Jiří Míka

Slovenská prokuratura pro zákaz politické strany úspěšné ve volbách

27. 05. 2017 13:02:29
Takže chtějí zakázat Kotlebovu stranu čtu v článku iDnes.cz. Neobsahuje ale informaci, čím má jeho strana činností porušovat Ústavu. Jejím cílem je prý odstranit demokratické zřízení. Není zákaz strany naopak porušením demokracie?

Co tedy znamená slovo demokracie? Je to v překladu "vůle lidu"? Jde v demokracii o to, že většina ve volbách určuje chod země?

Kde je v definici demokracie psáno, že může být rovný metr upřen těm, kteří se nám nelíbí? Demokracie umožňuje i zákon pro vyhlazovaní minorit. Vypořádejte se s tím. Demokracie není žádnou zárukou super spravedlivého světa a může se zvrhnout i v krutý režim a stále být demokracií.

„Podle názoru prokuratury cílem této politické strany je odstranění současného demokratického systému v Slovenské republice,“ řekla televizi TA3 mluvčí generální prokuratury Andrea Predajňová.
LSNS se stala největším překvapením loňských parlamentních voleb, ve kterých získala osm procent hlasů, což jí vyneslo 14 křesel ve 150členné sněmovně

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...rana-navrh-rozpusteni-dos-/zahranicni.aspx?c=A170525_124657_zahranicni_ert

Uvědomují si, co slovo "demokracie" znamená, nebo už na významu slov nezáleží?

Pro zachování demokracie volají po zákazu politické strany, která se těšila velkého vítězství ve volbách

Už jsem se mnohokrát pokoušel na internetových diskuzích i zde na blogu získat nějakou reakci, která by chápání slova demokracie u neoliberálů objasnila. Nezbývá než to zařadit do sbírky záhad a myšlenkových akrobacií myslitelů nové doby.. (Nikdy se k tomu totiž nikdo nepokusil vyjádřit. S fašisty prý nemá cenu se bavit.)

Jinak jsem se v článku ani nedočetl, v čem přesně má Kotlebova strana porušovat Ústavu atd., ale možná pokud už na významech slov nezáleží, a postačí umět správně skandovat, tak asi ani není potřeba mít pro zákaz strany žádné právní důvody, a stačí se rozbrečet, že se mi nějaká strana nelíbí, a prosit se o její zákaz, abychom zachovali demokracii. Obzvlášt pokud vyhrála ve volbách.

Jak tomu chybí nějaká logika, ale logika je pro sraby. A fašisty.

P.S. Kotlebovu stranu moc neznám. Neofašismus tu stále v ČR i na SK existuje, ale chybí jasná informace, proč Kotlebovu stranu zakazovat. Co jsem o něm zatím slyšel, tak leda věci o tom, že se mu nelíbí dotace, politika EU a jiné zcela normální body představitelné zcela v mezích tradiční pravicové strany resp. extrémního středu.

Autor: Jiří Míka | karma: 35.31 | přečteno: 1309 ×
Poslední články autora