Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

MoMo1000

28. 7. 2009 17:15
Aaa thiomersal :-D

Mám rád Vaše příspěvky... ;-D a teď pár poznámek...

1) Vakcína dosud není, tj. nevíme, jestli bude obsahovat thiomersal

2) Virus A H1N1 vypadá celkem v pohodě, co se týká průběhu onemocnění. Jsou dva problémy - může zmutovat na něco horšího (nedejbože) a je vidět, jak se rychle rozšířil díky volnému cestování (obzvlášť díky letecké přepravě). Z toho částečně pramení všechna ta nejistota atd.

3) Připusťme jako hypotézu, že za mediální masáží stojí také farmaceutické firmy. Zde je ovšem cíl jednoznačný, prodat vakcíny státům a utržit za ně peníze. Farmaceutickým firmám bude jedno, jestli dojde k očkování nebo ne.

4) Stát, který nakoupí vakcíny se bude muset rozhodnout, jestli bude očkovat nebo ne a zde věřím, že bude rozhodovat o něco zodpovědněji (nakoupené je má za "naše" peníze, tj. to že je koupil ho nepálí).

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

28. 7. 2009 17:19
Re: Aaa thiomersal :-D

5) A to, že nějaký stát vypustí informaci o plošném očkování, ještě neznamená, že ji provede. Spíš tím dává najevo, že je připraven pomoci, kdyby bylo nejhůř, a obhajuje proč utratil X milionu eur/dolaru za vakcíny...

Hezký den a neřešte to tak, jsou horší věci než thiomersal a potkáváte se s něma na každém kroku ;-)

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

28. 7. 2009 17:06
Jsem si opět vzpoměl na úsporné žárovky.

Ty totiž uspoří elektrickou energii. Ale v celkové součtu všech energií nikterak. Použitá žárovka se ještě musí likvidovat jako nebezpečný odpad, pro obsah rtuti. O ekologii nemluvě a o zdraví Číňanů, kteří musí těžit rtuť ještě méně.

Stále nechápu ta přirovnání ke Španělské chřipce, když tehdy neexistovali běžná antibiotika. Ta jsou přitom účinná. Vyjma u slabších a ohrožených jedinců.

0 0
možnosti
RC

buzzfuzz

28. 7. 2009 17:13
Re: Jsem si opět vzpoměl na úsporné žárovky.

No antibiotika na chripku nezaberou. Ty pomáhají jen proti bakterialnim infekcim a chripka je vir. Ale jinak naprosty souhlas s autorem. Ockovani ano, ale pouze u chorob, ktere zabijeji plosne (TBC, tyfus,...) ne jen slabe jedince (chripka, angyna,...)

Na nejlepsi lek na chripku je nadopovat se vitaminy (ovoce, zelenina) a pred spanim 2dcl svaraku nebo grogu a potit se, potit se, potit se.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

28. 7. 2009 14:35
Chřipka není mor.

Vůbec nechápu to blbnutí s chřipkou.

Takových pandemií už bylo...

0 0
možnosti
A

axax

28. 7. 2009 14:24
K očkování obecně:

http://blip.tv/file/2224472

0 0
možnosti