Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"rodinní příslušníci byli zhrozeni, že neměli ani možnost být nablízku jejich umírajícím rodičům nebo prarodičům" ..

A ještě více by asi byli zhrozeni tím, jak se tam courají návštěvy i k ostatním seniorům..

A to nemluvím o tom, jak by reagovali na rozšíření koronaviru v těchto domovech, v čem by hledali chybu a koho by žalovali..

7 1
možnosti

J13i67ř59í 83M84í13k28a

28. 5. 2020 1:12

Podstatné je, co je nebo není protiprávní.

Zvláštní, že vám nepřipadá divné, že do těch domovů byly zakázány návštěvy, ale přitom byly domovy důchodců někde naopak nuceny přijímat seniory, o kterých se vědělo, že mají koronavirus. Tady čtu, že proti tomu vehementně protestovali tamější šéfové. Rodinu, která by mohla být nakažena, tam nepustí, ale jsou tam vnuceni bydlet lidé, o kterých se vědělo, že tu nemoc mají.

https://www.theguardian.com/society/2020/apr/02/uk-care-home-bosses-threaten-quit-over-return-coronavirus-patients

Stěží můžete zažalovat stát za něco, na co nemá pravomoce. Jistěže by ale za nezakázání návštěv mohl být kritizován.

Jestli byl zákaz návštěv protiprávní s jistotou nevím. Je možné, že pokud bylo nařízení přijato v rámci nouzového stavu, pak jde Ústava stranou. Soud skutečně některá nařízení zrušil, protože to vláda trochu popletla, a nezavedla to skrze nouzovou legislativu, což pak koncem dubna napravili.

No, já myslím, že otázka toho, na co všechno v těchto situacích má stát pravomoc, je velmi podstatná. Není lepší zemřít, než žít v totalitě? Život je plný rizik

1 0
možnosti

No a kdyby návštěvy v domovech pro seniory nezakázali, tak by zase jiní žalovali stát, že nepodnikl opatření (nezakázal návštěvy) k tomu, aby se jejich klienti nenakazili. A co třeba nemocnice, taky je budou demokraté žalovat, že zakázali návštěvy (nejen tentokrát)?

10 1
možnosti

Vidíte, a přitom úplně bývalo stačilo, kdyby se vzaly děti, co zůstaly v době pandemie doma, své rodiče z domovů na jistou dobu domů, nějak jse neslyšel o tom, že by se tak dělo. Moc by to všemu ulehčilo, a hlavně, rodiče by nebyli opuštěni.

7 0
možnosti

To sice ano, ale protože senioři jsou nejvíce riziková skupina, tak by se celá rodina musela uzavřít do karantény a nikdo už by si nedošel ani nakoupit, protože by hrozilo, že virus přinesou domů a staré rodiče nakazí. Kromě toho, ti lidé jsou často v lékařské péči proto, že jim rodina není schopna poskytnout dostatečnou péči, kterou potřebují (koupat, vodit na záchod, přebalovat apod., obzvláště pokud jsou ti lidé velmi hmotní).

0 0
možnosti