Jiří Míka

Zátah na growshopy: Policie dál plýtvá státním rozpočtem

6. 11. 2013 11:53:13
Rozhodnutí policie podobné logice imaginárního Kocourkova, kde ti u moci dělají pouze hloupá až šílená rozhodnutí. Plýtvat prostředky policie na potírání pěstování fyzicky nenávykové rostliny s léčivými účinky zákazem nástrojů a nářadí použitelných kromě jiného i na pěstování marihuany, by si jistě zasloužilo nějakou cenu za nejšílenější rozhodnutí roku.

Je to opravdu komedie, kde zatímco souběžně probíhá liberalizace zákonů kolem marihuany, aby se objevila tato podivná snaha zakazovat a trestat prodej předmětů, které svou podstatou žádný zákon ani neporušují. Mezitím byla v jednom státu USA marihuana tuším dokonce plně legalizována?

Podobný úlet je nasazování policie na potírání sbírání halucinogenních hub. A jak vůbec může policista prokázat, že dotyčný ví, co je to za houbu? Každopádně další příklad plýtvání veřejných prostředků na úplně kraviny.

No snad se brzo dočkáme už nějakého rozuzlení kolem drog. Tolik mýtu a propagandy, to by člověk nevěřil. Přitom už se dávno ví, že samotná represe vede k živení černého trhu - financuje mafii. Podobně jako onehdá prohibice alkoholu vlastně stála u vzniku současných mafií. Paráda.

Dle mého názoru by podobná rozhodnutí měla stát za ulicemi plnými protestující lidí dožadujících se propuštění těch, kteří něco takového byť jen navrhli. Takovým způsobem by se nakonec ušetřila ohromná množství veřejných peněz. Laxnost veřejnosti myslím celou věc umožňuje. Je jasné, že dávat nějak aktivně najevo zájem/názor stojí čas, ale někdy i stačí poslat e-mail zastupitelům. V hromadném množství jde něco ovlivnit. Už i kvůli tendenci politiků sklouzávat k populismu.

Podařilo se nám z jednoho growshopů získat dokumentaci, co tam vlastně policie chce:

Policie české republiky
Krajské ředitelství
Výzva k vydání věcí

Podle paragrafu 78 ost. 1 trest. řádu vás vyzývám k vydání následujících věcí sloužící k užívání či pěstování adistribuci omamné látky konopí, jako jsou igelitové přepravky, váhy, prostředky na podporu růstu (hnojiva, zemina, semena konopí), technické prostředky podporuící růst rostlin (zavlažovací systémy, tepelná a světelná zařízení jako hodiny, ventylátory) event. další věci užívané k pěstování konopí, listinné materiály související s prodejem těchto prostředků podporující jejich pěstování (návody postupy) a následné kouření marihuany (kuřácké potřeby, vodní dýmky, drtičky, atd.) a zadokumentování listin nebo dat uložených na elektronických nosičích dat či výpočetní technice, kterými lze prokázat prodej věcí sloužící k šíření toxikománie koncovým uživatelům jsko jsou objednávky, faktury, dodací listy a podobně, případně k zadokumentování množství těchto věcí, které odebrali sami podezřelí od dodavatelů a tyto dále prodávali koncovým uživatelům, neboť se jedná o věci důležité pro trestní řízení. V případě, že mé výzvě nevyhovíte, mohu Vám být uvedené věci podle par. 79 trestního řádu odňaty, dle par. 66 ods.1 trestního řádu Vám, v případě nevyhovění výzvě, může být uložena pořádková pokuta do 50.000,- Kč

Zdroj: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52604/exkluzivne-probiha-zatah-na-growshopy.html

Reference:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/249141-zatah-v-growshopech-nekolik-zadrzenych-i-odhalene-pestirny/

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52604/exkluzivne-probiha-zatah-na-growshopy.html

Autor: Jiří Míka | karma: 21.56 | přečteno: 1498 ×
Poslední články autora