Zaveďme nový mezinárodní den - "Den bez bílých"

V takový den by se každoročně oslavovala multikulturalita, vyváženost práv a tolerance. Bílí by se ten den museli někam schovat. Menší obdobu spustili studenti jedné z amerických škol. V rámci happeningu vyhrožovali násilím.

Tento trend, který se snaží usurpovat a napadat lidi, protože mají bílou barvu kůže, je naprosto úžasný.

Bílý profesor přerušený při výuce odmítající opustit budovu školy (požadavek Dne bez bílých) na doporučení policie (protože mu dle jejich slov nebyla schopna zajistit bezpečí) z budovy odešel a vyjádřil obavy z návratu - dostal se prý do role obdobné rukojmímu v obklíčení.

Na Youtube se objevilo více videí - jedno kde rozzuřené davy křičí na BÍLOU(!!!) profesorku přímo v její osobní zóně, že jako (bílý/á) rasista/ka má vypadnout!

"Zažraná bílá"

Protože posuzovat někoho podle bílé kůže samozřejmě rasismus není. Vzpomeňme si, co si planeta musela prožít pod útlakem privilegovaného bílého muže? Genocida indiánů. Otrokářství vůči afroameričanů (tady pozor na slova). Tedy soudit a útočit na kohokoliv bílé rasy, který se nám nelíbí, rasismus není. Je to lekce. Naopak pouze bílý může být rasista. 

Ale jde to dál. Bílý nemůže nebýt rasista. Tak tvrdí dnešní trend tzv. critical whiteness na amerických univerzitách. 

„Bílí nemohou být skutečnými antirasisty, protože ať chtějí nebo ne, jsou těmi, kdo profitují z rasistických struktur. Mohou být pouze kritičtí vůči rasismu.“http://www.antifa.cz/content/critical-whiteness-aneb-muzeme-byt-skutecnymi-antirasisty

Bílým členům Antifa tedy nezbývá se smířit s tím, že do konce života zůstanou rasisty s polehčující okolností, že jsou k rasismu kritičtí. A taky že jsou. Je úplně všude. Studenti jisté univerzity si stěžují, že rasistické a sexistické jsou i dřevěné stěny

"... studenti z řad minorit se cítí marginalizováni útlakem tichých dřevěných maskulinních panelů.... tichou povahou budovy, když do ní vstoupí"https://pjmedia.com/trending/2017/05/17/umich-student-says-minorities-are-oppressed-by-wood-paneling/ 

V jejich tzv. safe space (bezpečných prostorech) experimentují s tím, že bílý muž musí být umlčen, aby teprve tak mohl pocítit, jaké je to být např. utlačovaným černochem, jehož hlas není slyšet.

Zásadní složkou této antirasistické politiky je využití principu pozitivní diskriminace, ačkoli v mnohem radikálnější podobě. Cílem je nechat lidi barevné pleti mluvit a naslouchat jim, respektovat jejich odlišné perspektivy, nehodnotit je a podporovat je při prosazování svých vlastních názorů, ať jsou jakékoli.Podpořit lidi barevné pleti, aby ovládli diskurs, bílé „umlčet“ a nechat je zakusit pocit partikularity je skutečnou subverzí „bílé“ hegemonie. „Bílí“, zbaveni (byť reálně jen v prostředí jednoho squatu, skupiny, univerzitního semináře) svých privilegií na definici pravdy, si skrze tyto radikální kroky mohou uvědomit vlastní hegemonii ve společnosti. Další, snad ještě důležitější dimenzí této radikalizované afirmativní akce je tzn. empowerment:umlčet „bílé“ a převzít privilegium na definici pravdy znamená pro lidi barevné pleti šanci na (znovu)nabytí sebevědomí či důstojnosti a šanci k překonání stigmat.http://www.antifa.cz/content/critical-whiteness-aneb-muzeme-byt-skutecnymi-antirasisty

Jistá žena účastnící se diskuze v jednom ze "safe space" zvedla ruku na znamení nesouhlasu. Byla nucena skupinu okamžitě opustit, protože se nesouhlasné pozvednutí ruky dotklo citů některých jiných účastníků diskuze.

Něco obdobného se stalo tady za ukázání prstem:

Pouze tak se lidé naučí si zdravě utvářet názory. Bez věčných zástupů lidí s jinými názory. K čemu takové lidi potřebujeme? Netolerantní xenofobní fašisty leda mlátit, dokud se nepoučí, a lidstvo se neposune dál. K harmoničtější společnosti.

V tolerantní skupině nebude netolerance tolerována!

Navrhuji tedy zavést Mezinárodní den bez bílých. Inspiroval bych se filmy typu Hunger games. Během toho dne bude legální vše pozitivní i negativní, co bělochovi někdo provede. Podmínkou je, že objímač resp. útočník nesmí být sám bílý. Nebude ovšem legální bělocha zabít. To by bylo kruté a neslučitelné s liberální demokracií. Byl by to samozřejmě přestupek a pouze pokud by někdo během dne zabil tři bělochy (třikrát a dost), byl by to už trestný čin. Tedy pozor. Hrajme si ale zodpovědně!

Bělochům budou odebrány všechny jejich výsadní technologie, které získali utlačováním celého světa i planety. Bez oblečení, bez mobilu, bez přístupu do supermarketu by byli nuceni se někde schovat a den přežít v divočině. Byl by na ně totiž uspořádán lov.

Vrátím se k úžasné menší verzi mého nápadu, který proběhl v pilotním projektu na škole Evergreen.

ČERNÁ SÍLA! 

ČERNÁ SÍLA! 

ČERNÁ SÍLA! (Jak krásně křičí účastníci akce Den bez bílých)

V pondělí 5.6. 2017 musela být škola Evergreen opět uzavřena kvůli bezpečnostnímu riziku. Rozzuřený dav možná očekává, že den bez bílých bude každý den v roce. Ale o tom zatím můžeme jen snít. Já už pár nápadů výše mám. 

Nějaké názory nacistů k tématu níže. Nechápou, že bílá rasa musí poznat své místo ve společnosti.

https://www.therebel.media/_day_without_white_people_campus_activists_threaten_professor_s_life

Samozřejmě musíme bojovat, aby některá nepříjemná videa byla z YouTube neprodleně stažena! Jak dotyční skutečně bojují (některá už stažena byla). Videa násilí bojovníků za lidská práva(!) musí být mazána, pokud si tam zobrazení bojovníci připadají trapně. Oni jsou ti utlačovaní a mají právo(!) na chyby. Běloši mají jen jedno právo - vy-pad-nout! Černá síla! 

P.S. Některé věty jsou v článku míněny v nadsázce a ironii. Raději to tu uvádím, aby dle Poeho zákona nedošlo k domnění, že je myslím vážně. "Den bez bílých" je ve skutečnosti stará dobrá rasová segregace.

Autor: Jiří Míka | pátek 16.6.2017 16:50 | karma článku: 40,33 | přečteno: 3017x
  • Další články autora

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby