Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Semper2

10. 5. 2008 21:34
Chválím Vaši odvahu i zarputilost p.Míko !

Legrace to určitě není a pokud se někdo při čtení bloggu p. Míky směje, pak to to bude nejspíš smích velmi křečovitý a nejistý. Ale třeba někdo rozkmitá bránici i bez křeče. Takový živelný smích ale svědčí o jeho blbosti, anebo o tom , že má již mozek vymytý, jak o to P.T. zednářstvo usiluje. Nemusíme popatřiti jen na dolar, i na našich mincích (mileniové dvaceti- a desetikoruny, se stylisovaným hodinovým strojem). A co teprve obelisk na třetím hradním nádvoří, dotvořený k dokonalosti V. Havlem. A těch baráklů po Praze, se zednářskou symbolikou: na Smíchově, na Vinohradech a.j.)Škoda, že text kazí exkurs k americké válečné vlajce a zkratkovité tvrzení, že proto se v Americe soudí podle vojenských paragrafů. Co když soudcům prostě jen ta vlajka připadá více dekorativní ? K tématu doporučuji návštěvu webu granosalis (Projekt L.U.C.I.D "Šelma šestsetšedesátšest" , jak předpovězena v Apokalypse - Zjevení sv. Jana.

http://www.granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=2995

0 0
možnosti

Semper2

10. 5. 2008 21:37
Re: Chválím Vaši odvahu i zarputilost p.Míko !

Errata: ...i na našich mincích nalezneme zednářskou symboliku (mileniové dvaceti- a desetikoruny)... Omluva , vypadlo mi to při zkracování textu.:-)

0 0
možnosti

Jiří Míka

10. 5. 2008 21:55
Re: Chválím Vaši odvahu i zarputilost p.Míko !

no je to pravda, po Praze jsou ty symboly k vidění také. například Morový sloup na Malostranském náměstí.. je tam zářící oko ve vrcholku pyramidy hned na samotné špičcce Morového sloupu.

symbol vlajky je dost důležitý pokud vůbec tento symbol má mít nějaký smysl. je to zákon, že člověk je souzen na základě vlajky, která tam visí. tato armádní vlajka znamená, že jím není zaručen spravedlivý soud. tahle symbolika vlajky je podle mě důležitá nejen legislativně ale i symbolicky. i zákon napsaný na papíře je něco jako symbol. jazyk a písmena jsou symboly a přitom tyto dokumenty s texty zákonů.

netvrdím, že ti soudci si uvědomují, co tam mají za vlajku nebo a že by to vědomě brali jako vojenský soud, ale že to tak je symbolicky. jde tu čistě o symboliku. soudce se tak maximálně při deviaci od spravedlnosti pohybuje v dimenzi úplatků nebo věrnosti nějaké skupině nebo osobám a o nějakých vlajkých nemá vůbec ponětí imho

0 0
možnosti

Semper2

11. 5. 2008 13:50
Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

Na Morovém /Mariánském/ sloupu před malostranským sv. Mikulášem, se sice také vyskytuje tzv. Boží oko, (ve vrcholném baroku obvyklý ikonografický prvek), ale se zednářstvím má zrovna toto umělecké dílo pramálo společného. Jedná se naopak o apoteosu (oslavu) matky Boží Panny Marie a zemských světců. Měl jsem na mysli nezdobný obelisk z mrákotínskí žuly, který stojí v sousedství Zlaté brány svatovítské katedrály na III. hradním nádvoří. Tento -"masarykův" obelisk byl po takzvané revoluci r. 89´ , doplněn na špici o kovovou snad pozlacenou pyramidu. Je to zjevná zednářská provokace před hlavním katolickým chrámem Čech....V Čechách, kde většina obyvatel je teologickými analfabety a a biskupové ustrašení " psi,kteří neštěkají" ), nebo nedej Bože zaprodaní -projde i taková věc bez povšimnutí.:-)

0 0
možnosti

Hail Eris

11. 5. 2008 14:52
Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

jo máme vás katolíky na háku :)

ovšem udivuje mě, že sis všimnul symboliky před katedrálou a přitom ti unikla symbolika přímo V katedrále :)

0 0
možnosti

Semper2

11. 5. 2008 16:57
Re: Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

Na háku ? Já myslel pod kladivem , srpem , nebo snad na úhelníku, zástěrko zednářská...;-DMy Vás "na háku" nemáme . Vám a Vašemu baalovi šlape na krk Maria Panna, Matka Boží.

0 0
možnosti

Hail Eris

12. 5. 2008 10:53
Re: Re: Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

Maria je moje sviňka, už je dobře vykrmena, už se těším na mariánské jitrničky ;-D

0 0
možnosti

Semper2

14. 5. 2008 22:17
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

S tvojí macatou Mařkou Rejholcovic si dělej co chceš. Ale , že seš kanibal Hail /cody,to jsem dosud netušil;-DRv

0 0
možnosti

Jiří Míka

11. 5. 2008 17:42
Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

Já neříkám, že tu jde jen o zednářství. Tyto symboly jsou napříč vším včetně křesťanství. Křesťanství také používá pohanské symboly , hodně s oblibou třeba právě ono slunce nebo zářící oko.

Což je dost zvláštní vzhledem k tomu, že pohanství bylo úhlavním nepřítelem křeštanství.

0 0
možnosti

Hail Eris

12. 5. 2008 10:52
Re: Re: Re: Re: Zednářský sloup před sv. Vítem !

nebylo - krestanstvi z pohanstvi vychazi, veskere krestanske myslenky - zazracny pannensky porod, celibat, trojjedinost, atd atd jsou puvodne pohanske. jenze v pohanskych systemech byly soucasti vetsiho a komplikovanejsiho celku, krome pannenskych bozstev byla bozstva divokeho sexu atd atd...

krestanstvi si proste vybralo jen nevyvazenou cast, stalo se nesnasenlive  a proti zbytku zacalo bojovat

0 0
možnosti