Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš názor na sionismu, židovství je absolutně stejný jako názor komunistů a nacistů. Nevím co je na sionismu špatného Sionismus je idový směr, který vznikl v polovině 19 století mezi evropskými židy. Hlavním cílem jeho představitelů bylo a je přesídlení Židů do Palestiny a vybudování a udržení židovského státu.Název je odvozen od pahorku Sión v Jeruzalémě, kde bibličtí proroci očekávají příchod Hospodina. Zakladatelem sionismu je Theodor Herzl, který byl k myšlence sionismu přiveden kampaní proti Alfrédu Dreyfusovi.

3 1
možnosti

Neobjektivní článek :

1. článek ve wikipedii o Aškenázech naopak říká, že původně žili ve střední Evropě odkud byli pogromy vytlačeni na východ. V matrilineární linii lze vypozorovat jihoevropské geny ( zřejmě důsledek smíšených manželství).

2. Chazaři byli tuším turkotatarského původu. Teorie o přijetí judaismu celým národem je postupem času spíše vyvracena. Mnozí Chazaři přijali i islám a křesťanství ( však s jejich chány vedli disputaci i Cyril s Metodějem.

3. Tvrzení, že izraelský představitel firmy Nestle chce upírat lidem přístup k vodě, jste neozdrojoval. Proč?

4. Výrok rabiho Ovadii Josefa je skandální. Byl ovšem autoritou jen pro malou část ultraortodoxních. V každém národě se najdou extrémisté. Z Vás se taky klube pěkné kvítko :-/.

3 1
možnosti

J67i52ř82í 74M27í98k71a

17. 2. 2016 20:07

1. Zminujete Rhilandovu hypotezu, ktera je dnes obecne prijimana. To, co jsem psal, tam skutecne je, takze mystifikujete. Jinak si osobne myslim, ze ty studie kolem Rhilandovy hypotezy byly zmanipulovane. Nebylo by to poprve, kdy hlavni proud akademicke komunity klame. Mozna se pletu, je to muj nazor.

2. Historii pisou vitezove, jak se rika. Tedy kdo vi.. Viz. vyse.

3. http://lmgtfy.com/?q=nestle+vlastnit+vodu

4. Ja a extremista? Uf. Ano, nejde o plosny nazor izraelcu resp. Zidu, ale je pomerne rozsireny. Hlavne kdyz ho rekl rabin, ktery je blizky pritel izraelskeho premiera, ktereho ani nepustili na pohreb, protoze je pry "malo cisty" a Netanjahu z toho byl smutny, protoze toho rabina velmi obdivoval pry. Cili nejde jen o namatkoveho rabina. Jinak samozrejme jsou tam i jine nazory, jednu skupinu Zidu jsem linkoval, jak se objimaji s iranskym prezidentem. Zamerne mou snahu nehazet vsechny do jednoho pytle ignorujete?

1 1
možnosti
Foto

Jste prachobyčejný atisemita. První, kdo trvrdil, že židé jsou Chazaři byli rasovýteoretik Lothorp Stoddard Vtomto velmi nevědeckém díle předkládá svou teorii že „Chazarští Židé“ jsoupůvodci všeho „zlého“ ve světě. Tyto tehdy dosti „oblíbené“ antisemitské názorybohužel našly poměrně silnou pozitivní odezvu a často se k těmto konspiračnímteoriím vraceli rasisté a xenofobové i v následujících letech a zejména nacité. Další byl John Bagot Glubb který prezentoval svoumyšlenku, že Židé jsou v moderní době všichni potomci „nesemitských Aškenázů“ anemají tedy na Palestinu sebemenší nárok na rozdíl od Palestinců (zdá se, žezapomněl, že židovská populace se z Palestiny nikdy nevytratila a nešlo tedy ozemi “prostou“ židovského obyvatelstva). Přitom veškeré průzkumy a zejména z roku 2006 pomocí DNA prokázaly, že Aškenázskážidovská populace nemá nic společného s Chazary, což je etnikumturkického původu. Potomci Chazarů jsou Kazaši. Výzkumy potvrdily i vědci z Ruska.RvRvRv

3 2
možnosti

R^ Chaos je obrovský a lidé by měli začít dělat jen to, co cítí, že dělat chtějí. Zákaz bojkotovat nějakou společnost je znakem absurdnosti současného uspořádání světa a zcela podporuji to, aby byl bojkot dále šířen, zákaz, nezákaz. Protože zavřít do basy celou populaci, to asi nebude ani pro ty darebáky cesta

3 3
možnosti
Foto

J21a22k61u64b 22R27o51t61h

17. 2. 2016 17:30

Dala jste palec nahoru prachsprostému lháři. On to ale o sobě asi neví. Jinak si tu záplavu informačních prasáren, které zde nakydal, nedovedu vysvětlit. Admini ale zřejmě nezasáhnou. Musel by jej někdo udat. Což nepředpokládám, že by někdo soudný udělal bez umazání. ;-€

6 1
možnosti

J24i12ř76í 41M66í59k70a

17. 2. 2016 16:46

Myslím, že článek je právě tak dlouhý, abych se vyhnul dojmu, že hovořím o kolektivní vině (sic částečně na adresu Chazarska to házím do jednoho pytle, ale to právě proto, abych poukázal, že Židé v Izraeli právě nejsou jeden pytel ani co do národnosti).

Jinak k Izraeli necítím nenávist. Domnívám se, že nenávistí trpí primárně ten, kdo ji vůči někomu cítí. Každopádně nechápejte to jako kritiku Izraele jako takového a všech Židů. Naopak se snažím vypíchnout, že v každé zemi existuje skupina psychopatů, kteří se nechovají ani v zájmu vlastní země ani jiných.

1 1
možnosti
Foto

Pane, samozřejmě máto právo na to nenávidět Izrael. Klidně nekupujte izraelské zboží. (Když to dokážete v dnešním světě rozpoznat).

Ale vy neuvěřitelně zevšeobecňujete.

Kolektivní vina neexistuje.

To už je všeobecné známé.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS