Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tom-T45

17. 1. 2009 22:48
Vejce - slepice

Celé mi to připomíná diskuzi o tom co bylo dřív, jestli vejce nebo slepice. Jestli si začal Izrael nebo Palestinci- historicky o už asi dohledat nelze, protože o konfliktech mezi izraelci a pelištejci se píše už ve starém zákoně. Každá strana má svou pravdu viz. http://www.palestine.cz/ a na druhé straně http://prague.mfa.gov.il/mfm/web/main/missionhome.asp?LanguageID=90&Question2=&MissionID=18&MissionID=. Kažá strana popisuje zvěrstva té druhé - http://cs.wikipedia.org/wiki/Guš_Katif (Palestinské útoky) nebo http://www.palestine.cz/?strAction=anouncementDetail&id=142.

Každopádně, arabové si nasrali do bot napadením Izraele den po jeho vzniku - jak se říká, první dojem je nejdůležitější. Velkým problémem je demografický vývoj v Gaze. Někde jsem četl že počet obyvatel Gazy v roce 1948 byl kolem 370 tis. nyní je to přes 1,5 mil. Průměrná palestinská žena má prý 5 dětí. Nechci zpochybňovat právo jakékoliv ženy rozhodovat o počtu svých dětí, nicméně za podmínek které vládnou v Gaze

0 0
možnosti
LM

Aaron71

17. 1. 2009 22:50
Re: Vejce - slepice

Pelištejci (Filištínští) nemají z dnešními "Palestinci" nic společného. Ti dnešní jsou potomci arabů a beduinů. Filištínská krev koluje spíš v tělech křesťanských libanonců.

0 0
možnosti
AB

Alexus

17. 1. 2009 19:22
Ucebnicova ukazka manipulace autora !!!

Clanek je jako vystrizeny s ukazky Goebelsovske manipulace.autor pise velmi slusne.....nuti jakoby  k premysleni , ale zaroven v clanku uvadi mista,kde nam PODSOUVA svou pravdu, videa a zdroje neduveryhodne ( OSN - Abu ZAID - Teroristicka spina ve sluzbach OSN, rika jen,co dela Izrael spatne...absolutne neni schopny porovnavat..Izrael - PAlestina, napr. osetrovani nepratel v Izraelskych nemocnicich....dovedete si predstavit neco takoveho v palestinske nemocnici ???.....zamlcuje podstatne skutecnosti predchazejici primeri mezi Izraelem a HAmasem a to naprosto zistne (HAmas,pry dodrzoval primeri...ale ze 6 let predtim strilel tisice raket,tak to uz nam rici zapomnel.....proste a jednoduse..hraje na city.....jedna se o snusku lzivych dezinformaci, maskujichc se jako fakta......FAKTA by to byla v okamziku pane autore..kdyby jste NEZAMLCOVAL co tomu predchazelo.....kdyz by jste byl schopen si priznat, ze OSN je ovladana Arabskou klikou, ktera neni schopna se podivat PRAVDe do oci....

0 0
možnosti
AB

Alexus

17. 1. 2009 19:24
Re: Ucebnicova ukazka manipulace autora !!!

Anebo je sam autor, obeti manipulace te casti medii, ktera nam ukazuje palestince jako ty chudacky, keri za nic nemuzou ( Civilistu je mi lito,ale co si zvolily to maji )

ALe to uz je pak autoruv problem..valku nejde resit CITY....

0 0
možnosti
S

stedrik

17. 1. 2009 18:50
a bodejť by do gazy pouštěli novináře

ti se celý třesou na snímky,co jim bojovníci hamásu předchystaj,aby dostali co nejvíc pičifukových cen.Tytéž novináře celých 8 let nezajímalo kolik raket dopadlo na jejich města a co tam způsobily.Novináři,to je sebranka,co za velký diety je schopná napsat článek a ještě večer ho poslat do 2 odlišných redakcí.Jednou s popiskem pod fotkou palestinský chlapec krvácí vinou střepinou granátu a podruhý s popiskem zraněný chlapec se zranil při vítání vojáků.

0 0
možnosti
MJ

osa

17. 1. 2009 20:14
Re: a bodejť by do gazy pouštěli novináře

novinaři nejsou jediní, které izraleští okupanti drží na hranicích. Kromě nich v Egyptě a Izraeli čekají na povolení vstupu do Gazy i desítky lékařů. Co napíšete na adresu lékařů...

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

17. 1. 2009 17:29
Dobře napsané

Koukám, že tzv. oponenti zatím argumentují pouze ve stylu "si děláš srandu?"

Izrael právě poslal do luftu stovky tun humanitární pomoci a nadále ostřeluje budovy OSN. To si holt beztrestně mohou dovolit jen vyvolení.

Hamas je pro Palestincem neštěstím, ovšem na druhou stranu - brání je někdo jiný?

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

17. 1. 2009 17:49
Re: Dobře napsané

týjo, stovky tun, a já myslel, že jim chybí. hmmm... Prosím, nemáš mokro v kalhotech ???

;-D (Y)(Y)

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

17. 1. 2009 17:17
si děláš srandu?

?

0 0
možnosti
PK

Ccecil

17. 1. 2009 18:09
Re: si děláš srandu?

Nedělá. On se už tak narodil. ;-)

0 0
možnosti
JD

drtinajan

17. 1. 2009 17:16
Zkuste

přece trochu uvažovat. Bez ohledu na jakékoliv mediálně přežvýkané a třeba tendenční informace je tu jedna objektivní a zásadní - Hamas má v programu likvidaci Izraele, pokud se toto nezmění, tak je Vaše argumentace hodně pochybná. Trochu mi - když to přeženu - připomínáte obhájce vraha který tvrdí že oběť se na něj před vraždou škaredě podívala. ....

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

17. 1. 2009 17:32
Re: Zkuste

Mně je zase jasné, že budete ignorovat obsah tohoto článku. Nic jiného vám totiž nezbývá.

Ale můžete klidně uvést, kde Hamas deklaroval cíl likvidace Izraele?

Podle mě je to jen nějaká vaše domněnka. Hlavně neuvádějte jako zdroj této informace nějakou pasáž z pořadu pro děti na propagandistickém palestinském televizním programu Hamas ani nějaké nekonkrétní vyjádření nějakých jednotlivců.

Tento konflikt má dvě řešení. Mír anebo totální genocidu.

Ta druhá možnost by byla katastrofou pro celý svět. Stojí to za to takto démonizovat nepřítele? Hlavně obyčejný Palestinec nemůže za Hamas o nic víc než občan CR za Paroubka či Topolánka nebo období komunistické minulosti Československa.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

17. 1. 2009 17:14
Gilbert Keith Chesterton:

Každá válka začíná protiútokem.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

17. 1. 2009 17:00
Ještě by bylo potřeba nalézt

"očitého svědka", který viděl, jak si Izraelci na sebe ty rakety střílejí sami.;-D Že by se žádný nenašel?;-D (V nejhorším pomůže teorie spiknutí, že takový svědek existoval, ale byl "umlčen tajnými službami".;-D Ach jo.

Mimochodem - palestinci (resp jejich zvolený zástupce Hamás (85%)) si ten "mír" představijí jak? Oni už uznali právo Izraele na existnci? Oni už uznali Izrael jako stát? Nebo se "mírem" rozumí, že izraelci dobrovolně "odejdou do moře"?

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

17. 1. 2009 17:13
Re: Ještě by bylo potřeba nalézt

Jyrka Mýka přemýšlí...pak ti odpoví. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

17. 1. 2009 16:56
smím ti říkat Jyrka Mýka ???

??

X (Y) X

0 0
možnosti
K

kion111

17. 1. 2009 16:50

běž s těmi svými teoriemi do(Y) ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti