Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Trochu pochybuji o kořenech politické korektnosti v neomarxismu.

Je spíše pravděpodobnější, že kořeny politické nekorektnosti jsou v marxismu.

1 0
možnosti
JH

Já si mlhavě na šedesátá léta vzpomínám. O politiku jsem se tenkrát nezajímal, přesto mne přitahovalo hnutí hipies, děti květin. Jen se povalovat na pláži v Kalifornii, nic nedělat, jen kouřit trávu a sem tam si šlehnout, nadávat na zbohatlíky, kritizovat jejich život, šířit pravdu a lásku. Díky Bohu i všem ostatním bohům jsem se do této společnosti nedostal. Tam to začalo pramenit, oni měli i své příznivce na vysokých školách a z nich se časem stali profesoři. Nemusil to být jen Marcuse, bylo jich víc a dnes ovládli nejvýznamnější funkce v nejvýznamnějších institucích světa a prostřednictvím svých nástupců decimují severoatlantickou civilizaci. Pokud se jim drsně nepostavíme, zničí nás stejně jako bolševismus zničil východní Evropu.

3 0
možnosti
ZH

Nic proti kritice Marcuse a Frankfurtské školy. Vadí mi ale, že se v závěru článku odkláníte od slušné objektivity. Zase používáte neodpovědně nálepky neomarxisti a sluníčka a bůhvíkdoještě v jediné možné souvislosti s Farnfurtskou školou a neomarxismem. Nesystemaicky zamlčujete i jiné zdroje tolerance a sociálního smíru. Strukturalisty, neostrukturalisty, liberální americké pragmatisty (Jammes, Dworkin), fenomenologie. Sociální smír a tolerance je téma každé seriózní a systematické filosofie, politologie a sociologie. Škoda.

0 2
možnosti
Foto

J48a38k40u77b 85R76o37t69h

21. 7. 2017 19:03

Těžko by při svém vzdělání mohl jinak. Ale, pane Hornere, jste zase vzdělán tak nesmyslně, že kromě kydání na blogu nic jiného pro praktické uživení se neumíte:-/

0 0
možnosti
Foto

J62a73k14u90b 88R28o56t77h

21. 7. 2017 18:33

Zakazování slov je známka jakékoliv totality. Jak marxismu (neo i staro), tak fašismu a nacismu, který tak často koreluje s autorovými postoji. :-/

0 1
možnosti
JR

J95a26n 77R49á42ž

21. 7. 2017 17:59

Ano, nastolit pravou demokracii nedemokratickými prostředky, je přesně to, co provádí Bruselská autokracie za podpory kolaborantských spolků , jako jsou různé "Hatefree" organizace nebo obskurní Hokovského a Jandy spolek 'Evropské hodnoty". Dlouho jsem váhal použít pro tyto společnosti označení "kolaborantské", ale ony jimi jsou!

PS. Jako kolaborant, odvozeno z latinského collaboratus (spolupracovník) bývají označováni lidé vyvíjející činnost v neprospěch obyvatel vlastní země. No a to mi na činnost těchto panáků sedí!

2 1
možnosti
PK

P11a47v91e66l 52K20i28l23i51k

21. 7. 2017 15:43

Zajímavé a karma.

Ale jedna malá poznámka. V závorce máte dost podstatnou věc: "dnes už existující pozitivní diskriminace, těším se na pozitivní genocidu". Není náhodou probíhající výměna evropského obyvatelstva právě tou "pozitivní genocidou"?

9 0
možnosti
JS

Je prizncne, ze zaky Marcuse a ve Francii J. P. Sartera byli revolucionari z okruhu Pol Pota.

1 0
možnosti
JL

Zajímavé, tihle ideologové, to je vždycky začátek katastrofy. Nebrat je vážně. Nakonec vyhrajou roboti na AI. Sláva jim.

1 0
možnosti