Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemusíme chodit daleko. Zdejší admini se opupínkují ze slova penis.

1 0
možnosti
Foto

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor několika osob o určitém tématu, jehož cílem není rozhodovat, nýbrž věc pečlivě rozebrat z různých stránek, shromáždit argumenty a případně připravit půdu pro racionální rozhodnutí. Požadavky na diskusi-Diskuse od účastníků vyžaduje:

věcnost: věnovat se tématu a argumentovat, nikoli napadat nebo překřikovat;

otevřenost: nevylučovat nikoho, kdo může k danému tématu přispět;

poctivost: podstatné informace nesmějí účastníci zatajovat nebo tvrdit něco, čemu sami nevěří;

trpělivost: pochopení argumentů druhého může vyžadovat čas;

zdvořilost, která vyjadřuje společný zájem všech na každé věcné informaci.

Zkušenost ukazuje, že taková diskuse může být pro hlubší poznání složitých jevů velmi užitečná, protože překonává přirozené jednostrannosti účastníků a zvyšuje pravděpodobnost, že se na nic důležitého nezapomnělo. Některé diskuse jsou méně náchylné k polemikám, například diskuse řešení v matematice, obtížnější je dodržet požadavky diskuse ve vědě, v právu, nebo dokonce v politice. Panelová diskuse - Panelová diskuse je diskuse několika osob, obvykle odborníků, na pódiu před posluchači, před televizními diváky a podobně.

Co diskuse není - Řada pojmů označuje něco podobného a jejich významy se často překrývají, nicméně v přesném smyslu slova se od sebe liší: Debata je více rétorická a klade menší důraz na věcnost a argumentaci .Dialog: chce vést ke shodě a více zdůrazňuje vzájemné uznání účastníků . Disputace: má blíže k polemice a měla by směřovat k rozhodnut.Polemika: je vyloženě konfliktní a snaží se vyvrátit názor druhé strany. výměna názorů nevyžaduje argumentaci a může být i polemická.

0 0
možnosti

J71i57ř85í 64M58í67k23a

10. 12. 2023 14:13

Mně osobně se líbí Tim (Kožuchov?), co snad letos vyhrál v ČR jakousi debatní cenu

On má sice spíš přesně opačné pohledy na ta teď populární témata, než mám já. Ale oceňuju jeho ochotu věcně debatovat... chodí po ulicích, ptá se lidí na demonstracích.. zve si různé hosty na youtube.. a vyloženě se baví debatováním.

Jeho debatování může mít své vady.. i moje, co já vypisuju na internetu, ale je dobré směřovat k tomu, co jste tu popsal. Ne asi plně dosažitelný ideál, ale směřovat k tomu.

Většinou jsou diskuze spíš demagogické. Na spektru - méně nebo více. I v médiích vidíme málokdy pořádnou debatu. Nebo obzvlášť v médiích :-) A např. o COVIDu jsme debatu neviděli dodnes. Různí odborníci a politici si něco vzájemně vzkazovali přes média, ale neusedli spolu k jednomu stolu k nějaké věcné diskuzi.

Nedávno byla další COVID konference v parlamentu, kam odpůrci názorových heretiků odmítli přijít. Kromě pana docenta. Hořejšího. Ten tam debatoval slušně ale nemyslím, že bral v potaz, co bylo během těch 4 hodin řečeno, takže bych to označil za demagogii jen opakovat, co říkal dřív nereflektující, co tam konkrétnějšího zaznělo.

Na druhou stranu asi kvůli tomu čelil pokřikování, což zas vnímám za čarou. Naštěstí se tam někteří snažili sjednat pořádek.

0 0
možnosti
Foto

Jsem na nyxu spoustu let a žádné cenzury jsem si nevšiml. Diskutuji tam naprosto svobodně.

2 0
možnosti

id Gorg nekdo slapnul na bebi, nebo dal rovnou banan v nejake diskusi. A proc? Protoze Gorg se na nyxu chova jako pitomec, az tak je to jednoduchy...

1 0
možnosti

J11i40ř75í 78M35í74k62a

9. 12. 2023 22:36

Doufám, že podobných ukázek tu bude přibývat

Tohle já třeba za "diskuzi" nepovažuju.

1 0
možnosti