Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M33a34r54t71i58n 25H22á27l81a

3. 12. 2020 12:37

Dobry den, zaujalo mne, ze jste psal o vakcinach a ockovani jiz v roce 2009. Rad bych si o tom vyměnil nejake informace. Dekuji predem za Vasi ochotu a cas.

Martin Hála

777657649

0 0
možnosti
RB

Ad vzdání se osobního vlastnictví. Týkalo by se to samozřejmě jen nás, otroků. Korporace by samozřejmě vlastnily to, čeho bychom se mi vzdali. Malé nepodstatné upřesnění :)

0 0
možnosti
Foto

tak to dopadá, když někdo věří všemu, co někde přečte:-P

0 3
možnosti
JL

Zajímavá sci-fi. Jen si říkám: a nevykašlou se těm Davosákům na to režimy jako jsou v Ruksu, Číně, Indii, Indonéísii a jinde? Takže jak to provedou? Jen někde...asi v EU: OK, ti by toho byli schopní snad naši vrcholoví politici, ale že by se bohatí vzdali svého majetku, to je čirá utopie.

3 0
možnosti
JM

J36i28ř26í 16M45í49k44a

2. 11. 2020 2:23

No o Číně se mluví jako laboratoři, kde už to realizovali. Nedávno jsem viděl nějaký dokumento o 5G v Číně. Tam už to sci-fi z velké části mají. Dveře otvírají pohledem na kameru, která naskenuje jejich obličej. Umělá inteligence rozhoduje o udělení půjčky. Atd.

Rusko a řekněme všechny země BRICS nevím. Asi záleží na suverenitě dané země nebo i velmoci. Rusko z toho zřejmě vypadá .. a lidi kolem Davosu na ně asi nemají vliv. Proto možná vidíme paranoidní atmosféru kolem Ruska a ruské propagandy, což by sedělo, že jsou skutečně jedni z geopolitických nepřátel. Nebo to jen hrajou.

Indie, Indonésie.. to jsou chudé státy. Nevím jak konkrétně Indie, ale Indonézie už kdysi utrpěla masivní zadlužení, a nemá už plnou suverenitu. V Indii se v souvislosti s Covidem rozjíždí myšlenka identifikačního čipu, protože tam je obecný problém s doklady. Asi dost záleží na politicích.

Ve výsledku jsou to jen hlavouni v Davosu, ale jsou velmi vlivní. Proč máme například biometrické pasy zřejmě nepadá z nebe, ale prostě je ideologická linka, a lidi se na ni chytají. Tím samým způsobem jsou i všechna opatření na COVID ve většině zemí přes kopírák velmi podobné. Když to dělají všichni, musí to být správně. Lídři zemí, které se vymykají, čelí tlaku zvnějšku i zevnitř od veřejnosti, která si to sama přeje.

Jinak nemyslím, že by se bohatí vzdali majetku. To by byla spíš obdoba "všichni mají všechno" v komunismu. Oni by se v tom naučili chodit jak být rovnější. Tohle právě navrhují superbohatí lidé a osobně jim ten altruismus nevěřím. Někomu se třeba kredit odečte za "špatné myšlenky" a někomu zas poroste za "dobré myšlenky".Ale vypadá to, že většinu těhle témat už zpracovali v seriálu Black Mirror. Doporučuju, pokud neznáte.

4 0
možnosti