Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maudite

3. 4. 2009 5:25
Zajimave

ac knihu a problem neznajic, dokazal jsem se s nim vyrovnat uz hodne davno a vypracovat teorii zivota v bilych mistech statni spravy.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

17. 3. 2009 12:26
sebereflexe?

některé pasáže jsou pro mne v podstatě nepochopitelné, ale na některé si dovolím reagovat. Já osobně patřím nejspíše do kategorie těch milionářů co chodí v hadrech a jezdí levnými auty. Je fakt, že jsem si nedávno koupil v outletu v Orlandu na Floridě svoji první fleesku od nike ,ale to jen proto, že stála po všech slevách z původních 60 dolarů nakonec 10 dolarů a to jsem vzhledem k docela slušné kvalitě ohodnotil jako rozumný nákup. Pozoruji však, že jak u nás ,tak v americe žije hodně lidí chodících v hadrech a jezdících levnými auty nejsoucích milionáři a zároveň netrpících popisovanými útrapami. Je tedy fakt ,že to většinou nejsou médii oblblí a zhulení týpci jako vy, ale povětšinou buď strejdové co maji života plný kecky a musí se starat o rodinu apod. a nebo lidé mající jinou náplň života (ať už podle někoho správnou či ne). Dále se mi líbí že na tuto "pravdu" o světě přišel jako vždy na vše první rusák, používající ale americké reálie (nebo je snad v rusku obvyklé jméno Jones?)

0 0
možnosti

Jiří Míka

17. 3. 2009 17:14
Re: sebereflexe?

Nepřišel na to první Rusák. Jen jsem já četl jeho knihu. V jněkterých iných  knihách se asi dočtete to samé. Jen od Pelevina je to velmi pěkně a výstižně napsáno a unikátní myšlenky v tom možná jsou také.

Americké reálie jsou tam z toho důvodu, že je svět globalizovaný a Rusko se v tomto dost západním zemím podobá. V knize se o žádných antipatiích k USA nedočtete. Naopak.

Jinak článek není o tom, že nemáte kupovat značkové zboží, ale otevřít oči k té manipulaci, kterou televize je. To není nadsázka

0 0
možnosti

Kolumbo

17. 3. 2009 10:16
Člověče,

co jste to sepsal, to se nedá číst! Sám jste ideální realizací své "wow" konstrukce. Pokud byste nebyl, prostě byste vypnul televizi, našel si okruh přátel které byste nehodnotil podle televizí vám implantovaného souboru vnějších znaků  /ani byste je neznal/ , žil byste šťastně a nic by vám nekalilo optimistický pohled do budoucnosti. Nepotřebujete přece vědět,  že je na světě 6.5 miliardy lidí. Středověkký člověk taky o světě nic nevěděl , znal jen lidi ze své vesnice, pěstoval "přirozené" mezilidské vztahy, minci za celý život nespatřil a proto byl zřejmě celých třicet let které prožil, než zemřel na mor šťasten. Žijte tak také, vykašlete se na internet - nebudete manipulován a  - wow! na život vyzrajete!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS