Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

27. 12. 2009 15:34
-

R^

0 0
možnosti
J

JeanPaulGaultier

27. 12. 2009 15:27
Karma

R^

0 0
možnosti
M

mayca

27. 10. 2009 20:03
plýtvání

Je evidentní, že o ekologii tu ve skutečnosti nejde. Šetřit energii úspornými žárovkami?? Možná by stačilo jen energií neplýtvat! Zboží se vozí sem a tam, balí se do několika vrstev plastových obalů kde polovinu navíc zabírá vzduch, balená voda se dopravuje letecky přes půl zeměkoule a zase naopak, otevřené chladící pulty v obchoďákách jedou celý den, všude světelné reklamy, tuny reklamních papírů, které se tisknou a pak rovnou vyhazují..... Já jsem "ekolog", i když to už je dneska vlastně hanlivé slovo, prostě: snažím se zbytečně neplýtvat, šetřit přírodu... Ale aby mi někdo přikazoval, čím si doma svítit, když skutečné plýtvání se evidentně odehrává úplně jinde? Je mi z toho smutno.

0 0
možnosti
N

nobi

27. 10. 2009 20:32
Re: plýtvání

Tak to je přesné. Souhlas. O ekologii nejde, jde o zisky z ekol.daní pod pláštíkem ekologie.V

0 0
možnosti
W

wiki5.5

27. 10. 2009 5:06
karma

R^

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

26. 10. 2009 15:20
větrníky

a sluneční elektrárny jsou zlaté doly pro provozovatele.Elektřina z nich se musí vykoupit i když třeba není vůbec potřeba a za garantované ceny které jsou mnohokrát vyšší než elektřina z tepelných nebo jaderných elektráren. Zisky tak zvané ekologické výrobě el. zaplatí obyčejní spotřebitelé.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

26. 10. 2009 14:32
antikarma

Podobné protiekologické názory jsou v ČR bohužel díky prezidentovi běžné. Ve světě ovšem tyto názory jsou dost exotické a vzbuzují údiv, jako třeba komunistické bláboly.  Ve skutečnosti jde totiž o směsici zavádějících ideologických tvrzení a polopravd. Například není pravda, že by všechny peníze za povolenky CO2 z Japonska získal ČEZ ( a není to za účelem dividend akcionářům). Slyšel autor někdy o programu Zelená úsporám ? 

Ve světě dobře vědí, že změny klimatu jsou velmi závažnou záležitostí, máme jen jednu Zemi, pokud si ji lidstvo zničí, nemá se kam přestěhovat. Ten kdo ničí Zemi ostatním a dopomáhá k růstu různých katastrof (záplavy, sucha, tajfuny...) má být poprávu nějakou daní postižen. Proč by odškodnění měl platit jen ten, kdo způsobí škodu druhému přímo osobně?

0 0
možnosti
O

oskarxy

26. 10. 2009 16:18
Re: antikarma

....ehm, samozrejme souhlas - ale všechno jsou to obecne řeči. Založene na stejnem principu jako víra, naboženství a katolická církev - také mluví o dobru a lásce k blížnímů a upalovali, můčili, podnikali nájezdy proti každému kdo se jim nelíbil (nejen do Jeruzalema proti Al-kajde:), ale i proti ortodoxnim, anebo i katolikům odmítajícím papaže..atd, škoda mluvit). "ten kdo ničí planetu" - je kdo a čím? A čím je to podložené? Jako jasně nemluvím o někom kdo vypuští radioaktivní odpad do potoka, tam je to jasné. A duležitejší - kdo to určí a kdo zhrabne peníze. Všechny (skoro) alternativní produkty jsou energeticky neučinne a drahe a dotují se. Třeba biopaliva - ponechme bokem hlad ve světe a podobně, ale vědel jste že na výrobu 1l biopaliva je potřeba 0,85l benzínu? Nebo že energie z věterných elektráren je dotována a 3-krát víc za ní dostava jeji vyrobce, jako třeba z jaderne - ktera ješte navíc platí ekologické daně a jiné poplatky, od kterých je tato ušetřena?

0 0
možnosti
RS

Romale Shalom

26. 10. 2009 13:56
Souhlas

Já osobně se trochu považuju za ekologa, A tohlecto považuju za buzeraci a kazení dobrého jména všem milovníkům přírody. Mně jde spíše o to, aby se do řek nevypouštěly různé toxické sračky nebo aby se nepohazovaly odpadky po lesích atd...

Ale tyhle "ekodaně", nahrazení žárovek zářivkami (obsahující rtuť) nebo různé zákazy a příkazy jsou akorát mocenský prostředek.

A co se týče globálního oteplování, tak k tomu jsem chladný. Klima se v historii měnilo. V dobách dinosaurů bylo tepleji něž teď, a naproti tomu relativně nedávná doba ledová. A navíc, v v období 1000-1300 bylo taky tepleji a naopak v 17. století bylo chladněji.

0 0
možnosti
SS

Svent

26. 10. 2009 13:54
Zdravý rozum..

Zdravý rozum byl je a bude vždycky v menšině, sám nejste pane Míko, já jsem s vámi a to už jsme dva ;-D

0 0
možnosti