Jiří Míka

Fake masmédia popírají tendence k cenzuře

4. 01. 2017 11:06:16
Masmédia se baví rozporováním Zemanova výroku o cenzuře. Ve skutečnosti mu ale vkládají do úst něco, co neřekl. Jen ukázka nutnosti alternativních médií (a ruské propagandy), aby to uvedla na pravou míru.

Například článek iDNES.cz rovnou v titulku "Zeman nemluvil pravdu o „cenzuře“, Číně a průzkumech, ekonomiku trefil" tvrdí, že Zeman klamal jeho tvrzením o nutnosti nesklouznout k cenzuře a jiným praktikám časů totality, resp. tzv. orwellovské společnosti.

Jak samotný článek Zemana cituje, Zeman hovoří obecně o tendencích kvůli mezinárodním hrozbám zavádět cenzuru:

V souvislosti s mezinárodním napětím se občas objevují pokusy cenzurovat internet. Jsem zásadně proti cenzuře (...), a proto bych si nepřál, aby naše ministerstvo vnitra bylo jakýmsi novodobým Koniášem a nepřál bych si, aby jakýsi pornoherec už dnes sestavoval seznamy nepohodlných, nebo dokonce zakázáníhodných internetových serverů. Nepotřebujeme cenzuru, nepotřebujeme ideovou policii, nepotřebujeme nový úřad pro tisk a informace, pokud máme i nadále žít ve svobodné a demokratické společnosti.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/prezident-zeman-proslov-vanocni-poselstvi-analyza-vyroku-poq-/domaci.aspx?c=A161228_120831_domaci_jw

K cenzuře samozřejmě dochází a je skutečným selháním masmédií, že nás dokonce přesvědčují, že tu žádné cenzorské tendence nejsou!

Stačí si nalézt případy z Německa, Británie, severských zemí nebo nyní nové návrhy zákonů Merkelové CDU na pokutu 50 000 EUR (to je přes 1 milion Kč) za každý tzv. "nenávistný" komentář na Facebooku a jiných sociálních sítích. Tuto pokutu má dostat Facebook resp. daný server, pokud tento komentář neodstraní do 24 hodin.

Pokuty za kritiku islámu už u soudu rovněž byly (za výrok "Islám je podle mě horší než nacismus" - to už je za čarou?)

V ČR dosud žádná cenzura vynucována nebyla, nicméně hlasy po cenzuře tu jsou (Putna, Pelikán a další) a orwellovské struktury zaváděny skutečně jsou včetně onoho úřadu na monitoring internetu stejně jako atmosféra zakázané řeči (politické nekorektnosti).

Vyvracet, že nový úřad na monitoring ruské propagandy nemá přímo v popisu práce cenzuru, je klasický straw man argument neboli logický klam, kdy demagog vyvrací něco, co ten druhý vůbec netvrdí.

Lépe je to vidět na článku Týden.cz, kde upřímněji napsali "zřejmě":

Zřejmě v souvislosti s chystaným vznikem centra určeného i pro boj s dezinformacemi v kyberprostoru Zeman uvedl, že by si nepřál, aby se ministerstvo vnitra stalo novodobým Koniášem.
http://www.tyden.cz/...ika/zeman-uz-nejsou-pochyby-o-souvislosti-mezi-migranty-a-terorem_411150.html

Cenzorské tendence jsou na naopak rozmachu

Dokonce lze myslím říct, že česká masmédia cenzurují informace o zahraniční cenzuře v souvislosti s kritikou islámu.

Nový úřad má podobně jako hlidacipes.org a jiné už existující weby strašit alternativou, která nám ale přitom přináší nové informace, které se do médií "nevešly". A nabízí jiný pohled, když nám média vnucují lživou interpretaci Zemana.

Navíc ve snaze utišit hlasy bojící se návratu cenzury, když je ve vzduchu úplný zákaz alternativních médií vzhledem k plašení kolem Fake news.

#Pizzagate

Straší člověkem, který vloni šel vyšetřovat e-maily Clintonové se zbraní v ruce.

"Vidíte kam vedou fake news!" namítají média jako přípravná půda pro globální zákaz "špatného zpravodajství" (a pak že to není Orwell!)

Zrovna na příkladu rozporování Zemanova výroku vidíme, jaký mají masmédia modus operandi.

Nikde netvrdil, že daný úřad bude cenzurovat, nebo že by pan Janda z Evropský hodnot někomu přímo násilím něco zakazoval.

Myslím, že Zeman jako prezident správně varoval před tendencemi k cenzuře, podivným zbytečným úřadům pro monitoring a vytváření seznamů "zakázaných" webstránek vzhledem k obecným tendencím na Západu. Než tu skutečně cenzura bude!

To je dle mého názoru to, co by správný prezident měl dělat. Více než analyzovat ekonomiku nebo hospodářství hlavně rozumět a umět sdělovat společenské a politické trendy. Doma i ve světě.

V tomto směru je to jeden z nejlepších Zemanových výroků. Alespoň dle mého skromného názoru.

Ano, 50 000 EUR za každý příspěvek, který bude "nenávistný". Ještěže nežijeme v Německu? No právě proto je dobře nedopustit, aby jsme tu v ČR sjeli dál tímto směrem.

A ostatně už jsme tu měli vloni novelu zákona, která přímo svobodu slova omezuje.

K hanobení národa a rasy přidali naši zákonodárci další skupiny, které nesmíme urážet - na základě jejich pochybné sexuality a nově také na základě třídy (ve smyslu skupiny lidi, například věta "Politici jsou ******!!!").

V zákonu je uvedeno slovo "hanobení", které je velice obecné. Jeden z možných interpretací slova hanobení je "znevažování".

Nebál bych se, že by v současné době nějaký soud odsoudil například autora tohoto článku, nicméně půda je připravena, aby to bylo (legislativně) možné v budoucnu během již jiných společenských a systémově utužujících nálad.

Za "nenávistnou" bude považována jakákoliv kritika islámu nebo Západu či našeho režimu nebo nějakého politika. Jak tomu již v některých zemích skutečně v praxi bývá! Ostatně co bylo poctivého na komunistickém režimu? Asi si nikdo nemyslí, že političtí vězni byli skutečně zahraničními agenty.

Kancelář pro uvedení informací na pravou míru se tímto loučí a bude vás dál informovat o nesmyslech v mainstreamu.

Další články k tématu:

https://www.novinky.cz/domaci/424666-vnitro-se-brani-zemanovi-zadna-cenzura-jen-chceme-varovat-pred-bludy.html

http://nazory.ihned.cz/c1-65573740-proc-zeman-strasi-koniasem-a-proc-je-uplne-mimo - velmi odstrašující komentář tvrdící, že lidé brojící proti cenzuře obdivují Putina a bývalý Sovětský svaz, a že Orwellův román 1984 je prý aplikovatelný pouze na kritiku SSSR, a jiné nesmysly

Autor: Jiří Míka | karma: 36.16 | přečteno: 1115 ×
Poslední články autora