Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policejni zasah a trestni stihani autorky clanku o 11. zari 2001

Libuse "Bushka" Bryndova, autorka jednoho z nejctenejsich clanku o utocich na WTC s nazvem "Pochybnosti o pozadí zářijových teroristických útoků proti USA sílí" ze dne 18.3. 2002 byla obvinena z vyroby drog. Zasah nasledoval po tom, co o ni byla nedavno odvysilana 10ti minutova reportaz v televizi. Predmetem zasahu je konopna masticka na onemocneni kloubu a spaleniny. Hrozi ji az 5 let vezeni.

Shrnu co se pise v clanku MF DNES :
Prestoze pestovane konopi, ktere policie na jejim policku sklidila, obsahovalo pouze 1,3% THC, tak dle smernic policie je toto mnozstvi zneuzitelne pro intoxikaci kourenim (to ma byt dle policie mozne od 0,3%). To ale odporuje nazorum odborniku z Drop Inu, kteri za dobreho jointa povazuji konopi s obsahem nad 5%. Podle statni vyrocni protidrogove zpravy ma ceska marihuana prumerne mezi 3,5 az 4,5% THC.

To ukazuje na podivnou snahu postihovat nekoho, kdo evidentne pestuje marihuanu ciste pro lecebne ucely. Je to trest za jeji kacirsky clanek?

Pripad ukazuje v jak podivnem stavu se legislativne nachazime v pristupu k mekkym drogam. Pritom marihuana je mekci droga nez alkohol. Alkohol patri mezi tvrde drogy. V nekterych statech (myslim ze ve Francii) je alkohol razen do stejne nejtvrdsi skupiny drog, kam patri i heroin. Cigarety si v navykovosti mohou podat s alkoholem ruce.

Je to zvlastni dvoji metr. Dokonce muzeme byt cas od casu svedky skoro budovatelskych reportazi v televizi o krasach vyroby alkoholu, kde pak uvadeci zprav nebo reporter popreji se sklenkou vina divakovi na zdravi (jak jsem byl v nekolika pripadech ve zpravach svedkem). Jen jsem si u toho predstavil, jak by to asi vypadalo, kdyby ve zpravach reportaz podobne s usmevem zakoncili slovy "Jaka je dalsi zprava, Zbynku? Zahulime uvidime".

Tyto pripady take ukazuji odpoved na tvrzeni "Kdo ma ciste svedomi se nemusi bat masivnich spehovacich systemu" a ruznych pritvrzujicich zakonu. Ne v situaci, kde 50% mladych lidi je potencialne stihatelnych za koureni teto z nepochopitelnych duvod zakazane latky. Marihuana nevytvari zadnou fyzickou zavilost, doslova nulovou, proto je to mekka droga. Ti co nechteji rozlisovat drogy mekke a tvrde by si uvedomit, ze je stejne tak rozdil mezi atomovou plombou a atomovou bombou. Nulova fyzicka zavislost je precejen rozdil.

Pravda je, ze marihuana zavislost vytvorit muze, ale pouze psychickou, ktera je stejneho typu jako workoholismus nebo jakakoliv jina posedlost nejakym zvykem. Zakazte praci! Zpusobuje workoholismus! Pomyslete na deti! Chudaci deti workoholistickych rodicu, o ktere se nikdo nestara. A navic workoholici uctivaji Satana a unaseji male deti a doma si je opekaji v mikrovlnce. V podobnem duchu se nesla americka protimarihuanova propaganda v 60tych, ktera tvrdila, ze marihuana zpusobuje vrazedne silenstvi, byly v tom duchu psany propagandisticke clanky a nataceny ruzne filmy. Nektere archivni muzete pro pobaveni shlednout na internetu.

To ze dodnes je marihuana ilegalni je produktem protidrogove hysterie z let minulych. Proto jsem valku proti drogam prirovnaval k valce proti terorismu, protoze vsechny zakony omezujici svobodu tu zustanou pro pristi generace a nebude snadne se jich zbavit.

A posvitme si na USA, nasi inspiraci. Tam se v nekolika pripadech stalo, ze vojensky vybavena zasahova jednotka provedla razii na zakladni skole, kde mirili na k smrti vystrasene deti pistoli a donutili je lehnout si zadami k zemi. A to vse kvuli tomu, ze dostali tip, ze v te skole ma nekdo marihuanu. Zadnou nenasli.

Pomyslete na to, jake celozivotni trauma tem detem zpusobili. Deti ve veku 12ti let (ktere jsou k videni na videozaznamu zasahu) jsou jeste nepopsane knizky a jsou citlive na kazdou drobnost. Zazitky jako znasilneni nebo kdyz na vas nekdo miri zbrani se cloveku vryji do pameti a zmeni ho na cely zivot.

Stejne tak je nepochopitelne, k cemu doslo loni, kde na jedne zakladni skole tridu ve stejnem veku podrobili ucitele jakemusi cviceni. Fingovali ozbrojene prepadeni vraha na uteku z vezeni, ucitel,se zakuklenou hlavou, miril na deti zbrani a vyhrozoval jim, ze je zabije, jestli se pohnou a nasledne zhasnul svetlo. Deti brecely, prosily o sve zivoty. Jaky genius tohle vymyslel? Co tim chtel dokazat? Samozrejme to vedlo k naslednym zalobam ze strany rodicu.

Zly jazykove rikaji, ze toto je zrejme soucasti indoktrinace deti (vymyvani mozku), ktere ma nove vyrustajici generaci pripravit na akceptaci nulove svobody. Aby se uz v detstvi naucili submisivni roli. Obecne na skolach v USA se deji podivne veci. Napr. zakon, ktery vyzadoval povinne prohlidky deti u psychiatra a povinna lecba antidepresivy nebo antipsychotiky, pokud by to ten psychiatr uznal za vhodne. Nakonec zakon v prvni podobe prijat nebyl diky tlaku kongresmana Kucinicha... toho, o kterem tu jisty blogger tvrdil, ze je komunista, protoze je proti Bushove valce proti teroru. Zakon ma nakonec tu podobu, ze k tomu musi ziskat souhlas rodicu.

Jisty kluk na americke zakladni skole byl poslan povinne k psychiatrovi za to, ze navstivil stranku s konspiracnimi teoriemi o 11. zari.

Zvysovani pravomoci vykonne moci v USA je ukazkou toho, co nas ceka tady v CR take, pokud i zde v boji proti terorismu budeme zvysovat pravomoce policie a tajnych sluzeb (zatim se to nedeje). Patriot Act je bezne zneuzivan pro potirani bezne kriminality. Takove vniknuti ozbrojenych jednotek do skol v minulosti asi nemel precedent, zatimco dnes takove pripady pribyvaji.

Pripady ozbrojenych razii na skolach kvuli marihuane nebo takove zachazeni s temi, co pestuji marihuanu pro lecebne ucely ukazuje, v jakem absurdistane zijeme. Zvysovani pravomoci a spehovani jen povede k zranitelnosti kuraku marihuany, coz je znacna cast ceske populace. Kazdy je tak vydiratelny, zranitelny, veznitelny.

DODATEK:

Omlouvam se za absenci diakritiky. Pokud vite, jak si poradit s hlaskou "Windows could not properly load the Czech - Czech (QWERTY) keyboard layout" uvitam pomoc. Ostatne technicke vymozenosti nasi doby me uz delsi dobou inspiruji k napsani specialniho clanku prave o nich.

Autor: Jiří Míka | středa 27.2.2008 22:54 | karma článku: 21,29 | přečteno: 2115x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...