demokracie a "diskuzemi" ve stylu tolerance dostatečně stejných názorů. Text pracovního sešitu výše taky jasně ví, co je správné a co špatné.

Plán vytvořit podobné učebnice už sepsal Julian Huxley v 1947 ve zprávě pro UNESCO: Principy a filozofie. Přímo tam píše, že to musí být masivní vojenská propaganda, aby "překonala odpor milionů" [zdroj: web UNESCO]. Možná upřímně věřil, že to zkvalitní vztahy, protože je nutné každého odmala správně modifikovat. Posunout lidstvo na novou úroveň lásky a harmonie. Konce netolerance, sexismu. To vše už plánoval tehdy - i jak je k tomu nutné použít veškeré vzdělávací a masmediální prostředky.

Podobné učebnice jsou toho výsledkem. A není náhoda, že na nich často najdete dokonce logo UNESCO i tu v ČR. Přidruženost vzdělávání ČR k UNESCO bylo definováno vládním dokumentem Bílá kniha.

Od vzdělávání k masturbaci

Škola se každopádně posunula hodně od vzdělávání k výchově a utopistické vize v totalitě už končily (komunismus, zdánlivě vznešená idea pro snad spravedlivější svět), protože to ztroskotalo na lidech. Se sebelepšími podklady mi přijde představa tisíců osvícených duševně vyzrálých učitelů obtížně uvěřitelná.

Jistě tato konkrétní učebnice není dnes v ČR ještě tak tragická. A může působit, že se jen snaží děti připravit na všechny eventuality. Postupně přitvrzují. Mají nové učebnice, kde děti více seznamují s komplikacemi sexuální identity, a že existuje nekonečné množství druhů pohlaví (LGBT+). Učí děti o masturbaci, sexuálních praktikách.

Jak vystřižené z dystopie Aldouse Huxleyho (bratra výše uvedeného Juliana Huxleyho, prvního ředitele UNESCO) nazvané Brave new world (Konec civilizace). Tam učili děti sexu už od mateřské školy a celá komunita byla postavena na toleranci a promiskuitě. Úplné absenci rodiny. Ta byla zakázaná a slova j"matka" a "otec" doslova sprostým slovem (co není slušné ani vyslovit) z časů minulých, než "vědecky osvícená vláda po válkách nastolila život v pokroku a luxusu.".

Všechny negativní mezilidské vztahy byly přičítány výchově rodičů a majetnickému přístupu k partnerovi v monogamních vztazích. Proto bylo porušením pravidel se příliš zdržovat s jedním partnerem. I nápisy na obrazovkách ve vlacích berlínského metra (Eine tolerantishe stadt) už jsou velmi podobné těm z knihy Konec civilizace.

Sám A. Huxley se novinářům opakovaně vyjadřoval, že jeho kniha je varováním před budoucností - před novým typem totality, kde lidé budou milovat své otroctví. Pomocí propagandy a drog.

V USA byl tento "progresivní" styl výuky praktikován už delší dobu. Školy jsou tam plné bojovníků za lidská práva rozbíjejících výlohy, napadající "fašisty", dožadujících se práva na to, aby všech nekonečno pohlaví mělo vlastní záchod pro důstojné vykonání potřeby. Přemýšlím, že kdyby jen přestal globálně fungovat elektrický proud, tak lidé budou mít naprosto jiné starosti než "diskriminující" sprchy nebo záchody.

V ČR toto zatím spíš jen pučí, ale je jasně deklarován směr totožný s tím v USA a jiných zemí s "progresivním" vzdělávacím systémem.

Vše by mohlo působit skoro neškodně a ani není mým cílem rozporovat vše, co tato učebnice obsahuje. Ani není jediná. Jen jsem si namátkově vyhledal něco na téma "Výchova ke zdraví", které je spolu s např. "Mediální výchovou" jedním z novodobých předmětů. A forma a některá témata mě jemně řečeno nepřijdou v pořádku.

Dětská masturbace na YouTube

Na závěr uvedu šokující video, které YouTube (tak rád cenzurující "nevhodné věci") sám propaguje ve svém Trending výběru. Více podrobností v článku https://stredoevropan.cz/2017/07/11/youtube-propaguje-viralni-video-ktere-uci-male-deti-masturbovat/

„Takhle vypadá ztopořený penis – to je proč nepotřebujete chlapce,“ říká matka svým dvěma dcerám, které vypadají, že jsou adoptované.

Jedna ze zarážejících věcí je, že v původním videu jsou robertky zamazané, protože zřejmě někdo usoudil, že nejsou vhodné pro děti na internetu. Ale pro ty děti ve videu ano? Kdyby tu věc aspoň nevysvětlovali tak slizkým způsobem, když už vytasili tak intimní téma před vyvíjejícím se dítětem, aniž by se o to prosilo.

Jak takové video může být vůbec legální?

Doplň správné výrazy a tajenku barevně zvýrazni

Mnoha lidem může tento trend ve školách přijít přínosný nedomýšlejíc podle mě důsledky a formu jako lidé z videa výše učící předškolní děti masturbovat. Spíš se zdá, že dospěláci často sami spoustu věcí neví (a dost možná ani co je to vlastně zdravá strava) a mají problémy žít harmonický život, tak jak ho můžou učit?

Z principu mi nepřijde dobrý nápad učit děti byť jen škodlivost kouření formou vyplňování tajenky nebo doplňovačky. Ať je to pravda nebo ne, je to propaganda.

Na většinu věcí si mohou přijít samy a tak se naučit skutečné samostatnosti.

Související geograficky bližší zpráva (škola toto tvrzení sice popřela, ale jak to tak sleduju.... těžké říct komu věřit):

Rodiče v šoku: Děti musely ve škole předvádět orální i anální sex

Rodiče vyděsil sexuální kurz v základní škole v Košicích. Zavítaly do ní pracovnice Regionálního úřadu veřejného zdravotnictví a při přednášce o AIDS deváťáky poučily o sexuálních polohách, pak je z nich zkoušely.

http://tn.nova.cz/clanek/nebratzdeseni-rodice-deti-musely-ve-skole-predvadet-oralni-i-analni-sex.html

Autor: Jiří Míka | sobota 15.7.2017 12:52 | karma článku: 21.27 | přečteno: 1075x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 394 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.72 | Přečteno: 1435 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 245 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...