Experiment dr. Rene' Peoc'ha: vědecký důkaz telekineze? Ovlivňování reality myšlenkou

28. 11. 2015 17:27:58
Dočetl jsem se teď čerstvě o experimentu francouzského vědce, který prokazuje statisticky významný vliv myšlenek zvířat na náhodný generátor, který určuje pohyby robota.

Použití zvířat je v tomto experimentu zajímavý nápad, protože jsou snadněji kontrolovatelné než podobné pokusy u lidí.

Experiment vychází ze známého předpokladu kvantové fyziky, která před 100 lety otevřela ohromně záhadnou oblast fyziky a vnímání vnějšího světa jako takového. Například propletené částice (angl. entangled particles) jsou schopny okamžitě ovlivnit druhou částici, a to i pokud by byla na druhém konci vesmíru. To je mimo známý svět kauzality a navíc překračuje vlivem rychlost světla. Toto bylo mnohokrát vědci experimentálně prokázáno.

Základním faktem kvantové mechaniky je, že měření (pozorovatel) ovlivňuje experiment. Co ale rozdělovalo fyziky je, zda jde jen o matematickou vlastnost, nebo zda myšlenky pozorovatelé ovlivňují fyzickou hmotu jako takovou.

Tento experiment s robotem je zjevně jedním z prvních známých experimentální důkazů, že myšlenky (zejména emocemi nabité) dokáží přímo ovlivňovat fyzický svět resp. fyzickou hmotu.

Kuřátka a robot

Rene Peoc'h provedl následující.

Vytvořil jednoduchého robota, jehož pohyby jsou ovlivňovány generátorem náhodných čísel. Náhodně určí směr a jede tím směrem náhodně dlouhou dobu. Pak znovu náhodně určí směr a celý proces se opakuje.

Vznikají v porodnicích dobré imprinty?

Mimochodem zde mě napadá vsuvka na alternativní porody vs nemocnice, protože ponechat dítě po porodu po delší dobu v náručí matky může být skutečně důležité, aby vznikl v dítěti pocit bezpečí, a nevytvářelo si imprint mateřství na naštvaného upracovaného doktora nebo sestřičky, které musí dítě nejdřív pořádně přeměřit, zkatalogizovat a ověřit, že je vše ok, aby se náhodou nikomu nic nestalo, a pak ho hodí zpět matce.

Tohoto robota ukázal den starým kuřátkám. Tím vytvořil imprint - kuřátka začala považovat robota za matku. To je známý jev. Zvířata mají tendenci si vytvořit v mozku pevnou vazbu na cokoliv vidí jako první po narození. Klidně to může být jeep, robot nebo jiná neživá věc. Budou se pokoušet kojit z kola auta. To je známá věc.

No a teď přijde ten mazec.

V kontrolním experimentu nechal robota jezdit ve vyhrazeném prostoru bez přítomnosti kuřete.

Robot se pohyboval dle očekávání velice náhodně a jeho pohyby odpovídaly statisticky očekávané náhodě.

Magie nastala v situaci, kdy do vedle přítomné klece umístil toto imprintované kuřátko.

Robot poměrně rychle začal směřovat k místu, kde je klec s kuřetem, a veškeré jeho pohyby se významně točí v blízkosti oné klece.

Vliv je obzvlášť markantní na obrázku jeho pohybů zaznamenaných po delší dobu (robot měl na svém spodku připevněné pero, kterým kreslí po papíru):

A: Nahoře vidíme kontrolní experiment, kdy je přítomen pouze robot. Jeho pohyb vypadá dle očekávání chaoticky náhodně.

B: V dolním obrázku je zaznamenán v situaci, kdy je v kleci toto kuřátko.

Tento experiment byl proveden i v jiných variantách:

a) Na kuřatech, která NEBYLA imprintována mateřstvím na robota, nicméně na robotovi byla umístěna svíčka. Po zhasnutí světla kuřátka toužila po světle, a výsledek byl shodný s obrázkem B. Opět se pohyboval poblíž klece

b) Na králících. Opět nedošlo k žádné imprintaci. Zde došlo k jinému chování. Bylo vidět, že se robota králící bojí, a robot okamžitě směřoval naopak na opačnou stranu jeho "hřiště". Po nějaké době (až týdnů) ale králíci zjistili, že robot nepředstavuje ohrožení, a zřejmě převládla zvědavost, protože se k nim začal robot přibližovat.

Video zachycující experiment:

Cui bono? K čemu nám to je?

Experiment myslím ukazuje, že naše myšlenky a strachy mají mnohem větší vliv na svět kolem nás, než jsme si byli třeba ochotni připustit. Možná i do té míry, že jsou schopny změnit naše DNA nebo ovlivnit světové události.

Bylo toho už napsáno mnoho o tom, jak negativní myšlenky přitahují negativní události a naopak pozitivní přitahují pozitivní události, ale experiment prokazující, že tento přenos skutečně funguje, nám může otvírat dveře do zcela nového světa a přístupu k němu.

Strach z terorismu, válek, naštvanost na někoho... to vše může celou věc jen posilovat. Totiž naše myšlenky mohou přímo ovlivňovat kolektivní morfogenické pole lidstva. Tedy i myšlenky jiných lidí. Ale i samotné změny DNA. Víc lidí může propadat agresi nebo negaci a vliv může být až metafyzický - uvědomění, že vše kolem nás je námi vytvořená iluze světa (kde částice tancují podle našeho přání, aby nám vyjevily různé typy scén).

Byly podobně provedeny výzkumy se skupinou lidí meditující koncentrujíc se působit pozitivně na určitou geografickou oblast/město pravidelně po dobu několika měsíců.

Tyto studie ukázaly, že statisticky výrazně v dané oblasti klesla kriminalita.

Současná média zpravidla živí jen to negativní - strach, nenávist. Nenávist k politikům, uprchlíkům, jiným státům a nepřátelům. Strachu ze zločinu, dopravních nehod. Když si zapnete zprávy tak je možné vidět, že už tam obzvláště v hlavním zpravodajském bloku žádná jiná zpráva není. Všechny jsou pouze a jen negativní.

Důsledek tohoto výzkumu se ale může týkat i nových technologií. Totiž vypadá to, že určité jevy pokročilých zdrojů energie apod. mají problémy fungovat v určitých geografických lokací resp. pokud to pozoruje někdo, kdo tomu nevěří. Myslím, že jednou z těchto technologií je studená fúze. Opakovatelnost efektu se sice po letech zvýšila údajně myslím na 90%.

A experimenty s DNA ukazují, že DNA je produktem tzv. morfogenického pole, a DNA vzniká samovolně. Život vzniká samovolně kdekoliv. Například i v jaderných reaktorech vznikají organismy živící se radiací. Nebo experimenty ukázaly, že když umístíte písek do hermeticky uzavřené nádoby, a vystavíte ho teplu, vzniká v nádobě DNA a život ve formě jednoduchých mikroorganismů.

DNA se jeví jako emergentní sebeutvářející produkt jakéhosi neviditelného informačního pole.

Naše myšlenky samovolně působící na všudypřítomné morfogenické pole, tak mohou zásadně ovlivňovat svět kolem nás způsobem, který teprve začínáme objevovat.

Vše kolem nás je zjevně proměnlivé a jak řekl Einstein "Svět je iluze, i když velmi propracovaná.". A podstatné jsou informace/zážitky. Poznání ukládající se kamsi mimo hmotu. Kdyby celý Vesmír zanikl, tato informace se zřejmě neztratí, a lidská DNA vznikne znovu.

Fyzická hmota pouze jako forma pro vytvoření kulis podobně jako ve spánku jen pro účely hry. Proto i sny dokáží působit stejně realisticky jako "realita".

Potvrzuje to i kvantová superpozice částic - každá částice je ve všech místech zároveň, dokud se nepodíváme. Tuto pozici pak určuje kolaps Heinsenbergovy tzv. vlny pravděpodobnosti. Pozorovatel nějakým způsobem ovlivňuje, jaká ze všech možných pozicí částic se stane realitou. Celý tento svět je složen z těchto částic, který ovlivňujeme my jako pozorovatel experimentu.

A tak kuřata nemají problém nevědomky ovlivňovat generátor náhodných čísel. DNA vznikat samovolně. A vyvíjet se. Myšlenky ovlivňující zdraví i evoluční změny v DNA. Náhodné mutace zjevně nejsou ten přirozený způsob, jak vzniká evoluce. Nýbrž vědomí. Ačkoliv šlechtěním a genetickými manipulacemi do tohoto vývoje můžeme zasahovat. Mozek je produktem vědomí ne naopak.

Na toto téma byl vytvořen hollywoodsky šitý film Co my jen víme?!

Autor: Jiří Míka | sobota 28.11.2015 17:27 | karma článku: 25.74 | přečteno: 2457x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.53 | Přečteno: 117 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.04 | Přečteno: 513 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.43 | Přečteno: 188 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...