Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

S Vaším řešením uprchlické krize se dá souhlasit. Ale když jsem se zeptal, jak ty dotčené země k tomu a k odebírání vyhoštěných uprchlíků přinutit, tak už jsem byl sluníčko a vítač. Bez diskuze. To jenom pro vyváženost.

0 0
možnosti
JM

J69i72ř55í 57M93í96k73a

4. 5. 2017 14:37

Jak to myslíte? Přinutit odebírání vyhoštěných jistě není snadné, ale uprchlický tábor si tam určitě zřídit nechají. Nevím tedy o nějakém bloku ze strany těch států. EU tam ostatně na stanové příbytky a medikální služby peníze do Sýrie vložila. Moje představa je ale něco víc než takové příštipkaření. V podstatě v tom samém rozsahu jako tady ale realizovat to tam. Pak by ani nebylo potřeba řešit vyhošťování..

Jinak nepochopte mě špatně.. argumentační fauly apod. jsou přítomné u všech názorových skupin. Jen se mi zdá, že se jedna jakoby barikáduje.

0 0
možnosti
Foto

R^ Lze v jádru souhlasit. Ovšem, je třeba si uvědomit, že tzv. diskuze ve skutečnosti žádnými diskuzemi nejsou. Jde spíše o cosi, jako korespondenční simultánky, namíchané s ,,člověče nezlob se". Škála pohnutek vstupů do těchto diskuzí je mnohdy až neomezená, často na hranici až omezenosti některých ,,diskutujících";-)

0 0
možnosti
JM

J34i78ř24í 12M66í17k61a

4. 5. 2017 14:13

No tak skutečně obecně ad diskuze na internetu (mac vs PC) vždy tam bude ten element flame war :) Nicméně nějak mi přišlo, že to v určitých tématech přešlo do něčeho odlišného.. vyhrocenějšího. I na ulicích (jak slyšíme z Berkley a jiných míst USA), kde už se rovnou perou.

Kde inteligentní sečtělí lidé se v diskuzích jakoby barikádují.. doslova, že se nebudou bavit s fašistou.

Já se vždycky snažil využít všechny prostředky šířit svou propagandu, tak mě takový ručník do ringu překvapuje.,)

0 0
možnosti
ZH

Možná je to tím, že si myslíte předem, jak máte monopol na fakta, ale i jejich výklad. Potom nikdo nevěří, že jiná fakta, výklady či pohledy uznáte.

Diskuze je také o naslouchání a ne omílání svého argumentu dokola. Na druhé straně se nelze dobrat diskuzní roviny v případech, kdy je něco mimo zákon a nelze to morálně uznat. Například ty tábory na místech, odkud ti uprchlíci údajně utíkají. Je to nesmysl, protože tam nelze nic podobného uskutečnit a zorganizovat, naopak by nešlo ani o utečenecký tábor, ale o osoby, které nemají vůbec žádná práva a vyhlídky do budoucna. Takových sporných témat je mnoho. Například popírání imperialismu, který mnozí staví za základ své spoluodpovědnosti za stav a příčiny uprchlické krize. To opět souvisí s odmítáním EU atd. atd. atd.

Pokud se někomu zdá, že vy žádná práva neuznáváte, pak s vámi nechce diskutovat a ignoruje vás. Neuznávat něco znamená v diskuzi nepřipustit zcela jiný pohled. Mluvíte-li o korekci svého názoru a nepřesvědčil jste o své vůli ostatní, no pak s vámi nediskutují. Může to být i jen agresivním stylem vyjadřování.

0 0
možnosti
JM

J53i50ř96í 12M79í62k40a

4. 5. 2017 14:28

Nevím, ale často výslovně uvádím, že nejsem neomylný, tak se mi nezdá, že bych někoho zastrašil nebo donutil k nějaké rezignaci. Nejde ani tak, že bych opakoval furt nějaký svůj argument neuznávajíc protinázor. Spíš že jsem na mnoho témat neslyšel vůbec žádnou verzi protinázoru. Tak nevím, co si pak myslet, když o žádném protinázoru nevím (nejen z diskuze ale ani z médií).

Ohledně uprchlických táborů v místech, kde vznikají. Jak to myslíte, že tam nic takového nejde uskutečnit? Že by tam byli vězněni jako v evropských táborech? Proč myslíte? Naopak oproti evropským táborům by měli myslím větší svobodu, protože v EU porušují ilegálním překročením hranic zákon.

Vemte si, jak bylo jednoduché hodit 49 raket na základnu v Sýrii, tak mi není jasné, proč by mělo být těžké organizovat vlastní uprchlický tábor v nějaké klidnější oblasti Sýrie. Samozřejmě je tam jisté riziko, že na jednu stranu můžeme umožnit vojákům zajistit uprchlíkům bezpečnost, na druhou taková ochrana se může zvrhnout. Na druhou stranu účast by byla dobrovolná. V Evropě je tam držet musíme, protože tak tu funguje právní řád (lidi musí mít doklady).

Řešení uprchlických táborů poblíž míst vzniku emigrace už je závislé na konkrétní implementaci - od špatného řešení po dobré.

Legální rámec jde myslím snadno zajistit dohodou s Basharem Asadem a jinými vůdci dané země. Samozřejmě by to muselo být se souhlasem dané země.

Pomoc v místech problémů mi přijde z EU minimální oproti tomu, kolik se na to vynakládá peněz tady, a jaký chaos kolem toho vzniká včetně polarizace společnosti zděšené, že tu pobíhá tisíce nezdokumentovaných osob (z oblastí kde je rozšířené sektářské násilí). Ve výsledku tu nakonec můžeme mít skutečně radikální rasismus, ale v současné době jsou ta obvinění z "fašismu" jako karikatura nálepkování.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS