Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94i78ř64í 74M69í90k79a

2. 9. 2020 23:29

To jsem nevěděl. Je otázka, jestli se to bude dít i u nás. Přemýšlím, jestli to zdejší novináři záměrně cenzurují nebo čím to je, že řadu takových věcí vůbec nezmíní, a přitom o tom musí vědět.

Článek mi byl stažen, protože asi neobsahuje odkaz na dva zdroje, nevím. Není mi jasné, proč bych to měl nutně prokazovat. Spíš je zarážející, že to právě není součástí povědomí.

Měli bychom si přece ujasnit, co se děje kde ve světě, a předem zaujmout postoj, kde tu uděláme čáru, kde svobodu nikdy neomezíme... Než pak v nějaké chaotičtější situaci , aby to bylo jen oznámeno od příštího pátku 7:00 . Například , jestli je nadále a bude legální kritizovat opatření. Například v Austrálii to vypadá, že není. Matka je zatýkána před brečícím dítětem, což bbude na doživotní trauma. Nebyl teda dobrý nápad si brát na aktivismus dítě. Jinde ale vidíme těhotnou matku zatčenou doma za facebook event protestu proti lockdownu. Tedy tam zjevně není takový protest legální, a je nutné vše jen dodržovat.

A myslím, že by mělo být určitě legální kritizovat třeba právě zavírání lidí spolu s nemocnými. A kdyby už konečně vznikla debata, proč byli masově posíláni lidé s pozitivním testem na COVID-19, kteří byli zároveň i nemocní, do domovů důchodců. Onehdá jsem to tu psal, ale článek mi byl taky stažen z titulní stránky. Do domovů důchodců by přece neměli být posílání nemocní lidé, protože stařší lidé jsou náchylní na onemocnění. Naopak si myslím, že novináře by to mělo zajímat. Hodně jsme slyšeli o ochraně seniorů.

0 0
možnosti

Že by inspirace Čínou? V západ. zemích se realizuje pravý opak: např. praktičtí lékaři tam dojedou do domácnosti pacienta, ať má či nemá covid-19, dokonce převážil názor, že domácnost je pro pacienta bezpečnější než nemocnice (tam je více lidí, více hrozí přenos nákazy), na rozdíl od nás západ. země netestují lidi nesmyslně (když stačí karanténa) a hlavně ne na ulici, jak se děje u nás, i pacient s covid má právo na soukromí, pokud se ho sám nevzdá.

2 0
možnosti