Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XX

LAPD

31. 7. 2012 7:38
Pravda z jineho uhlu

z lehce mirne odeznivajici schizofrenie Vam TLESKAM. ;-)

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

30. 7. 2012 9:44
Ajťáci by se neměli vyjadřovat k ekonomii

Stejně jako se ekonomiové nevyjadřují k hardwaru a softwaru.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 7. 2012 10:26
Re: Ajťáci by se neměli vyjadřovat k ekonomii

Ajťák by měl především vědět jak funguje proces komprimace... (a v podstatě jenom tak že určité segmenty souboru kde jsou definovaná pořadí 1 a 0 jsou nahrazeny 1 jedničkou nebo jednou nulou.)

Nevýhoda je v tom že něco (třeba video) efektivně komprimovat nelze protože takových sekvencí je tam prostě málo.

(jde vyrobitalgoritmus který bude zkracovat na delší sekvence (třeba 3 bity a tím rozliší víc sekvencí... ale pak jde o značkování... a obecně o tom jaká efektivita v tom bude)

0 0
možnosti
BD

Béda47

30. 7. 2012 9:08
zákony jsou takové, jaké si vymyslíme

Samozřejmě tou základní omezující veličinou v každé teorii je člověk a jeho realativní poznání. Bohužel v tomto poznání má zase člověk i lidsvo tendenci vše povyšovat na absolutní poznání a pravdu. A tak víme je to, co dokážeme nějak pochopit. Vše ostatní je neuchopitelné a dosud nepoznané. A tak to chodí nejen ve vědách technických,ale i ve vědách dosti abstraktích a společenských. A  vůbec nikdo dnes neví - kam se ta naše zemská společnosti bude ubírat dále. Obrovským pokrokem, který je katalyzátorem vývoje, je dnešní doba informatiky a propojeného světa. Je to také obrovská klika, že jsme se dostali do této fáze vývoje a lze na něčem stavět. Paradoxem je, že ve jménu pokroku se vládní systémy snaží veškerý pokrok zadusit. Typickým příkladem je současná hospodářská a finační krize. Prozatím není taková síla k dispozici, která by změnila nazírání na řízení společnosti a tak si musíme ještě nějalu chvilku počkat. Ale zastavit již nic nelze. Jen zpomalit a o to se všechny vlády snaží.

2 0
možnosti
JM

Jiří Míka

30. 7. 2012 23:39
Re: zákony jsou takové, jaké si vymyslíme

Ano, zákony děláme my. Můžeme se domluvit na jakémkoliv systému.

Moc mi na to sedí citát - "vím, že nic nevím". EU tvrdí, že ví, jak bude vypadat svět za 50 let. ČR také už ví, že 2050 dokončí tříproudou dálnici D1. Ale bude se tou dobou  jezdit po zemi? :)

2 0
možnosti
PH

petrph

30. 7. 2012 8:38
díky za nádhernou přednášku

Jsou to strašně zajímavé informace i nádherné hypotézy možného rozvoje. Snad jenom dodat (a snad budete i souhlasit), že tyto síly působí pouze na subatomární úrovni.V naší makroprostorové  realitě platí naštěstí stále zákony mechaniky pana Newtona  jakož zde platí i ekonomické zákony ,které postuloval třeba pan Smith- a v nich se nic kvantově nepočítá,a peníze by se tedy (stejně jako kameny, zlaté cihly, vejce kapky vody, nebo třeba i lidé) neměly nepozorovaně vznikat a zase mizet. Že se tak i někdy v bankách děje, to asi s kvantovou mechanikou nemá nic společného:) Spíše to má něco společného se systémem letadlo známého z pyramidálních her.

Kam nás dovede vědecké zkoumání kvantové mechaniky zatím nevíme-připomeňme třeba povídku S.Lema Pánův-ve které se vědcům podařilo na subatomární úrovni vytvořit kvantovou absolutní zbraň-ale jen na této úrovni,na vzdálenost    statisícin milimetru byla pak reálně použitelná

2 0
možnosti
VV

vavil

29. 7. 2012 21:59
Karma

Věřím tomu, že jste racionální a přesto můžete své myšlenky vyjadřovat iracionálně.Někdo řekne o obrazu na zdi, že je to mazanina a druhý za obraz vysolí několik milionů.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

29. 7. 2012 21:10
nejde o virtuální peníze

Emise peněz smysl samozřejmě má, kdyby od počátku lidstava byla stále stejná peněžní zásoba, tak peníze neexistují. Naopak rozumná trvalá emise peněz je nutná pro hospodářský růst a růst životní úrovně. Podmínkou je, aby emise peněz byla podložena růstem výroby a nabídky na trhu.

http://hlavaty.blog.idnes.cz/c/281371/Fatalni-asocialnost-levicoveho-mysleni.html

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

29. 7. 2012 21:23
Re: nejde o virtuální peníze

To je samozřejmě omyl způsobený mediální masáží.

Přečtěte si například "Peníze v rukou státu" nebo "Soukromé peníze."

Princip státních peněz a centrální banky je způsob jak nás stát okrádá inflačním zdaněním.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

29. 7. 2012 20:58
Proč předpokládat?

konstantní rychllost oběhu peněz?

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

29. 7. 2012 20:42
Děs a hrůza

Tady to pejsek s kočičkou s vařením opravdu přehnali. Smíchali se zde nesmysly s nedostatečným pochopení snad všech zmíněných oborů, do toho libovolně vybrané a interpretované citáty. Šílenství. Asi jako když člověk neumí počítat do deseti a snaží se násobit sedmiciferná čísla. Tak je autor nahradí tím co chápe, tedy jednocifernými.. přeci pořád jsou to taky jenom čísla a posléze výsledek považuje za ekvivalent výsledku opravdového. Musíte více číst a méně kombinovat nepochopené koncepty. To berte jako dobře míněnou radu.

5 0
možnosti
L

lesicatko

29. 7. 2012 21:20
Re: Děs a hrůza

:)

Tu už dobre mienené rady nepomôžu, konšpiračné teorie , konfirmačný bias a pod vytvarajú zaklad nových naboženstiev , ked už staré doslúžili...

Sme mýtofilné a len sčasti racionalne tvory...

0 0
možnosti