Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnešní svět by moje babička určitě nepochopila. V její době lékař nikdy nevyslovil jméno nevyléčitelné nemoci, nezničil víru nemocného v uzdravení verdiktem, který přinášel blížící se smrt.

Také dnes by se nemělo zapomínat, že psychika je nosná síla zdraví či nemoci, což znamená, že naděje umírá poslední.V

0 0
možnosti

Když si vezmeme, že začínají klimatické změny, podle vědců s hodně zajímavými dopady na krajinu a lidstvo, je tohle jen takový hravý začátek. Připravte se na horší časy v tomto století.

0 0
možnosti

L57i58b18o78r 15B68í86l85e16k

3. 11. 2021 14:10

Ono je to úsměvné i v této kritické situaci, kdysi na pracáku mě jedna úřednice deptala, pokud nebudu mít odpracované léta, tak na důchod nedosáhnu, pak jsem přišel na druhou schůzku, nová paní, prý ta předešlá náhle zemřela, asi taky bez nároku na důchod, memento mori, pane Válku, lidi neničí jen kovid, to jak vystupujete, zo ničí především vás

1 3
možnosti

Přesně tak! R^Vytrácí se lidství, převažuje cynismus. Vyjadřování typu "půjdou do kytek" je jasným potvrzením naprostého cynismu, odlidštění, agresivity, netolerance, vyhrožování a skrytého přání smrti těm, kteří se nenechali zmanipulovat očkovací propagandou, řídí se vlastním rozumem a dovolili si následovat svou intuici a neposlouchat "vrchnost".

O to víc to práská dveřmi, že něco podobného vychází z úst těch, kteří se pokrytecky tváří, že jim jde o naše zdraví a životy.

Karma za Váš článek R^

4 4
možnosti

No jasně, dr. mohl říci: zemřou, skončí, čeká je konec, odejdou do jiné dimenze, přemístí se na onen svět, setkají se brzy s Pánem apod. Možností je mnoho a jsou roztomilé.

0 0
možnosti

Vaše názory se mi v jiných článcích líbí, ale tady si myslím, že jste dost zbytečně přestřelil. Jednak víte v jakém kontextu sdělil "chronici půjdou do kytek" a za druhé by mě zajímalo jestli jste opravdu takový Mirek Dušín, který nikdy nikde nezrelativizoval smrt člověka?

Pročtěte si svoje články v historii, kde například kritizujete "objektivní novinářskou vyváženost" při sdělování informací o obětech koronaviru. Například když by dotyční zemřeli tak jako tak. Tolik k vašim řečem o lidskosti.

2 0
možnosti

J19i87ř50í 55M25í86k44a

3. 11. 2021 17:35

Nevím, jaký příklad máte namysli, že bych se nějak podobně vyjadřoval o životech.

Jinak co se týče samotné hlášky Válka si umím takovou větu představit někde třeba v hospodě.Cynicky to tak zhodnotit. Já sám mám rád černý humor

Ale z pozice politika, státníka resp. i jiné veřejné osoby, co vidí spousta lidí, by měli víc vážit slova.

I obecně to šíření paniky normálně není v popisu práce vládců státu. Dokonce v případe ohrožení státu je i šíření pravdivých věcí, které demoralizují národ, trestné jako šíření poplašné zprávy.

A jistě to neprospívá i samotnému zdraví.

Být třeba v tomhle případě v roli toho chronicky nemocného, tak mu to na imunitě nepřidá, když mu někdo už předem věští smrt. Ale to tak i obecně , jak se vytahují mrazáky na mrtvoly, když je brod ještě daleko atd.

2 0
možnosti
Foto

Chronici už jdou (zase) do kytek: Ostrava má kovidově plno, tak zavírají další oddělení a mění ho na kovidové.

Tím se začíná omezovat plánovaná péče - dokud se chronické onemocnění nezmění na akutní. Jenže v tomto máme už dluh z nekonečně dlouhých měsíců lockdownů a už zase.

Čísla jdou nahoru, počet zavřených oddělení bude narůstat. Pro chroniky špatná zpráva.

Tak co chcete slyšet, má (možná budoucí ministr) prof. Válek lhát, že to bude dobrý? Nebude.

1 4
možnosti

Vy jste evidentně nic nepochopil

1 0
možnosti
Foto

Ano , svět, ve kterém převládl cynismus nad empatií (soucitem k druhým) a humanitou není už ani můj svět.... Díky za Vaši úvahu, pane Míko. Rv Karma.

8 1
možnosti

Říká ultrafanynka humanisty Zemana a Babiše. Chucpe jak noha ;-D

2 4
možnosti