Diskuse

Fake masmédia popírají tendence k cenzuře

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No, s obtížemi jsem pročetl Váš vizuálně celkem nepříjemný text, a jestli jsem to pochopil srávně, je založen na jednom nosném tvrzení: že Zeman ve skutečnosti netvrdil, že úřad bude cenzurovat. Že Zeman jen varoval pouze před "tendencemi k cenzuře". A podkladem k otmuto tvrzení má být Zemanův výrok: "Jsem proti cenzuře... a proto by se neměl sestavovat seznam pochybných serverů. Nepotřebujeme cenzuru." (zjednodušeně.)

Cením si snahy o racionální, logickou a korektní argumentaci, což je jev na těchto stránkách poměrně neobvyklý. Ovšem musím říct, že Vaši úvahu nechápu. Myslím, že z kontextu Zemanova výroku je velmi pravděpodobné, že zavedením seznamu serverů k cenzuře dojde. Když někdo říká, "jsem proti B, a proto varuji před A", myslím, že z toho vyplývá, že B je považováno za přímý důsledek A. Čili zavedení A je považováno zároveň za zavedení B. Pokud je B mlovčím vníáno jen jako možný a nikoli nutný důsledke A, a použi přitom stejného výroku, jak to rozeznáte od prvního případu? Jinými slovy, Zemanův výrok by se dal interpretovat přinejmenším oběma způsoby, avška z kontextu je pravděpodobnější ta silnější verze. Podle čeho poznáte, že Zeman měl namysli jen tendence k cenzuře, ačkoli o nich přímo nehovoří? Podle čeho poznáte, že to Zeman nemyslel právě tak, jak ho vyložila média?

1 2
možnosti
JM

J33i95ř11í 10M66í34k45a

4. 1. 2017 13:04

ad otázky na konci: a jak to poznali ti novináři, jak to myslel? :)

Jak sám říkáte, lze jeho výrok intrerpretovat (domyslet si) oběma způsoby.

Já se raději držel toho, co skutečně řekl, a z té výrokové logiky tam obavu z cenzury směřoval na ministerstvo vnitra. A není tam přímo tvrzení, že ministerstvo hodlá cenzurovat, ale ze by byl nerad, aby to tak dopadlo.

Nový úřad řadě lidí rozhodně důvody k obavám vyvolává. Vyvracet, že cenzuru nemá v popisu práce, mi prostě přijde dost nesmyslné a míjící jeho sdělení. A míjí to myslím i to podstatné, protože existence toho úřadu si rozhodně debatu zaslouží,

(ostatně i nový plán vojenské rozvědky instalovat všem poskytovatelům internetu černé krabičky nový zákonem bez jasné transparentnosti)

Každopádně děkuju za smysluplný a věcný komentář.

5 0
možnosti
Foto

J80a70k77u86b 45R35o92t42h

4. 1. 2017 11:37

Zajímavé je, chlapče podivný, že všude, kde je nový odbor MV zmíněn, čtu pak v diskusích takřka výhradně o cenzuře. Takže - média jí nezmiňují, MZ před ní varoval a prostí diskutéři ji už jasně vidí. Sákra, co s tím?;-D

4 5
možnosti
RH

Zeman tradičně lhal, nejedná se o cenzuru a ani nikdo nechce zakazovat projev názoru.

6 7
možnosti
JM

J14i97ř92í 22M92í84k85a

4. 1. 2017 11:23

A četl jste ten můj článek? ;-D

7 0
možnosti