Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Eles

18. 7. 2009 12:00
Mno,

ta hysterie okolo rtuti je bublina stejně jako hysterie z ptačí chřipky. Nelíbí se mi ani jedno. Nějaká plošná vakcinace se v současné době jeví jako zcela zbytečná (jde jenom o hnusné podlehnutí tlaku byznysu). Naproti tomu, kdyby skutečně byla potřeba, není třeba se ničeho bát. Rtuť sice neurotoxická je, ale organismus snese daleko jiné dávky než tu v jedné trapné vakcíně...

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

18. 7. 2009 14:21
Re: Mno,

Doporučuji opravdu si projít mnou uvedené materiály, protože potvrzují nebezpečnost i jedné jediné vakcíny. 

Pravděpodobně záleží na predizpozicích. A menších efektů si ani nemusíte všimnout..  Myslím, že toto potvrzují vědecké studie konzistentně již 20 let.

Myslím, že o bublině kolem rtuti se dá hovořit jen v USA, kde se o tom diskutuje v médiích o něco víc než vůbec oproti ČR :)

0 0
možnosti
EK

Eles

18. 7. 2009 15:59
Re: Mno,

Já se na ty odkazy samozřejmě díval a stále jsem přesvědčen, že jde o hysterii. Víte, na světě skoro neexistuje látka (sloučenina), o které by bylo s jistotou prokázáno, že je za všech okolností zdraví neškodná. Rtuť, hlavně její organické formy jsou rozhodně škodlivé a ví se už strašně dlouho, že zejména pro těhotné ženy resp. vyvíjející se plod. Jenže ona je zároveň přítomná všude možně... Panika je zbytečná, každý si může najít nějakou sloučeninu, která je škodlivá a přitom se z jiných důvodů běžně používá a pořádat skrz ní křížovou výpravu...jenže průměrná doba dožití se stejně stále prodlužuje a stále se rodí méně postižených dětí... Ty výsledky ze studií jsou vesměs experimentální nebo na hranici statistické významnosti, neřikám, že je zavrhovat, ale rozhodně nepřeceňovat...

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

18. 7. 2009 17:30
Re: Mno,

Z dostupných zdrojů je ale znát, že ten samý výzkum zkoumající jiné jedovaté kovy neměl tak destruktivní účinky jako rtuť. Tedy že rtut opravdu velmi vybočuje, co schopnosti poškozovat mozek. Ten rozdíl byl nesrovnatelný..

Jinak samozřejmě by se mohlo řešit jiné zdroje a rizika. Ale proč se řeší proboha tedy oxid uhličitý, který je naopak životu prospěšný ?  A proč rtuť není tedy pořádně otestována, když v jiných případech je nám zakazováno něco, kde rizika nejsou známa (např. přírodní sladidlo Stevia)?

Když tu máte odporující si studie.. jedna říká,že rtuť je nebezpečná i v malém množství a jiné studie říkající, že rtuť je naopak prospěšná zdraví, tak by si to měla akademická komunita ujasnit. Kupodivu ten zájem tu není nic ověřovat a rozhodně to není bublina. Když si vygooglujete "vakcíny autismus" najdete víceméně  jen moje články :) O tomto skoro ani nikdo ani neví, takže já bych o mediální bublině nehovořil. Já opravdu nemám takovou mediální pozornost, abych toho byl schopen.

0 0
možnosti