Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

5. 7. 2008 22:15
posledni poznamka

OK, dojmy delate vy. Emocionalne tvrdite, ze v NY a New Orelans se federalni vlada odhalila a ze jedine vysvetleni (logicke!) ze maji cil zabijet lidi. Zadny dukaz, nic, jen narceni a podle me zkusenosti jenom lez. Tvrdite take, ze zachranarum bylo receno, ze oblast je bezpecna. To se nestalo a k tomu vam dam dokument, ktery se o tom zminuje, stejne jako se zminuje o tom, ze nikomu nebylo lhostejne zdravi zachranaru. 

0 0
možnosti
W

wiki5

5. 7. 2008 22:16
Re: posledni poznamka

Shortly after September 11th, the FDNY BHS teamed with representatives of the National Institute of Occupational Health and Safety (NIOSH) and the Center for Disease Control and Prevention (CDCP) to develop a Medical Monitoring Program for all members, in order to compare current results with past annual medical exams. Each firefighter filled out a computerized survey to provide exposure data (days worked at theWTC,tasks performed, etc.).Tests were also performed to evaluate firefighter hearing, lungs, blood, and urine form;Kelly,2002a]. Within days after the attack, the Mayor’s Office, solicited the San Francisco-based Bechtel Construction Company to evaluate safety conditions at Ground Zero and draft an accident prevention plan.

0 0
možnosti
W

wiki5

5. 7. 2008 3:20
Miko

rozhodne jsem nebyl naivni po nasi vice mene konstruktivni debate pred par dny, ze byste neco zmenil, ale tenhle clanek presahuje vsechno. Treba tahle veta: "A z této logiky je možné vyvodit, že jejich cílem není nutně zabíjet pro nějaký cíl, ale že samo zabíjení lidí je cílem samo o sobě." Po precteni takovehleho vyjadreni mam tisic chuti rict neco hodne jadrneho a sprosteho. Uvedomuji si, ze to k nicemu neni a ze jen podvadite nas i sam sebe, kdyz tvrdite, ze vlastne proti Americe nic nemate. Jste uplne na stejne strane barikady, jako byli komuniste v dobe jejich vladnuti. Hodi se vam cokoliv cim byste jenom mohl poukazat na spatnost a prohnilost Ameriky, nestitite se vubec niceho, lzi, vymyslu. Uprimne mam sto chuti vas clanek nachlasit pro poruseni kodexu blogera za naprosto nepravdive a zavadejici informace. Ne, neudelam to, protoze ctim vase pravo na "nazor", ale klesl jste ve sve duveryhodnosti, jakkoliv uz davno male, na hodnotu nejnizsi.

0 0
možnosti
W

wiki5

5. 7. 2008 3:26
Re: Miko

kazdy kdo je trochu soudny vi, jak nesmirne vypjata situce to byla, daleko za hranice technickych i lidskych moznosti. Pozarni sbory nejsou staveny na nestesti tohoto kalibru a doslo k mnoha pochybenim jez se analyzovala v ramci prislovecne ho po boji kazdy general. Mnoho zachranaru zbytecne zahynulo a je to velmi smutne, ale napsat, ze to byl cil nejakeho zakulisniho spolceni je tak do nebe volajici lez, ze se neda vubec hodnotit vas charakter vubec nicim pozitivnim. Existuje dost dokumentu (jak to, ze jste zadny dnes neprilozil) ktere ukazuji jak moc bylo venovano prave bezpecnosti teto operace a jak se tahle zkusenost pouzila na zlepseni ochrany hasicu a zachranych jednotek. Prikladam jenom dva odkazy. To uplne staci.

0 0
možnosti
ML

meyla

4. 7. 2008 19:29
Je to jasné spiknutí...

Volná variace na logiku p. Míky: záplavy v ČR byly nechtěně vyvolány zkouškou nového amerického vojenského systému v újezdu Brdy, který začal vysílat signály, přitahující bouřkové mraky. Systém sám se poté zničil. Tato informace však bohužel unikla díky indiskreci jednoho příslušníka hasičského sboru, který v Brdech nelegálně umístěný systém hasil. Aby vláda zabránila dalšímu šíření informace, zařídila, aby hasičský sbor nedostal při záchranných pracích při záplavách záchranné vesty (celou věc jistila armáda svými agenty ve skladech záchranných vest, kteří by v případě vydání vest nějakým byrokratickým omylem byli připraveni vesty propíchávat rychle vyfasovanými špendlíky). Důkaz–jakékoliv záběry českých televizí z doby záplav–žádný hasič neměl záchrannou vestu a pokud měl, byla stejně propíchnutá. Možná by to šlo prodat p. Moorovi jako potenciální scénář nového dokumentu „Bushova dlouhá ruka cynicky vraždila v ČR“ (ale to vlastně ne, protože on teď Mr Sicko bude spolupracovat s ČSSD).

0 0
možnosti
MM

slavek133

4. 7. 2008 17:53
tvoje

starosti na moji hlavu.

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 7. 2008 17:10
Azbest

Azbest je látka netečná a chemicky stálá,  v žádném případě není jedovatá. Na rozdíl od téměř všech ostatních nerostů se rozpadá ne na kousky, ale na vlákna, ze kterých lze vytvářet desky nebo dokonce  nehořlavé látky. Azbest škodí tím, že úlomky azbestových vláken délky okolo 1 - 3 mikronů se uvolňují do  vzduchu a vdechnuty člověkem se dostávají až do plicních sklípků, tam se zabodnou a díky své chemické netečnosti tam zůstávají až 10 - 20 let, než je tělo vstřebá. Během té doby kousky azbestu dráždí plicní sklípky takovým způsobem,že mohou podnítit vznik rakoviny plic. To  je taky jediná nemoc, kterou azbest způsobuje.  Dýchání azbestového prachu je asi tak nebezpečné, kdo pracoval dlouhodobě roky v prostředí azbestového prachu, třeba ve výrobě azbestu, má asi takovou pravděpodobnost vzniku rakoviny plic, jako když kouří denně 80 cigaret. 

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 7. 2008 17:11
Re: Azbest

 Nyní mudrujte, jestli x denní práce hasičů a jiných lidí v prachu ze zřícených dvojčat může kvůli nějakému azbestu způsobit statisticky závažnému počtu těchto lidí rakovinu plic. Jiné nemoci na vrub azbestu nepadají.

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 7. 2008 16:57
Ve dvojčatech už byl azbest zakázán.

Podle mých zpráv ve dvojčatech právě azbest na hodně místech nebyl, i když původně měl být. Doba, kdy dvojčata byly postaveny, byla právě doba prvních let zákazu používání azbestu. Je to jeden z důvodů, proč byla dvojčata tak citlivá na vnitřní požár z leteckého paliva. Podle projektu měly být ocelové konstrukce mrakodrapů izolované právě azbestovými deskami kvůli zvýšení jejich odolnosti v ohni. Když byl azbest zakázán, nepovedlo se po první dobu nalézt stejně kvalitní náhradu, takže konstrukce dvojčat měla nižší odolnost proti ohni než bylo původně projektováno. Pravděpodobně to ale bylo pořád v nějakém limitu.

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 7. 2008 16:59
Re: Ve dvojčatech už byl azbest zakázán.

Ale azbest se mohl uvolnit z trosek okolních budov, které mohly být starší nebo v některých výrobcích unikl pozornosti.

0 0
možnosti
JPG

Jean Paul Gaultier

4. 7. 2008 16:24
Google dostal nařízeno prozradit, kdo se dívá na YouTube

http://digiweb.ihned.cz/c1-25832430-google-dostal-narizeno-prozradit-kdo-se-diva-na-youtube

0 0
možnosti
MK

wopi

4. 7. 2008 13:40
proč se pozná míkovina

už z názvu? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

4. 7. 2008 14:06
Re: proč se pozná míkovina

Protože je to trumbera. On si nedokáže představit, že WTC nepřijel hasit sbor dobrovolných pepíků se starou "Barčou" a Avií, ale parta profesionálů, která (nejsem si tím jist, ale klidně se vsadím) absolvuje pravidelná odborná školení. Zcela určitě jsou obeznámeni s materiály, které se v té které době používaly v konstrukcích budov. Zcela určitě, když jedou hasit 20, 30, 40, 80... let starou budovu, prošli tedy školením na téma - z čeho se v té době stavělo a vědí, jaké mohou čekat problémy. I kdyby se jim Bush zapřísahal, že tam žádný azbest není, že to je z mouky a vajec, budou postupovat (i kdyby se emerický prezident přeskočil) podle svých vlastních instrukcí a manuálů. U takto staré budovy budou určitě postupovat, jako by tam azbest byl, i kdyby ho konstruktéři při stavbě nakrásně nepoužili.

Ještě že v newyorkském hasičském sboru nejsou Míkové. To by museli opravdu museli postavit ten York New, an by dávno shořel.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

4. 7. 2008 13:07
rtuť, olovo

olovo už nesmí být ani v cínu na pájení, za prodej  půlkila rtuti se chodí sedět na roky a azbest je najednou jedlá sůl nebo co? Tím nechci říct že je azbest jedovatej ale že vy byste proti nesmyslům měli jít bojovat jinam - nebo mu dát za pravdu

0 0
možnosti
MH

1255

4. 7. 2008 13:03
Hasiči jsou dost vzdělaní a vědí, co požár

v takových budovách znamená. Nemyslím, že nevěděli, do čeho jdou. O to více si uvědomme jací to byli hrdinové. O Buschově administrativě si nedělám iluze, ale představte si jaké by to bylo, kdyby k takovému neštěstí došlo v bývalém SSSR. Myslíte, že by si někdo dělal nějaké starosti? Vzpomeňte na Černobyl!

0 0
možnosti