Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GJ

Řada firem, které spolupracovaly s Hitlerem, jsou dnes znovu na světových trzích určující. Je to více, než zajímavé. Hitler zemřel, ale jeho dobrým kámošům se daří fajn. A pravděpodobně by si dali "opáčko"... Vždyť kdy jindy je možno tak velkolepě přijít k penězům, jako ve válce?

Příklad? Farmaceutické firmy Bayer, Hoechst, Basf. Ale to je JENOM příklad. EU

2 1
možnosti
Foto

Porscheho mezinárodní soud osvobodil. Nespáchal nic proti lidskosti. To, že konstruoval tanky není zločin.

1 0
možnosti
LN

..já nic takového netvrdím...jen jsem přidal jméno ferdinanda porsche na seznam lidí...kteří...spolupracovali...v tomto případě konstruovali...tak říkajíc s nadšením....

0 0
možnosti
JM

J75i77ř90í 70M36í85k80a

28. 3. 2015 19:08

Jo také se mi vybavují tyto různé příklady ať už z Británie, USA ty politiky a byznysmany, bankéře, kteří nacistické Německo podporovali dokonce i v době války USA s Německem.

Hitler se myslím jen ujal role, které se tu někdo ujat musel - odrážel rasismus a xenofobii celého světa. Britský král musel dokonce po válce abdikovat, protože mu vyjadřoval podporu i za války, ať ji prý vyhraje.

3 2
možnosti
Foto

Pane Miko, kecáte jak starý bolševici. V době války, žádná firma se neodvážila obchodovat s Německem. Protože na dovoz do německa bylo vyhlášeno embargo.  Ono také moc nešlo, protože mezi V. Británii a Německem je moře a to stejné je mezi USA a Německem. Britský král neabdikoval kvůli výrokům, ale proto, že si našel neurozenou, rozvedenou ženu. ;-D

1 0
možnosti
JM

J91i63ř60í 74M23í52k39a

28. 3. 2015 21:42

No ad král Edward a rodina Winsorů více píše bolševická BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2701965.stm

Embargo nebrání ani dnes nikomu v ničemu :) (Firmy v ČR už s vědomím české vlády dodávali zbraně na Ukrajinu. Nazvdory embargu. )

Dědeček Bushe byl například po válce za spolupráci s Hitlerem odsouzen dle zákona o spolupráci s nepřítelem. Dle BBC starý Bush během války plánoval v USA fašistický převrat. Vše je dostatečně myslím zdokumentováno, jen malý zájem si tím kazit obrázek o tom, že to všechno bylo pouze o Hitlerovi. IBM se omluvili. Po letech. Oni dělali ty kartičky (děrné štítky) pro vězně v koncentráku. Jejich počítač byl sestrojen, aby počítal, jak dlouho přežijí dle jejich hmotnosti, věku atd.

Nevím, tohle je všechno dohledatelné, co jsem psal. O svatbě s popelkou nic nevím.. Ale snad pomůže si nedávat Západ až tolik na piedestal.

2 1
možnosti
Foto

Já taky dám jeden příklad  země, která vyzbrojila Hitlera a  do doby než byla sama napadena zásobovala Hitlerem vše potřebným pro vedením války a to od kůže až po ocel, obilí a byla to SSSR. :-)

1 0
možnosti