Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda premiéra Babiše patrně nemá zájem učit se od úspěšnějších západ. zemí, jak zvládat pohyblivost míry nákazy i mírnějšími cestami - a hlavně nadbytečně nezasahovat do práv občanů, vláda se čím dál více učí od totalit. režimů. Mrzí mě, že se v některých směrech úplně stejně chová opozice v parlamentu. Před volbami tedy promýšlejme nikoli, kdo je nejlepší, ale spíš, co je momentálně menší a čitelnější zlo.

1 0
možnosti

I v Rakousku nyní platí mj. pravidlo 1 + 1 (co do kontaktů) v rámci tvrdého lockdownu, ale rakouská vláda se přece jen k lidem chová líp než ta naše (i když ani ta rakouská se s některými věcmi nevyrovnala úplně nejlíp). Proč většina Rakušanů svou vládu přece jen silněji toleruje? Protože mají např. zástupci zaměstnanců větší vliv na rozhodování vlády, mají zákonem řešené mimosoud. zastupování práv pacientů, občané mají právo připomínkovat zákony (k usnadnění mohou využít web parlamentu), a mají taky na politice více nezávislé soudy - to budí větší důvěru občanů.

3 0
možnosti

J23i65ř82í 57M53í37k58a

14. 4. 2021 19:39

Věřím, že v Rakousku umí například kompenzovat mnohem kvalitněji náhrady za chybějící příjem z podnikání. Ten chaos bude asi spíš jen česká specialita. Všiml jsem si, že v zahraničí bývá alespoň konzistentnější přístup, sic podobně gradující a uvolňující.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS