Zcenzurovaný apel Putina západním novinářům

Putin je v našich (západních) médiích popisován jako nový Hitler, kterého je nutné zastavit. Údajně není schopen diskuze a jak se Západ snaží a snaží. Jak řekl Petr Kolář, český ex-velvyslanec v Rusku.

USA přemisťuje jednotky i zbraně k hranicím Ruska. Rusko je paradoxně obviňováno, že si na svém území dělají, co chtějí (provádí cvičení, přemisťují jednotky). Pan Kolář uvádí pouhé spekulace o tom, co si údajně Putin myslí. "Rusko zkouší, co si může dovolit" a jiné čiré spekulace. 

Na dotaz Drtinové "Čím konkrétně představuje Rusko hrozbu?"
Odpověděl větami začínajícími "Všichni vědí... blablabla... straší".

Tedy nebyl schopen konkrétní odpovědi, co přesně Rusko konkrétně dělá, co vyvolává ty obavy? Už jsem vícekrát viděl podobný typ neodpovědi, když byl někdo dotázán, co přesně teď Rusko dělá vyvolávající rostoucí obavy.

Navíc pan Kolář obvinil prezidenta Zemana z kolaborace s Ruskem. Uvědomuje si, že takové obvinění může mít soudní dohru za pomluvu? 

https://video.aktualne.cz/dvtv/obvinuji-prezidenta-zemana-zkolaborace-sruskem-je-to-trojsky/r~63167e6e47a111e6888a0025900fea04/

Ale co nám neřekli

17. června 2016 v Saint Petersburgu na Mezinárodním ekonomickém fóru řekl Putin tyto věty:

"Každým ubíhajícím rokem víme, co se blíží, a oni vědí, že my víme. Pouze vám říkají pohádky a vy jim věříte a šíříte je mezi občany vašich zemí. Nejste si schopni uvědomit akutní nebezpečí - z toho mám obavy. Jak můžete nechápat, že je svět strháván nezvratným směrem? Zatímco oni předstírají, že se nic neděje. Už vůbec nevím, jak se k vám dostat." 

O čem hovořil? Je to jasné každému, kdo v sobě překonal válečnické choutky nebo pěstovanou nenávist, protože jinak by viděl, že jsou to naopak akce NATO resp. Západu jako takového, které směřují ke konfliktu s Ruskem. Že tou nezvratnou změnou je hrozba světového konfliktu a tím zřejmě konce civilizace.

Z pana Koláře jde na mě strach. Tento typ uvažování "Musíme ukázat zuby a svaly" a čisté černobílé vidění neumožňuje dialog. 

Varování Putina, jak tyto trendy mohou nakonec vést ke konfliktu, je masmédii ignorováno (=cenzurováno jako za starých časů). Nehodí se do obrázku někoho, s kým není možná diskuze. 

Mediální tlaky v posledních letech vůči Rusku vyvolávají atmosféru potenciálního konfliktu. Pak stačí menší incident, který jako v minulých desetiletích může přerůst v novou válku. I pokud byl incident zcela smyšlený.

A pokud se někomu nezdá Putin, pak možná nedoceňuje, že jiný vůdce v Rusku může být mnohem horší. A je pravděpodobné, že Putin si nemůže dovolit nechat líbit úplně všechno. Sestřelené letadlo Tureckem v Sýrii bylo už poměrně silné sousto. Někteří spekulují, že pokud by se Putin začal v Rusku jevit jako slabý politik, může být svržen, a k moci se může dostat i šílenec typu Žirinovskij.

Putin se v této atmosféře jeví jako relativně schopný dialogu a mluvit k věci a rozumně. Když si pustíte projevy Obamy a jiných, tak slyšíme jen hesla a bití se do prsou, projevy Putina ukazovaly snahu mluvit konkrétně (*). To je myslím základ k diskuzi. Myšlenka války by měla být tou poslední. Bohužel sankce a válečné bubnování bylo to první, po čem Západ sáhl. Snad dojde konečně k obratu a budou zrušeny i sankce, kterými beztak trpí obě strany.

Tohle je nezávislé na tom, co si kdo myslí, že se stalo v Ukrajině, Čečensku nebo Gruzii, protože všechny tyto událostí mají různé interpretace. Jedni vidí Západ, který způsobil převrat v Ukrajině, jiní nepřestanou mluvit o hrůzné agresi Ruska na Krymu. Ve výsledku ale víme, že nutné je zachovat dialog a ne atmosféru studené války.

*) Bohužel videozáznamy takových projevů odmítají naše média odvysílat, takže dostáváme jen přežvýkané názory pana Koláře a jiných ve stylu "Víte, Putin chce obnovit slávu Sovětského svazu.", "Putin trpí komplexem méněcennosti", "Ukrajina byl Putinův testovací balónek" a podobné s prominutím kraviny - zcela nepodložené spekulace - namísto aby pustili skutečný projev Putina, co vlastně říká ON ve skutečnosti!

To jak v médiích figurují různí komentátoři popisující, jaké má Putin myšlenky jak nějací jasnovidci namísto, aby pustili záznam jeho projevu, je jak z nějaké tragikomedie. Jednou byl na ČT delší záznam projevu Putina - Česká televize jeho značnou část odvysílala v původním znění bez titulků nebo jiného typu překladu. Zajímavé, že v překladu vynechali zrovna ty pasáže, kde hovořil o Krymu, jak jsem zjistil na internetu z anglického překladu.

Autor: Jiří Míka | středa 13.7.2016 17:20 | karma článku: 42,29 | přečteno: 2607x
  • Další články autora

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby