Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázka jestli logikscspis neschází u vás.imocjodem za loňský rok byls u více než 11 000 lidí hlavní příčina smrti Covid ( tedy zemřeli na Covid, ne s covidem) a přes 6000 lidem Covid uspíšil smrt.

To jsou fakta ze statistik úmrtí.

Letos pak těch mrtvých na Covid bude vyrazne více něž loňský rok.

0 0
možnosti

J18a65n 28R11á57ž

21. 7. 2021 15:22

Že by zoufalý výkřik někoho, kdo je, jak se říká, "u konce s dechem"? Za ten rok a půl přece musel už každý pochopit, že jediný argument, který je ochoten přijmout někdo z jedné, či druhé strany "barikády", která se vytvořila mezi "coviďáky" a "popírači", je jen a pouze ten, který se shoduje s jeho přesvědčením.

A tak proč s nimi plýtvat?

0 0
možnosti
Foto

Přitom jste argumentoval naprosto správně:

"Je asi vhodné si uvědomit, že v ČR denně zemře okolo 330 lidí (přibližně 10000 lidí měsíčně), a je pravděpodobné, že při jejich smrti budou zároveň i pozitivní na onen Covid-19, či-li nám dávat ona dle některých odborníků nesmyslná čísla, a nemusí jít ani o to, že by virus zhoršil průběh jiné nemoci. Těch 330 lidí průměrně denně umírá už celé roky." ...

"Bylo by dobré vnímat ta úmrti v kontextu celkových úmrtí a předchozích sezónních trendů." Zdroj: https://mika.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748811

Takže se na ta data včetně kontextu podívejme:

https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr

(pro majitele menších monitorů: graf je přibližně uprostřed stránky)

0 1
možnosti

J27i29ř75í 97M27í13k68a

21. 7. 2021 15:04

Ano a v zimě zemřelo víc lidí než v průměru jiné roky. A poměrně výrazně víc. Na tom mém 49 palcovém monitoru je to vidět velice jasně. :)

Přesně jak jsem predikoval. Je dost pravděpodobné, že ten nárůst způsobila ta opatření.

V médiích jsme samozřejmě kolabovali i na jaře 2020, přestože ta čísla byla spíš pod průměrem a v nemocnicích se spíš nudili. Tehdy samozřejmě jsem byl skoro jediný, kdo na internetech vytahoval tenhle graf. Samozřejmě ne za ČR, protože z nějakého důvodu to nezajímalo nikoho, takže údaje byly k dispozici až s úzávěrkou půlročenky v létě.

Viz. jak někdo moudře vloni poznamenal "Každopádně se letos povýšila záchrana životů nad všechny ostatní priority. Bez jakýchkoliv podložených modelů, zda sama opatření nemohou přivést více úmrtí než virus samotný."

Zdroj: https://mika.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759469";

Ale to říkalo hodně lidí.

Největší úlet je, že se ani nikdo z těch oslavovaných odborníků nepokusil alespoň nějak odborně odhadnout, kolik lidí zabila samotná opatření. To je samo o sobě ale ukázkový ten pavědecký přístup.

Takže to až pak bude muset zpětně posoudit mezinárodní soud jako zločiny proti lidskosti. Včetně různých doktorů, kteří bránili rodičům kontakt s vlastním dítětem po porodu a jiné nechutnosti, o kterých možná ještě ani nevíme. K soudu pak nebude Babiš, ale ten doktor a ty sestřičky.Včetně těch, co šťourali tyčinkou batolatům a seniorům v nose.

3 1
možnosti

P11a77v45e13l 64K30r80á30l

21. 7. 2021 9:02

Logiku už od popíračů a antiwaxerů nečeká snad nikdo. Ať žije vůdce kotoulvzad!!!

0 1
možnosti
Foto

To je strašně dobře, že to vzdáváš. Ty si sám sobě budeš za génia, protože zatímco všichni na světě sedí v nevědomosti v obývácích, Ty víš...A někteří ...třeba ti, co v nemocnicích táhli patnátciměsíční maratóny, těm ubyde žvanil, jehož politovat. Tuto zprávu ti nepíšu jako repliku na to vykakané oko...to mi nepobuřuje. To ti píšu na tu větu napřesústa, jak by si lidi měli zjišťovat fakta. Máš skutečně za to, že bys od sester a doktorů, co rok v přesčasech nevěděli kam dřív, dost možná jednu nekoupil?...by si měli zjišťovat fakta....Dochází ti, že existuje dost lidí pohybujících se v nepříjemně zjištěných faktech? Nezlob se, ale v úctě a vykání se tu už vyjadřuji skutečně jen k těm, co si to zaslouží, protože z nich čiší nějaká vyzrálost. A to tedy promiň...

4 5
možnosti
Foto

Mám pár známých doktorů a ti to vidí úplně jinak než vy.

1 0
možnosti

J70i66ř92í 70M74í45k60a

21. 7. 2021 12:27

Ale houby. Příležitost měli. Ale pohár trpělivosti někdy přeteče.

Strávil jsem stovky hodin ověřování si informací a debatami, kde lidé nebyli ochotni příliš trpělivě o něčem polemizovat. Teď samozřejmě si můžete šířit tyhle pomluvy.

Kdo může říct, že vložil tolik volného času ? Málokdo. Dost lidí to má na háku a jen opakují hlášky o "padání zdravotníků na hubu", protože si ani neumí vymyslet vlastní frázi.

Víte vůbec, co se stalo ženě, která zdravotníkům netleskala? Tleskala vždy, ale jednou netleskala, tak jí za to zatopili. Víte, co jí tahle starostlivá sebranka udělala? Uráželi ji, projevovali ji nenávist a výčitky. Protože byla nemocná a zůstala v posteli a nešla na pravidelné tleskání. TO je úplná vymaštěnost ale přitom ukázková a symptomatická k celé věci.

0 0
možnosti