Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Panikařit by se mělo spíš z vakcín

Světová zdravotnická organizace (WHO) poslední měsíce zintenzivnila strašení chřipkou, jakoby se snad potvrdila všechna předchozí nepodložená strašení ptačí chřipkou a jinými infekčními hrozbami v minulosti.

Generální reditelka WHO Margaret Chanová na jednání v Zeneve

Nicméně nejvyšší stupeň 6 - pandemický stupeň již před několika týdny vyhlášen od WHO již byl a to znamená i nucenou karanténu. Vláda České republiky by ale pravděpodobně musela nejdříve provést potřebné legislativní úpravy pro status stanného práva. Nicméně WHO se nucených vakcinací dožaduje a USA i Británie podnikly nutné kroky k zajištěni vakcinaci i použitím síly použitím armády a odvedení do karantény těch, kteří se odmítnou nechat vakcinovat. 

Pokud tyto dvě velké země podnikají taková ohromná opatření, nás k tomu globální zopovědnost bude nutit také.

A nejen "pocit" zodpovědnosti. Česká republika je jednou z mnoha zemí, která podepsala mezinárodní dohodu se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a z toho vyplývají i určité globální odpovědnosti (podobně jako u harmonizace Evropské únie). Odpovědnosti, které ale musí být harmonizovány národními parlamenty, aby to vypadalo férově. Na druhou stranu vůči globálním/multilaterálním dohodám by stát měl vyvažovat vůči Ústavě ČR, a tedy určitě není podpisem mezinárodní dohody vymahatelné jen tak cokoliv, pokud by to odporovalo Ústavě.

(U ČR se dá odhadem předpokládat, že to bude pravděpodobně ten případ, kdy bude legislativa schválena velmi rychle v reakci na nějakou událost nebo podobně kvapně přijato ze dne na den.)

Vyvrátit toto katastrofou strašící dogma se zdá být velmi obtížné, protože WHO argumentuje pseudovědou a žádnými důkazy, a tak se mi celá kauza zdá jako vždy v mediální sféře postavena na dojmech.

Není důvod očekávat nutnost masových hrobů ani staného práva (čímž straší masmédia), dokud se nezačneme bát normální chřipky. Ovšem média stále straší masovými hroby. Nedá se na to koukat. Je to opravdu nechutné. Jsem zvyklý na pokleslost televize a médií, ale toto je absurdní pohled na dystopickou společnost v přítomnosti. Právě probíhajícího ztrácení rozumu.

Vzhledem k tomu, že díky WHO a pasivním masmédiím celý svět plaší ze stovek mrtvých, jaké šílenství nás čeká na podzim, až přijde klasická sezonní chřipka?

Na každoroční chřipkovou epidemii zemře v ČR přibližně 2000 lidí. Budeme pak při současných měřítkách paniky vůbec vnímat, že jde jen o klasickou podzimní chřipkovou epidemii? V ČR média oznámila, že bylo prasečí chřipkou nakaženo šestileté dítě. Doma se léčí s chřipkou v posteli a jeho stav byl dle článku "dobrý". Tak v čem je problém? Malé dítě a také s tím nemá problém. Jiný článek uvádí, že je možné prasečí chřipku přechodit jako chřipku klasickou. Panika tedy není vůbec patřičná a je myslím až zločinné takto strašit veřejnost bláboly o masakrech, které nás udajně mají čekat na podzim.

Hovoří se o povinné plošné vakcínaci představující zatím větší riziko než údajně nebezpečná prasečí chřipka.  Podle WHO nás čeká nejhorší pandémie v historii lidstva. Jak na to přišli? Některé státy (USA a Británie) připravují masové hroby. 

Mediální chřipka 

Z článku: http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/174315-bude-to-nejvetsi-pandemie-jakou-svet-poznal-rekla-k-praseci-chripce-sefka-who.html Někdejší české vlády v této souvislosti kritizoval hlavní hygienik Michael Vít s tím, že podcenily nebezpečí pandemie a nebraly varování hygieniků vážně. Exministr zdravotnictví a nynější středočeský hejtman David Rath na to prohlásil, že prasečí chřipka je podle něj jen mediální bublina.

Takže za to může vláda? 

Porovnejte ale s tím, co sám pan Michael Vít řekl v lednu:

http://www.novinky.cz/domaci/131084-hlavni-hygienik-do-konce-ledna-uderi-chripkova-epidemie.html
Epidemie se týká chřipkového viru typu A (H1N1), který v roce 1918 způsobil tzv. španělskou chřipku, na níž zemřelo až 40 miliónů obyvatel.

Tento virus už podle Víta už zdaleka není tak agresivní a nemusíme se ho obávat. „Navíc je obsažen ve vakcíně, kterou se očkovalo proti chřipce,“ uvedl Vít.

Dodal, že v Evropě již epidemie chřipky propukla ve Francii, Španělsku, Švýcarsku a na části Velké Británie. Lokální chřipková epidemie je v Německu a v Maďarsku.

Trochu nesrovnalost, ne?

Bezpečnost vakcín

O nebezpečnosti vakcín obsahujících Thimerosal (mezi které patří chřipkové vakcíny) více v mých článcích uvedených dole mezi souvisejícími.

Možná už se opakuji, ale v roce 1976 zemřelo více lidí na dopady vakcín proti prasečí chřipce (ano, čtete správně - prasečí)  než na dopady samotné pandémie chřipky, ke které nedošlo. V médiích probíhalo v roce 1976 stejné strašení jako dnes a mnoho lidí zemřelo kvůli vakcínám.

Nemám nic proti vakcínám, ale je podstatné testovat jejich bezpečnost. V tomto případě jde o složku Thimerosal, která slouží pouze jako konzervační látka, a bylo by ji možné nahradit jinou konzervační látkou, a zachovat tak bezpečnost vakcín.  

Hrozba vakcín vězí stručně řečeno v možnosti poškození mozku (u některých dětí přímo k viditelnému bezprostřednímu vzniku autismu) a také smrti.

Závěrem

Prasečí/mexická chřipka tedy není nic nového (tedy ani nebezpečného) a ukazuje to právě případ z roku 1976, kde také k žádné pandémii nedošlo, a statisticky opravdu na špatné vakcíny proti prasečí chřipce zemřelo tehdy více lidí než na onu chřipku. Mohl bych i uvést link na článek USA Today, kde se to píše, ale někomu zas připadá, že četný počet referencí v mých článcích na blogu snad značí něco proradného. :)

Spíš je podivné, jak seriozní lidé věří něčemu, co vlastně podložené ničím konkrétním není. Jaká je spojitost s tzv. Španělskou chřipkou? A náhlým výskytem v 1976? Proč by tato řekněme sviňská chřipka měla na podzim opakovat tehdejší smrt tolika lidí, když šlo o poválečnou dobu, kde byly nízké hygienické podmínky a nevědělo se, že jde o virus? A pan hygienik M. Vít sám v lednu říkal, že tento zmutovaný virus A(H1N1) by měl být neškodný. Protože nevěděl, že si bude muset v budoucnosti odporovat? Kde jsou nějaká fakta tedy seriozní světe? Proč bych měl takové blbosti věřit?

Zemřelo pouze okolo 100 lidí na celém světě! Nedávno se ovšem objevila čísla nová: přes 400, 500 a dnes jsem zahlédl v článku přes 700, a sdělení mluvčí WHO, paní Chanové, že WHO již nadále nebude poskytovat čísla počtu mrtvých, protože je to nad technické možnosti WHO. Prosím? Nyní mluvčí Chanová sděluje, že počty mrtvých již nadále nebudou monitorovány či k dispozici? 

úterý 21. července 2009, 12:31 - Ženeva
WHO v pátek oznámila, že nadále nebude uvádět aktuální počet mrtvých a nakažených, protože za dané situace vzhledem k počtu postižených zemí a případů i délce testů na virus nelze poskytovat adekvátní čísla. zdroj: Novinky, ČTK, BBC

Nejabsurdnější je ale snaha vakcinovat veřejnost před chřipkovým virem, u kterého se i na oficiální rovině očekává, že virus A (H1N1) zmutuje, a tedy budou vakcíny k ničemu. Úřady ale tvrdí, že jde i tak o formu prevence. To je podle mě naprostý nesmysl a to o biologii nic nevím.

Chřipka má svá rizika i rizika použítí různých léků a měly by být vyváženy potřeby a rizika.  V tomto případě tzv. mexické chřipky se zdá být zbytečným rizikem vakcinovat populaci , když zatím nejsou žádné důvody k obavám. Leda z mediální chřipky. A snad nucená vakcinace se zbraní u hlavy uprostřed paranoidní společnosti, pro kterou já jsem ten paranoidní, který věří nesmyslům, že chřipka běžně nezabíjí, ale typicky se léčí postelí a teplým čajem. Či čajem s rumem. Anebo rumem.

Nejlépe se (při jinak dobrém zdravotním stavu) obejít i bez antibiotik a nechat si s chřipkou poradit tělo samo o sobě. Posílí se tím přirozená imunita, přestože se nám někteří "lékaři" snaží vnutit představu nutnosti léku na všechno, a že toto přirozené posilování imunity je prý laický nesmysl.

Autor: Jiří Míka | úterý 28.7.2009 14:19 | karma článku: 25,23 | přečteno: 2681x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:18

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...