Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J71o67s57e34f 69S81u93k

18. 10. 2019 20:00

no nevím, ale z českých vědců současný jednoznačný názor na vliv člověka na klima

nikdo nezpochybnil..To bych od Čechů v případě nejasností nečekal..

A dále je nutno říci, že stavíte podepsané varování 15 364 vědců z 184 zemí proti "požadavku o diskusi" od 500 ti set vědců nevím odkud..Trochu mi to připomíná

volání nejmenovaného českého vševěda co tvrdil, že globální oteplování neexistuje..

0 3
možnosti
JM

J83i65ř37í 57M39í54k88a

18. 10. 2019 20:59

Vliv na člověka na klima jsem snad nezpochybňoval ani já.

Sice nevím, kde se vzalo to číslo 15364, ale mohl bych citovat jiné petice, kde těch vědců mělo být přes 10000, ale tahle čísla jsou možná dobrá na dojem, ale s vědeckým přístupem právě nemají nic společného. Věda není závod.

Podstatné na mojí zmínce o 500 vědců bylo to, že o nich média plošně mlčela. I o jejich návrhu, aby byla uspořádána vědecká debata. Přes Grétu Thunberg nebyly slyšet.

4 0
možnosti
LH

Klimatické změny jsou zde co Země Zemí jest. A vést proti nim boj může jedině Don Quichot. Rozumný člověk naopak bude investovat do toho, aby se změnám přizpůsobil a přežil je

10 1
možnosti
JS

J77o87s36e53f 17S96u44k

19. 10. 2019 10:45

dnes se již jeví, že to co uvádíte, nebude stačit..Budou nezbytně potřebné změnit přístup obyvatelstva i společnosti..Jinak naše nenažranost /značně rozdílná/ zničí relativně pohodový život všech..

Povrchní moudro elitáře Kause , že "klimatické změny vždy byly" vede do pekel..

Mnoho lidí ho rádo papouškuje, protože tvrzení "můžeš si dělat co chceš" je velmi lahodící uchu

0 1
možnosti
VM

Pokud chcete, tak se podívejte na tato dvě videa https://www.youtube.com/watch?v=oFOqiVyOzUw a toto https://www.youtube.com/watch?v=oFOqiVyOzUw a posuďte sami, zda současný hon na CO2 je tou správnou cestou, (zatím nevidím žádné výsledky) a nebo, zda to jde jinak, levněji a účiněji, neboť to, co je ve videích uvedeno je také ověřeno praxí.

2 0
možnosti
LH

Pokud je vědec placený za to, aby se dotovaly a prosazovaly technologie s nižšími emisemi CO2, tak to prostě vyzkoumá a napasuje důkazy na svoji hypotézu.

Stejně tak je tomu i u evoluční teorie, kde se nálezy a nabalené teorie upravují tak, aby podpořily ten správný příběh.

Na pravdě nezáleží

7 1
možnosti
PV

P95a38v83e50l 42V19é44b89r

18. 10. 2019 12:44

Poněkud si pletete pojmy a průjmy. Hypotéza nepotřebuje důkazů, je to jenom předpoklad. Teprve nalezením důkazů se z ní stává teorie. A ty důkazy v podstatě nelze napasovat. Budou totiž zkoumány a jakákoliv úprava, tedy faktická neplatnost důkazu, bude jinou autoritou zjištěna. Výjimkou, samozřejmě, a to se bohužel nyní děje s hypotézami ohledně změn klimatu, jsou případy, kdy není dovoleno platnost hypotézy zpochybňovat a odpůrci jsou pronásledování.

5 0
možnosti
MJ

Gréta bude slavná a ještě slavnější do té doby, než se jí nějaký novinářský štoura zeptá na to co je biomasa. Mohl by to být klidně Kraus.

9 0
možnosti
Foto

Souhlas. Snad bych jenom dodal, že domněnka o "lidstvem zaviněném oteplování klimatu" není vědeckou teorií. Je to názor a v lepším případě hypotéza, Vědecká teorie musí být falzifikovatelná. Musí existovat způsob, jak ji vyvrátit. Jinak je to pouze víra nebo názor.

8 0
možnosti
LS

Autorovi článku zřejmě leží v žaludku 16-ti létá dívka. A jeho vlastní blahobyt. Chtělo by to více věcné argumentace hodné dospělého člověka, než “peskovat” dítě za jeho názor.

1 28
možnosti
JV

Ale jemu neleží v žaludku Gréta, jen ty nesmysly co mele ? Kolik argumentů jste přinesl vy ? Ani jeden. Diskuze pro a proti se nekoná. O lití svinstva do nafty jsou napsány stohy. Je prokázáno, že to dělá víc škody než užitku. Dokonce na půdě europarlamentu zazněly jasné studie, že je to zlo. A co se stalo ? Vůbec nic. Jen dokola stejné lži. Takže pořád chráníme pralesy tak, že jen víc a víc ničíme. No a teď navíc ještě posloucháme 16ti letou cvičenou opičku ta zachraňuje planetu.

12 0
možnosti
JB

V létě jsem po dlouhé době vylezla na Ještěd. Vyhlídka pořád nádherná, ovšem, copak, tak toto tady tehdy nebylo... Koukám, a v dálce vidím podivný les. Větrníkový. To je taková ošklivá neuvěřitelná hrůza, fakt to stojí za to, ta " obnovitelná " energie ? Takhle zohyzdit přírodu? Ani nevím, jestli to byly české větrníky, spíše bych řekla, že to bylo už Německo.

13 1
možnosti
Foto

Běžte se podívat, jak oproti tomu mnohem lépe vypadá uhelná elektrárna nebo jaderka. Chladící věže - toť architektonický skvost! ;-D

1 6
možnosti
JL

Doporučuju článek v novém Reflexu "Nový feudalismus na postupu".

0 0
možnosti