Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

manawatu

8. 11. 2008 11:08
můj názor

pokud se podaří odtajnit definitivně zeměplochu,bode ihned po problému s energiemiR^Vzdraví nesmírní lidé cz

0 0
možnosti
T

Tonička

5. 11. 2008 16:27
Proč nepoužít ty pokročilé technologie ...

Éra změn nastala, je třeba ji využít, brzdící elementy zpomalují sami sebe.R^

0 0
možnosti
PK

Ccecil

4. 11. 2008 21:35
Tohle je neléčitelné

respektive, když je to tak jednoduché, nepovídejte o tom pohádky a zreplikujte to. viz MEG a velká blamáž, ostatně jak jinak než očekávaná. Jediný cíl bylo prodat knihu.

0 0
možnosti
MT

tuccy

4. 11. 2008 18:59
Ad vojenská vs civilní

další příklad jak to je s tím pokrokem je plynová turbína. Projekty civilních vozidel na plynovou turbínu velmi rychle umřely, protože strašně žere. To vojákům (zas až tolik a Americkým a Ruským) nevadilo takže to nacpali do tanků a lodí. Postupně se povedlo turbíny udělat přece jen méně žravé a spolehlivější (hlavně díky civilnímu letectví - komerční plynové turbíny vycházejí vesměs z proudových motorů), tím okamžikem se vyrojily všude po civilní sféře a díky pokroku v technologiích byly rázem lepší než ty vojenské (celkem není problém opatřit si 1MW turbínku jako UPS pro velkou továrnu).

0 0
možnosti
MT

tuccy

4. 11. 2008 19:03
Re: Ad vojenská vs civilní

Prostě a zkrátka: vojenské technologie mají nějaký "výrazný náskok" před civilem jen v oblastech o které civilní sféra z pochopitelných dvodů nejeví zájem protože jí jsou na nic (třeba zrovna Stealth, i když prvky se objevují v konstrukci civilních vrtulníků pro omezení hluku).

0 0
možnosti
TV

Witty1

4. 11. 2008 18:19
AAAA

NEJIZDA;-D;-D;-D;-DNeexistuje jidlo zdarma.

0 0
možnosti
MT

tuccy

4. 11. 2008 18:53
Re: AAAA

Jj, ale ta anglická zkratka se mi líbí víc :-)

0 0
možnosti
MT

tuccy

4. 11. 2008 15:47
Mimochodem

kdo ví co znamená to TANSTAAFL? Je to velmi užitečná zkratka pro různé "zázračné zdroje" a "zázračná řešení" ;-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 11. 2008 16:35
Re: Mimochodem

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 11. 2008 15:07
"genyjální vodhalení"

Proč do toho není zamíchán New World Order? 8-o Mělo by to větší "grády" ....;-D

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 11. 2008 15:09
Re: "genyjální vodhalení"

P.S. Právě jste, pane Míko, klesnul k Jirouskovi ... ten tu také kdysi "zkoušel" lidi na perpetuum mobile.

0 0
možnosti
EK

Eles

4. 11. 2008 14:36
Další z řady

Pravidelně tu přistávají mimozemšťané a zásobují armády pokročilými vynálezy. Navíc v kombinaci s konspirační teorií o ovládání světa a tutlání těch armádních supertechnologií. Zaprvé jste nenapsal nic nového a zadruhé, co ty armády vlastně tak super vyrobily? Stealth letadla není nic než povrch bez pravého úhlu, takže se pak musí experimentovat s tvarem, aby to dobře letělo. Samozřejmě utajení pak vybízí "badatele" k horečné aktivitě ve vymýšlení další konspirace. Dále musím podotknout, že kdyby někdo sestrojil přístroj, který vyrábí víc energie než dostává, není nic snažšího než to demonstrovat. Pokud se to někdomocný snaží utajit, nechápu, proč se cpou a budou cpát bilióny do efektivního využití jaderné fůze. A k tomu astronautovi - pravděpodobnost, že člověk onemocní psychotickou symptomatologií, je někým ovlivněn, účelově lže nebo chce má poruchu osobnosti je o (několik) řádů výš než, že sem jezdí natajno mimozemšťané 60 let. Závěrem: pořád jenom kecy, ale důkaz žádný...

0 0
možnosti
EK

Eles

4. 11. 2008 14:48
Re: Další z řady

Doplnění: trochu se opravím. Důkazy jakoby jsou, ale jde o "důkazy" (v uvozovkách). Fotky (v dnešní éře Photoshopu), videa (v době digit.efektů, kdy několik UFO reklamních spotů vytvořilo silný mumraj mezi záhadology) a tvrzení několika lidí (bývalý astronaut je sice důvěryhodnější než venkovský Joe Sixpack, ale pořád jenom člověk náchylný k výše zmíněnému). Převyprávěné svědectví neznamená NIC, stejně tak fotka. Až bude mimozemskou loď po přistání natáčet standartní štáb větší televize v přímém přenosu, tak začnu možná pochybovat.  Do té doby mi zbývá jen shovívavý úsměv nad mnoha články ve zdejší kategorii VĚDA (zvláštní paradox).

0 0
možnosti
MT

tuccy

4. 11. 2008 14:24
TANSTAAFL

Víra v "pokročilé vojenské technologie ke terým nemá civilní sektor přístup" odporuje dosavadnímu vývoji i třeba tomu, že ten "tajný" základní výzkum probíhá v civilu, armáda dělá aplikovaný a především zaměřený na to jak tu skvělou věc udělat dost malou a dost odolnou. Proto se některé technologie v praxi dřív uplatní u armády - protože na rozdíl od civilní sféry nesleduje při aplikovaném výzkumu tolik položku "a aby to stálo co nejmíň".

To ovšem neznamená že pozorování UFO s tajnými projekty nesouvisí - v 80. letech třeba bylo často z okolí Groom Lake hlášeno UFO trojúhelníkového tvaru. I když mu záhado-a a ufologové připisovali fantastické vlastnosti (jako obvykle), s nejvyšší pravděpodobností šlo prostě o prototypy F-117. Koncem 80. let "trojúhelníky" ustoupily "křídlům" - B-2 (a zase, hlášení UFOlogů hovořila o naprostých absurditách) - nemluvě o tom jako co všechno byl hlášen třeba zánik posledního stupně nosné rakety na nad naším územím.

0 0
možnosti
MS

Michal007

4. 11. 2008 14:07
Volná energie vakua

zmíněná v článku, kterou u nás roztomile propaguje třeba pan Wojnar, má zásadní problém s realizací. Pokud by princip fungoval, stačí od aparatury odpojit napájení a pojede to samo dál. Snažilo se o to již mnoho experimentátorů, ale ani jednomu to prokázat nepodařilo.

Takže je to jako v tom vtipu o cikánovi, co se snažil odnaučit koně žrát.  Skoro mu to vyšlo, ale tři dny předtím umřel.

Kvalifikovaná kritika je např. na http://hyperkrychle.cz/bearden.html

0 0
možnosti