Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Plošný zákaz kouření nastaví všem majitelům restaurací stejné podmínky. Dnes to funguje tak (zejména v menších městech), že odvážlivec, který vyhlásí nekuřáckou hospodu, musí počítat s několikaměsíčním propadem tržeb, než se mu vytvoří nová klientela. Ne každý na to má rezervy a nervy.

1 0
možnosti
MB

Jasně, takže čeká na to aby mohl říct, " to já ne, to stát". Taková normální predposranost.

2 1
možnosti
JP

No, je to až neuvěřitelné, ale s tím našim jsem mluvil, a ten zákaz také vítá.

Argumentuje tím, že mnohem víc vydělá na rodinách s dětmi, co si po bruslení přijdou dát něco k jídlu, než na 6ti strejcích, co tam cely večer srkají pár piv a hulí jak komín.

Taky říká,  že ušetří 7 tisíc měsíčně za vzduchotechniku.

Ptal jsem se ho, tak proč si z toho neuděláš nekuřáckou restauraci sám?

A on logicky argumentoval, že nechce přijít ani o ty hosty, kuřáky.

Když to udělá, kuřácibudou chodit ke konkurenci. Když to zakážou všem, budou chodit jen hulit před dveře.

Tak takhle jsem to slyšel.

3 0
možnosti
AJŘ

Jen aby mu ten zbytek zákazníků nevyhnaly ty děti8-o.

0 0
možnosti
VS

Ja si myslim, ze blog neni o koureni, ale o svobode. Kdyz rybari (rybarovi?) zakazou chytat v rece ryby ( z nejakeho uslechtileho duvodu), reknu to je dobre a je mi to jedno, protoze ryby nejim a jsem houbar. Kdyz houbari zakazou vstu do lesa, Tak reknu dobre mu tak, mne to nevadi protoze ja jsem rybar. Kdyz myslivec nesmi lovit, tak je to dobre, protoze chudaci zviratka atd. a atd. No a ve finale budeme vsichni stastni a vubec nam nedojde, ze nesmime nikdo nic!

9 1
možnosti
JA

Je zajímavé, že jsem ještě neslyšel o kuřákovi, který by chtěl kouřit v nekuřácké restauraci.........Omlouvám se, slyšel, ale pan prezident asi může. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Já jsem také za svůj život dosud leccos neslyšela, ovšem neshledávám na tom nic zajímavého.

0 4
možnosti
PB

..... lidé nebudou milovat své zotročení ;-)!,- stát, vydávající tupá nařízení vo zákazech a příkazech budou mět lidi těžce na salámu,- pojedou si po svým, byť třeba ilegálně, stát a jeho sociální inženýrství budou ignorovat, nebudou respektovat bezduché zákony, nepodvolí se sankcím, budou se se státem soudit, hledat kličku, únik, vymezení se vůči státu,- ...... stát je svým počínáním v podstatě donutí vzepřít se státu a to nejen v oblasti nikotinismu, kofeismu, alkoholismu, drog (jak můžeme pozorovat již dnes) atd. atd. ,- ale též v jiných oblastech, kde si stát uzurpuje právo za občany rozhodovat co je dobré a co je škodlivé VEU !!!

2 0
možnosti
NM

...ruku na srdce při vyslovení slova ZÁKAZ na co si vzpomenete..zda jste to dodrželi a jak jste to obcházeli a s odstupem času jak na to vše nahlížíte;-O;-O..zde je můj pohled na tyto věci z pořekadla " když nejde o život tak jde o h...o"

0 0
možnosti
JH

pro autora

je logické, že hospodský na plošném zákazu vydělá- kuřáci nemají důvod jít do vedlejší hospody a hospodský ušetří na výdajích za úklid, zdá se tato úvaha laika někomu  chybná a proč  ?

3 2
možnosti
Foto

Je to tak. Ubudou náklady na údržbu interieru.

1 1
možnosti
JK

To, že jsou konstrukce zákazů kouření v různých prostorách (napřed zastávky, teď hospody) sociální inženýrství, je nepochybné Že to omezuje různé svobody, je nepochybné rovněž. Jestliže je nikotin nebezpečná návyková droga, a on je (je to alkaloid stejně jako heroin), pak by měl být zakázaný jako jiné drogy. To znamená především zákaz výroby a prodeje veškerého kuřiva. Zákaz užívat nikotin by měl přijít až v druhé řadě. 

Teď ke kouření. Jestliže kouř, popel a zápach z hoření tabáku v cigaretách a jiných tabákových výrobcích obtěžuje a ohrožuje nekuřáky, tím spíš by měla být zakázána především výroba, distribuce a prodej tabákového zboží ke kouření. To je rovněž nepochybné.

Dále - všechny námitky, že je to těžké, že by vznikl černý trh s cigaretami a poukazy na to, jak dopadla alkoholová prohibice ve 30. letech 20. století v USA, jsou liché. Jestli se chce ČR a potažmo EU vypořádat s kouřením a tím s užíváním návykové drogy jménem nikotin a chránit zdraví lidí, pak se musí vypořádat se všemi problémy plynoucími ze zákazu výroby a distribuce tabákových výrobků. Nebo jenom chce ukázat veřejnosti, že proti tomuto problému něco podniká a nejsnazší k tomu je cesta pomocí šikany konečných uživatelů kuřiva, tedy kuřáků. Ostatně diskuze pod tímto textem, kde si to rozdávají přívrženci a odpůrci kouření téměř hlava nehlava, je celkem názorný důkaz, k čemu takové zákazy vedou, a to ještě nevstoupily v platnost.

A na závěr se zeptám. Jestliže EU tak vehementně bojuje proti kouření, proč uvšechvšudy bohatě dotuje pěstitele tabáku? Nebo si snad EU myslí, když následkem jejích skvělých opatření významně klesne počet kuřáků, že tabák, který jeho pěstitelé neprodají na trhu výrobcům kuřiva, zpeněží třeba jako surovinu na salát?

1 1
možnosti
JM

J37i34ř57í 40M20í10k78a

11. 12. 2015 20:46

Cigarety jsou spolu s alkoholem velkým zdrojem daňových příjmů. Celá akce v době finanční krize není zrovna nejmoudřejším krokem.

EU se chová, jakoby snad zbrankrotovat chtěli :-):-)

1 1
možnosti
RJ

R12a43d53e85k 55J84a31r39o30š

11. 12. 2015 18:55

Doufám, že ODS a TOPka vyvinou v případě projednávání a schvalování tohoto "zákona" stejně urputné obstrukce jako v případě EET. Jinak to u mě nejsou pravicové strany...

2 0
možnosti
JS

Váš článek je jedním z mnoha, které se snaží spojovat zlozvyk kouření cigaret s principy svobody. Ne. Kouření není vyjádřením svobody, kouření je pouhým zlozvykem, na nějž se snadno získá závislost a na které je založen cigaretový byznys. NIC VÍC TO NENÍ.

Ve svém článku jste se dokonce dostal do naprosto absurdních rovin, což si zřejmě vůbec neuvědomujete. Například píšete, cituji: "Ilegální obchod s drogami, kam se může zařadit i obchod s cigaretami, je velkým ziskem pro mafie, které jsou se státem provázány. Proto jsou drogy zakázány."

Takže povolíme drogy, abychom snížili zločinnost a omezili mafii? Dokonce říkáte, že tabák je tak návykový, že "se zákazy pravděpodobně přibude násilí, vražd a jiné zločinnosti". Takže budeme podporovat kouření, abychom snížili zločinnost?

Navíc přirovnáváte kuřáky tabáku k nepříčetným narkomanům. Takovou argumentaci nepoužívají dokonce ani nejmilitantnější odpůrci kouření ;-D

5 3
možnosti
JM

J97i71ř50í 13M78í83k18a

11. 12. 2015 19:04

Ano jsem pro povolení všech drog, jak tomu bylo po tisíce let.

Já nepřirovnávám tabák k narkomanům. To už za mě udělaly vědecké studie. :) V některých zemích je nikotin v kategorii tvrdých drog spolu s heroinem. Zakažte tabák a podíváme se na tu poklidnou veřejnost :-) Cena by stoupla 10 násobně. Čili motivace i ke krádežím. Myslím, že pak není důvod, aby to mělo stejné dopady na chování jako heroin. Sic absťák z tabáku nebude mít tak silné fyziologické projevy. Dnes cigarety koupíte na každém rohu, tak proto myslím žádné moc divoké efekty nevidíme.,) Ale pro někoho může být cigareta jediný důvod, proč ještě nezabil svou manželku.

Je to zlozvyk ale to je i přejídání se. Já pozoruji i v případě obezity podobné drápky legislativy zasahovat i do toho.

3 0
možnosti