Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozumím naprosto přesně tomu, kdo říká, že tenhle článek je slátanina a těžko čitelná kravina. Ale rozumím skutečně i tomu, co tím článkem, Jiří, vyjadřujete. Váš zcela zřetelný pocit, že na tom všem něco pravdy je, je správný. Potíž je jen v tom, že nehmotné (přesněji řečeno jemnohmotné) entity, útvary, stejně jako astrální bytosti, jsou pro většinu lidí "španělskou vesnicí" a naprosto neprobádaným světem. Díky tomu je pro nás tak obtížné rozlišit pravdu od bludu a fantazie.

Chtěl bych tu podpořit zejména ten názor, že důležité je nepodléhat strachu a negativizmu. Udržme si a posilujme svou lidskost, moudrost a duchovnost v tom nejprostším a nejčistším smyslu. To je jediná naděje. Buďme radostní a temno se rozprchne samo jako tma před plamenem svíčky.

Dovolím si malý citát z knížky, která mimochodem podrobně objasňuje i zmíněné jemnější úrovně reality a paralelní světy:

"Udržujte krb svých myšlenek čistý, tak založíte mír a budete šťastni!"

  (Ve světle Pravdy)

0 0
možnosti

Kvůli Petrovi Ch. není třeba jezdit do Peru, teď je v Chorvatsku, ale příští týden ho můžete navštívit na některém semináři, či meditaci u nás.

Za druhé, vy tomu říkáte entity, celkem dobrý název, říkáme jim elementární bytosti a krásný text o nich napsal M. Pogačnik, Slovinec s úzkými vazbami na náš středoevropský prostor, zvláště Čechy. A samozřejmě náš Kozák popsal tyhle bytosti parádně, však se vyskytují ve všech kulturách napříč světem.

Na článku jste si dal záležet, na tomhle zabedněném serveru bych ho nečekal..:-)

1 0
možnosti

Tohle je určitě z nějakého uzavřeného pavilonu některé z psychiatrických nemocnic - včetně onoho Chobota-robota...

0 0
možnosti

Šmarjápanno... na islám pohlížím velmi skepticky, natožpak na islamisty, nicméně Váš článek vážně není ke čtení. Za prvé píšete islám (a odvozená slova) s velkým počátečním písmenem (což se laskavě račte odnaučit, protože je to špatně); a za druhé, což je ještě horší, píšete příšerné nesmysly. Vzpamatujte se, člověče!

0 0
možnosti

J26i75ř11í 69M75í31k60a

4. 9. 2015 19:18

No já si myslím, že to není podstatné. A to jste měla vidět ty překlepy, co jsem pak opravoval. 

Ale islám myslím není špatný. Islámismem ale myslím tu militantní verzi (wahabistickou whatever se to přesně píše, která pochází ze Saudské Arábie). Dal bych si pozor se nezamotat do duality podporovat/odmítat islám jako takový. Na tomhle se rodí právě ta xenofobie, která je taky něco otřesného.

Jinak já mám rád sci-fi. Ne každý rád sci-fi. Ať je to pravda nebo ne, jako příběh mi to přijde na úrovni Asimova, P.K.Dicka.

0 0
možnosti

s tím,že to co se děje, se děje na něčí popud je řekla bych jasné, ale jinak.. 8-o

0 0
možnosti

J80i34ř39í 49M17í16k17a

4. 9. 2015 19:11

To je v pohodě. Je to něco k zamyšlení. Podstatné je myslím to, že je to záměrně na něčí popud.

0 0
možnosti

J44a50r27a 53R44a78n21k

4. 9. 2015 18:58

Priste, nez se vydate na "trip) - a urcite jste na nem byl prip psani tech "moudrosti".... a zAcnete psat, mel byste mozna i vice cist, pro zacatek zkuste Huxleyho "The Doors of Perception", A ANI NA TO JEDNA KNIHA NESTACI .....pak se dejte do psani o LSD.

1 0
možnosti

J78i54ř84í 27M29í90k12a

4. 9. 2015 19:07

Tu knihu jsem četl. Kromě i jiných knih od Aldouse Huxleyho. Četl jsem i něco málo od Juliana Huxleyho, jeho bratra, což ale byla literatura faktu (mám o tom článek...Brave New World zjevně byl inspirován jeho bratrem)

Nerozumím ale vaší připomínce. Já to vidím v souladu s tím, co jsem psal. Na tripu bych asi práci s editorem nezvládl. Zkoušel jste "na tripu" používat počítač? :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS