Žádné důkazy napojení Ruska na únik e-mailů Clintonové/Podesty

Rusko je opakovaně obviňováno, že únikem e-mailů chtěli položit americkou demokracii. Ve skutečnosti není jediný solidní důkaz, že s únikem měl co dělat byť jen ruský občan natož Rusko jako stát.

Proč si média tolik stěžují na fake news? Protože jim alternativní média tolik ztěžují práci!

Představte si to. Pracujete poctivě na své propagandě. Démonizovat Rusko jak jen to jde.

Od Olympiády po hackery. 

Opakovaně lidem předáváte informace od tiskových mluvčích USA a jiných důvěryhodných oficiálů, že existují důkazy, že ruská tajná služba získala e-maily Clintonové resp. poradce Podesty. Dokonce obviníte přímo V. Putina, že tuto akci osobně přikázal.  

A pak přijdou alternativci s těmi jejich jinými informacemi a jinými pohledy!

Třeba s fakty, že neexistují prakticky žádné důkazy jakéhokoliv napojení ruské tajné služby na hackování e-mailů.

V lednu 2017 americká FBI ve spolupráci s ministerstvem vnitřní bezpečnosti uvolnila analýzu, která kompiluje důkazy implikující ruskou tajnou službu. 

Žijeme ale v tak zvláštní post-truth době, kdy se tak nějak počítá, že sice většina lidí umí číst, a poměrně mnoho lidí umí anglický jazyk, ale že drtivá většina lidí si danou oficiální zprávu nepřečte. 

Většina obsahu jsou pouhá bezpečnostní doporučení jak se bránit nabourání serveru, které budete spíš čekat od firemního síťaře. Ale co se týče napojení Ruska, tak zpráva neobsahuje jedinou informaci, která by Rusko jakkoliv implikovala.

Jedinou indicií je, že na serveru demokratů našli malware, který má stylem psaní kódu podobnost ke skupinám považovaných (bez uvedení důvodu) za hackerské skupiny ruské tajné služby (napsali je tam všechny do úhledné tabulky). Nejen není prokazováno, jak měl daný malware souviset s únikem e-mailů, ale hlavně samotné napojení na ruskou tajnou službu. 

Jak někteří okomentovali, tato oficiální zpráva přinesla ještě méně než soukromé analýzy najatých bezpečnostních firem.

"Mnohem" obsáhlejší byla zpráva soukromé bezpečnostní firmy, která myšlenku zkoumání těchto malwarů trochu rozvedla. A vypozorovali, že tento malware byl:

  1. kompilovaný v časech odpovídajících ruské pracovní době (hackeři rozhodně nepatří mezi noční ptáky)
  2. properties soubor přibalený k EXE souboru daného malwaru měl nastavený ruský jazyk (ale každý si ho může nastavit na jakýkoliv chce)

Nejkomičtější je absence snahy prokazovat, že ten malware má nějakou souvislost s úniky e-mailů nebo Ruskem. 

Důkazy?

Indicie jsou předkládány za důkazy, ačkoliv tyto mimikry lze samozřejmě nejen detekovat ale i imitovat. Máme věřit, že ruská tajná služba snažící se tajně ovlivnit volby si vědomě nastaví do svého "viru" ruský jazyk? Obávaní ruští hackeři, ze kterých má rozklepané nohy veškerá americká inteligence, si tam nastaví ruský jazyk, aby to bylo všem jasné? A jak má vůbec ten malware souviset s ruskou tajnou službou nebo únikem e-mailů?

Nezpochybňuji, že Rusko provádí podobný hacking (jako všechny velmoce), ale v tomto případě je Rusku dáván za vinu výsledek amerických prezidentských voleb kvůli úniku e-mailů. To samo o sobě je komické obvinění. Bez důkazů. Ty jsou tajné a tak masmédia jen předkládají vyjádření některých zástupců tajných služeb jako hotovou věc. Stejně u zbraní hromadného ničení v Iráku. Ty byly také tajné a zpětně se ukázalo, že byly špatné interpretovány. Vycházelo se ze svědectví iráckého vědce, který byl dle CIA "patologický lhář".

Stejně tak masmédia ignorují vyjádření Steva Pieczenika, že může 100% zaručit, že Rusové nemají s únikem e-mailů nic společného, protože to byl prý on a jeho přátelé, kteří tyto e-maily poskytli Wikileaks.

A sakra, někdo veřejně deklaroval svůj osobní podíl na úniku e-mailů, a masmédia to kompletně ignorují? Proč asi? Dr. Steve Pieczenik pracoval jako poradce pro 4 americké administrativy. Je uznávaným expertem na bezpečnost, vyjednávačem a spolutvůrcem bestsellerů Tom Clancy. Tedy osoba s vysokým kreditem uznávanosti.

Steve Pieczenik ve stejném článku deklaroval, že v rámci amerických tajných služeb (CIA, FBI a dalších 15) napříč celou administrativou je aliance, kteří se snaží zabránit převzetí moci Clintonovou a zajistit její uvěznění. Pohled tajných služeb tedy ani nemusí být tak jednomyslný, jak nám média rády předkládají.

O této Alianci uvnitř tajných služeb a jiných státních složek se ještě rozpovídám v dalším článku, protože o ní zřejmě uslyšíme čím dál více. Uniklé e-maily Podesty/Clintonové mají být jen začátek. Každopádně vaření z vody kolem hackingu Rusů a ignorace doznání Pieczenika je krásná ironie přístupu médií.

Video poselství Steva Pieczenika oznamující zahájení kontrarevoluce této Aliance:

"...Jsem jen malou součástí něčeho většího než jsem já...."

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 19.1.2017 15:06 | karma článku: 35,01 | přečteno: 1066x
  • Další články autora

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby